Případně, jestli Vás napadá nějaká jiná v rozmezí 3500 - 5000Kč, tak mi to tu napište. Moje požadavky jsou USB vstup, AUX vstup, mp3, alespon 2x50W, RDS a nechci kazetovou mechaniku.
Jinak tu asi řešíte skládané a drahé sestavy, tak doufám, že nebude vadit, že chci něco jiného, než máte vy, ale vhodnější forum jsem bohužel nenašel.
Ahoj!
Nejjednodussi bude zajit si nekam do Datartu nebo Electroworldu a porovnat si je. Kup si tu, ktera se Ti bude libit (designove a zvukove) nejvic. Jinak JVC to umi dobre. Zkus si poslechnout nejakou JVC vez s funkci "active hyper bass pro" jestli to jeste delaji. Ja mam v detskem pokojicku UX-T55 s touto funkci a dela to dobry efekt
Nebo se podivej na JVC stranky http://www.jvc.cz/product-list.php?id=100017
Bomba jsou veze s drevenou membranou u reproduktoru. Jsou sice drazsi ale umeji i DVD a jsou to v podstate mikro domaci kino ve stereu. Mel jsem kdysi EX-A1 a je to bomba co ta vezicka dokaze! Zkus si to poslechnout. Myslim si, ze si rad priplatis
Ahoj,
zde asi expetra na podobné přístroje nenajdeš.
Záleží o co ti jde.
Pokud jde výhradně o zvuk, nekupuj nic z vybraného, ale sežeň nejlevnější bazarový zesilovač, cd a repro. Dá se poskládat poslouchatelná sestava za málo peněz
Pokud to nemyslíš s reprodukcí zvuku vážně a chápeš tento dotaz čistě jednorázovou radu při výběru výrobku, kup si to co se ti bude líbit (vzhledově) pokud možno s poslechem před koupí. Málokdo zde se porovnáním podobných minivěží zabýval
Tím neříkám, že nemůžeš být se zakoupenou věží spokojen, ale je to asi mimo zaměření tohoto fóra
Jak říká vadík. Musiš si to poslechnout. Za 3500,- ti může přijít domu pěknej průser........
loni mě bratr pověřil nákupem mini(mikro) věže pro mámu k vánocům. Do 4000,- . Usb a mp3 apod. vůbec nebylo v tomto případě třeba...(tim líp) . Po pár dnech chození a zkoušení po krámech jsem mu zavolal, že zvýšíme laťku na min. 5000,- , protože jsem si prostě nedokázal vybrat - zvukově to bylo hrozný .... všude mp3 ,usb, tamta píčovinka,tahle kokotinka, ale na slušnej zvukovej projev prostě už nezbylo konstruktérům dost peněz. A nevěřil jsem, že do těch 5000 se odvážim něco koupit....
Pak jsem v jednom elektru narazil na asi dva roky ve skladu zapomenutou věž , měli jí hozenou stranou, protože neuměla mp3 apod.... jen CD měnič.Prý už to nikdo nechce. Mě ale zaujala masivnost beden a vůbec to působilo poctivě.....Okamžitě jsme jí začli vyhrabávat,žebřík,přendavání......... Dali jsme to na stolek,pustili ..a bylo vymalováno...bylo to jak balzám na duši po několika dnech chození po krámech a marného hledání..... Před těma dvěma lety se prodávala za 11000,- , dal mi jí za 4000,- .......
Chci tím jen říct, že to opravdu chce vyjít na zkušenou, protože v kategorii kolem 4000,- (před rokem) prodejci vystavují většinou neskutečné šunty.....ono to snad ani jinak nejde....Když se do toho nacpe kdeco a je moc hezká cena,tak to prostě nebude dobře hrát....asi jsou výjimky, a ty to chce právě najít....
