Poradte zostavu do 70t

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Sasko
Kontaktovat uživatele:

Poradte zostavu do 70t

Příspěvek od Sasko »

Zdravim
Kamarat ma poziadal o radu aku zostavu kupit do 70t SK.Nie je ziadny audiofil ani hifista iba ho uz nebavy pocuvat vezicky a repro k pc.Hudba ktoru pocuva nie je nic extra - nejaky hip hop,elektronika,sem-tam Santana,proste komercne,menej narocne veci.Mozno si poviete ze nech si kupy vezu za 10t a to na ten rachot staci,.....mozno mate pravdu ale chlapec ma dobre usi a chce nieco co mu nejaky cas vydrzi.Povodne chcel nejake repro 5.1 zo satelitov a subu od Harman Kardon+receiver a dvd,ale od toho som ho odhovoril nakolko ma uz jedno kino vsetko v jednom od Sony.Na filmi mu to vraj staci,ale potrebuje nieco na stereo.
Izbu ma asi 4x4,5m velku stredne zatmenu-ma koberec aj nejake lahsie zavesy,dokonca ma jedni stenu oblozenu drevom.
Problem ma s priestorom,nemoze si tam dat stlpy ani poriadne stojany pod repro,repro musi byt stojanove a najlepsie v kombinacii zo subom.
Na komponenty ma zvysene esteticke naroky a ziada aj komfort ovladania.Som z toho na nervy,netusim co mu poradit,chce ist do novych veci,bazar odmieta,.... *headbang*
Najlacnejsi dobry sub,ktory som pocul-Velodyne spl 800 by bol najvhodnejsi aj z hladiska priestorovych podmienok no cena je dost vysoka a na ostatne by mu vela neostalo,.....
rozmyslal som nad Elac 310.2 JET TiL,ale nepoznam tieto bedne ani netusim aky zosik by si k nim sadol.
Idealne by boli asi male regalovky,sub a zosik a prehravac ktory vie mp3.
Zvukovo by to malo byt aspon trosku slusne stereo,ktore mu nieco vydrzi bez toho aby rozmyslal o vymene.
Prosim navrhnite nieco ak viete,samozrejme vysvetlil som mu ze to nie je take jednoduche a bez toho aby si to vypocul nech nekupuje,takze mi prosim nepiste ze kazdy ma vlastne ucho a tak,....dakujem.

merhaut

Re: Poradte zostavu do 70t

Příspěvek od merhaut »

Příliš mnoho proměnných, dá se poradit jen metodicky, já doporučuju například takovýto postup.

U nových věcí
1. vzít peníze,
2. vypravit se do pár hifistudií
3. začít poslechem u beden v cenové relaci cca. 40-60% sumy - per špičkový zes, který mají (plus si nechat doporučit podle bodu 7)
4. vytipované bedny proti záloze půjčit domů
5. koupit nekoupit
6. znovu 1-5 anebo 7
7. vytipovat podle citlivosti vybraných beden a zvukových preferencí několik zesáků za cca 1/2 až 2/3 zbytku peněz
8. půjčit proti záloze, vyzkoušet doma
9. koupit nekoupit
10. znovu 7-9 anebo 11 atd.
11. dtto u cdp ...

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Doporučím to co mám v podpisu a na sub. se může klidně vybodnout.Jen asi přehrávač bude muset najít nějakou alternativu(můj je starší bard a neumí MP3 :mrgreen: )třeba designově sladěná 700-stovka by mohla stačit a umí i WMA a MP3,když musí být nový.Nebo i úplně jiný podle preferencí,ale do ceny by se měl v klidu duše vlézt i se solidním playerem a o estetice a slušném stereu nemusí pochybovat.
Přes řeku do stínu stromů.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

aktívne regálovky od Dynaudia BM6A alebo 6AMKII. Kto nepočul, nech nekomentuje. Poznám človeka-kamoša, čo investoval po dlhotrvajúcom výbere do pasívu skoro raz toľko a pochopil, že stúpil vedľa, keď ich počul. A to nekúpil zle. Za 70 sa nedá kúpiť nič pasívne, čo by sa dalo porovnať s tými aktívmi. http://www.mediatech.sk/cenniky/global/ ... ustics.pdf. je tam cena za kus. Ešte mu zostane na slušný CDP. Nech nevymýšla a ide si to vypočuť. Ak treba, dohodneme termín.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

To aktivní Dynaudio je špičkový tip.

Sasko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sasko »

Korys
Diky za tip,ziadne Ushery som este bohuzial nepocul,kazdy ich chvaly tak s tym budem musiet nieco urobit.Myslim ze u nas ich maju v Niseli,Usher a Denon je realny tip,splna esteticke aj kvalitativne poziadavky,navrhnem mu nech popocuva a uvidi.

Acon
Aktivne monitory Dynaudio som tiez este nepocul,....inak som nad tym rozmyslal este pred tym ako si navrhol,zaujimavy typ podla mna moc dobry,no neviem ci sa mu to bude pozdavat,inak aky predzosik by si volil a cd prehravac?Nieco realne nech sa chlapec zmesti do 70t SK.Este by ma zaujimal rozdiel medzi BM6 a BM6 MKII.Mam na mysly zvukovy,ci je ten rozdiel priepastny alebo nie?Dakujem.

Merhaunt
Dakujem,ale mal som na mysli konkretne navrhy.

Tie konkretne navrhy potrebujem koli tomu aby som kamosa vedel niekam poslat popocuvat,on sa musi rozhodnut,on bude pocuvat to som mu uz hovoril.....

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Když někdo nenapíše bydliště, těžko ho někam konkrétně posílat, že :-)

Sasko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sasko »

Merhaunt
Prepac,byvam v Galante,to je asi 50 km od Bratislavy.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Sasko píše: Acon
Aktivne monitory Dynaudio som tiez este nepocul,....inak som nad tym rozmyslal este pred tym ako si navrhol,zaujimavy typ podla mna moc dobry,no neviem ci sa mu to bude pozdavat,inak aky predzosik by si volil a cd prehravac?Nieco realne nech sa chlapec zmesti do 70t SK.Este by ma zaujimal rozdiel medzi BM6 a BM6 MKII.Mam na mysly zvukovy,ci je ten rozdiel priepastny alebo nie?Dakujem.
Predzosík nepotrebuješ. Napájajú sa priamo na zdroj (CDP), je k tomu diaľkové ovl, takže CDP+Dynaudio a je vybavený. Aký a či je počuteľný rozdiel medzi 6 a 6MKII neviem. To je v podstate jedno, predpokladám, že ak to budeš kupovať, najprv si to pôjdeš vypočuť. Pretože mne sa môžu za tú cenu páčiť, Teba nemusia osloviť vôbec. Ešte by som priamo na mieste skúsil vyjednať cenu na sériu AIR. To už je iná liga. CDP? Zo skúseností viem, že ak sa dobre porieši koniec reťazca, tak na zdroji sa dá ušetriť. Nech kúpi čokoľvek, neckôr môže k tomu poriešiť kvalitný externý prevodník a bude mať hodne počúvateľnú zostavu. Jazdenkami by síce poriešil ešte o niečo lepšie, ale zasa len v aktívnom prevedení. Myslím, že ďalší krok by mal viesť nie na fórum, ale do posluchoviek a reálne si vypočuť typy, ktoré tu padli. Osobne si stojím za svojim.

eLko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eLko »

mam doma bm6a mk2. Za tu cenu je to brut a nepocul som nic lepsie v tejto kategorii. Len to chce dost blizky posluch,tak 1,5 m. Zahra to aj nizsie kmitocty,ale zas nejake extra tlaky necakaj. Na elektronkiku a hip hop by to mozno este chcelo sub,ale ak bude blizko k nim,tak mozno ani nebude treba.

eLko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eLko »

Acon

podla mna bude k tomu potrebovat predzosik.Mne nebol ponuknuty ziadny dialkovy ovladac a aj vzadu na tych bedniach je vstup pre signal XLR,vstup pre sietovy kabel,nejake prepinace korekcii basov,stredov,vysok,HP filter a nastavenie citlivosti.Ziadny iny vstup pre nejake ine zariadenie...Ten dialkovy,co asi myslis ty,je pre tu AIR seriu,ktora ma vnutri digitalne zosilovace a DSP procesing.Tam to ide napojit rovno z CDP.Ale BM seria tusim nie.