Mám doma (holka v pokoji) z dřívějška Thomsona CS500, před asi pěti lety to bylo nějak v téhle ceně, a ta hraje jako prase (v kategorii malé věže) ...taky je pořádně těžká,bednama bych roztřískal zeď- jsou z 18mm dřevotřísky ač maj jen asi 25 na výšku........tehdá se mi zdálo, že se v této kategorii hledělo přeci jen taky ještě na zvuk (samozřejmě se tehdá v této ceně nenabízelo usb apod.), loni o vánocích se mi to zdálo žalostné...
Chce to osobně zkusit
Zdar,
kdybys někde jak se říká ve skladu našel ještě Philips MZ-7 nebo MZ-33 tak ti je vřele doporučuju.
Tu první jsem koupil mámě za pár šupů, ale s jinýma repro, než vidíš na google. Tam jsou nějaké americké 3 pásma, u nás to mělo velmi solidně udělané dvoupásma se slušným vnitřním objemem. Kovová mřížka (má kočky) je výhodou, ale i s ní to hraje velmi pohodově a vcelku dobře. Fakt jsem tím byl překvapen. Dokonce jsem se přistihl, jak si to pouštím s tím, abych našel co je tam ve zvuku špatně. Jo, dalo se něco najít, ale když jsem to bral jako zdroj zvuku pro normálního člověka, tak je to dokonalý.
MZ-33 byl výjimečně povedený mikrosystém od Philipsu. Neměl kazetu, ale hraje perfektně. Hodí se mu podpora subwooferu, aby nebylo nutné vyšilovat s ekvalizérem. Koupil jsem mu obyčejné pocínované kabely s větším průřezem. Zaslouží si to. Zbyly mi od dřív stojany pod repro (7-8 kg kus) a subwoofer Chario. Tak jsem to zapojil. Solidní entry level. Nemyslím, že by každá sestava ze starých levných hifi komponent hrála nutně líp.
Pokud jde o tebou vybrané věci, volil bych tu prostřední. Slyšel jsem pár mikrosystémů od Philipse s tím páskáčem. Sice to má pomýlené basy, ale na středech to bylo překvapivě zajímavé. Nevím, jak delší poslech, to v krámě nejde. Ale se svou zkušeností z pořádných mašin se mi zdálo, že to hraje. Tenhle konrétní model MCM70 nevím, zřejmě to není přímo ten co jsem slyšel nebo šel cenově dost dolů. Ale spíš jsem viděl tu 908, která je cenově jinde. Před pár lety jsem ale slyšel jiné mikrověžičky s tím páskáčem právě při koupi MZ-7 pro matku. Oboje mělo něco, ale MZ-7 mělo už pořádné repro, takže zvuk byl vyrovnanější, basová oblast byla v klidu. Ty páskáče zase dělaly lepší středy a výšky.
Takže z toho co jsi psal tu MCM70, příliš si od toho neslibuj a možná budeš příjemně překvapen. Jinak se dají hledat starší komponenty a někdy i celé sestavy od TEAC, Denonu či Marantze, které budou zřejmě zvukově lepší. Ale počítám tak 3x cenu tohohle MCM700. Kdybys ale sehnal někde starší MZ-33 nebo MZ-7 variantu 2 pásmovými repro, jdi do toho. V MZ-33 možná bude třeba měnit laser, já to měl za 950 včetně práce. Super.
Díval jsem se na německý eBay, tak v kategorii stereoanlagen něco najdeš. Jak Philipsy, které ale stojí to co u nás, tak třeba zajímavé Teac nebo Marantz. Ale je to malinko výš cenou.
příklady: Marantz Teac Denon Denon podruhé
Je tam toho víc, podívej se sám. To jen tak, kdybys náhodou chtěl mikrosystémy, co vypadají poctivě a měly by hrát o něco líp než současný bakelit do 5 tisíc. Jo a ještě ten Philips, co mám, akorát nižší model (respektive ty bedny).
Ještě jsem zapomněl na Pianocraft řadu od Yamahy. Začíná to zhruba na 7 tisících, ale nevím jak hrajou. Tváří se ovšem slibně. Třeba někdo zná a napíše.