V tom pripade by som doporucil BVAudio P1SE ako predzosik,kedze potrebuje xlr vystup.

Cize to ma dokopy nejakych 68t a este musi kupit nejaky cdp.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

eLko píše:Acon

podla mna bude k tomu potrebovat predzosik.Mne nebol ponuknuty ziadny dialkovy ovladac a aj vzadu na tych bedniach je vstup pre signal XLR,vstup pre sietovy kabel,nejake prepinace korekcii basov,stredov,vysok,HP filter a nastavenie citlivosti.Ziadny iny vstup pre nejake ine zariadenie...
Symetrický vstup je ok. Ak to nemá DO, potrebuje CDP s variabilným výstupom (či ako sa to volá) a má vystarané. XLR sa dá jednoducho domontovať aj do lacnejšieho CDP zástavbovým modulom http://www.acon.sk/aconweb/obrazky/moduly/male/04.jpg , alebo redukciou XLR-cinch.Zaraďovať do reťazca ďalší komponent ako predzos. nemá praktický význam. Jedine ak by potreboval pripojiť viac zdrojov, čo asi nepotrebuje. Ide o to, za danú cenu postaviť čo najlepšie hrajúcu zostavu. A toto je podľa mňa jeden z najvážnejších kandidátov. Ako si sám poznamenal, za danú cenu...
Naposledy upravil(a) Acon dne 12 srp 2008 22:15, celkem upraveno 1 x.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

byl jsem si teď v polsku poslechnout Backes & Muller Sigma, což jsou 30-ti litrové aktivní čtyřpásmové regály, a po tomto bych velmi doporučoval dopřát sluchu Aconovým radám: když tedy nové, tak aktivní Dynaudia + řekněme cd a předzes Rotel nebo jiné dle osobního gusta a jsi na dlouhá léta totálně vysmátý...

p. s. korýši neblázni, ten člověk poslouchá hip-hop, co by dělal s ushery a denonem???

Sasko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sasko »

Dakujem za komentare.Vec sa ma tak ze kamarat bol cely zhavy do nakupovania aj ked som ho upozornil na riziko s tym spojene,...tak som mu teda doporucil zosilovac z druhej ruky Cambridge Audio Azur 640A V2 za slusnu cenu a este v zaruke.Myslim ze je to mensie zlo pretoze ho za tu cenu kludne preda ak sa nebude pacit a nestrati na tom ako keby kupoval novy,...
Je to jeho prva stereo zostava a je tazke mu radit,ked nema cas obchadzat hifi studia a pocuvat.Takze Vas prosim o radu ,ake regale by si sadli s tym Cambridgeom?
Povodne sa mu lubili Kef iq3 ale kedze tie uz v ponuke nemaju tak mu doporucili Wharfedale.Poculi ste niekto tuto kombinaciu?
Zalezi mu dost na vzhlade,pretoze som mu navrhol vypocut si regale BV audio,ktore nemaju konkurenciu (podla mna) v tejto cenovej kategorii nepacili sa mu esteticky,.....
Ak mate nejake tipy na repro ktore su aj esteticke a s Cambridge audio by to nebol pruser tak sem s nimi.
Dakujem

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

U me to bylo naopak. Mel jsem bedny Usher S-520. Ve StudioLine mi k nim doporucovali parave Cambridge Audio Azur, nizsi radu Marantz nebo Pioneer. Myslim, ze Cambridge Audio a Usher by si sedli perfektne. Dokonce jestli si pamatuju dobre tuto kombinaci prodavalo StudioLine jako akcni set. Podivej se na http://www.usheraudio.cz
V jejich cenove kategorii se tezko hleda stejne dobre bedny.
Nebo jeste zkus Mordaunt & Short Mezzo. Dobre bedny s neutralnim zvukovym projevem.

Odpovědět