Potřebuji poradit, přes svátky mě postihla již druhá hi-fi katastrofa, tentokrát v podobě poruchy gramofonu - mého de facto jediného zdroje signálu.
vybalil jsem nové LP a pustil ho a opět (jako už po několikáté) zklamání, zvuk nic moc, ale hlavně celé zvukové pole bylo posunuto doleva a to docela výrazně, nicméně pravá reprosoustava hrála. Gramo jsem vypnul,otočil stranu a znovu pustil a už hrála jenom levá strana, pravá byla mrtvá. Nelenil jsem vzal jsem jiné LP (o kterém vím, že hraje ok) a to samé, pravá strana mrtvá.
Další co jsem zkusil, tak jsem přehodil kabely na předzesilovači, pro změnu nehrála levá strany, tím jsem vyloučil chybu v předzesilovači - kabelech - zesilovači - kabelech - reprosoustavách. Dále jsem proměřil kabel ramínko - předzesilovač, bylo to v pořádku.
Z toho mě vychází, že závada bude ramínko, potažmo kabel v ramínku a nebo v přenosce.
Co se týká přenosky, tak nevím, jak zjistit, že je v pořádku a kabel v ramínku jsem nedokázal spolehlivě proměřit, jelikož jsem se pořádně nedostal k 5ti kolíkovému konektoru ramínka ( je strašně utopený v gramofonu).
Poradí někdo jak dál ?
Porucha gramofonu
Re: Porucha gramofonu
Asi bych nejlépe sundal drátky z přenosky a prozvonil celou cestu až do cinch koncovek u předzesilovače. Pokud bude ok pak je přenoska v háji.
Dobrý tip, mě to vůbec nenapadlo
Jen doufám, že to nebude přenoska mám tam Ortofon Cadenza Bronze.
Jen doufám, že to nebude přenoska mám tam Ortofon Cadenza Bronze.
taky můžeš zkusmo přehodit přívody k pinům přenosky, levý za pravý a pokud se závada přenese do opačného kanálu je lokalizována a situace jasná jen pozor, kablíky jsou velmi křehké a ulomením neštěstí hotové
Tak jsem to konečně pořádně proměřil a "naštěstí" je závada v kabelu v ramínku, konkrétně "stínění" pravé strany nemá kontakt (je to ta strana co nehraje).
To pro mě znamená nový kabel do ramínka
Nemáte někdo tip na nějaké kvalitní kabely do raménka, jedná se o raménko Pro-Ject 12cc Evolution s přenoskou Ortofon Cadenza Bronze.
Když už se to bude nově prokabelovávat, tak bych tam dal i něco lepšího než původní, ale nemám vůbec tušení co tam výrobce dává za kabel.
To pro mě znamená nový kabel do ramínka
Nemáte někdo tip na nějaké kvalitní kabely do raménka, jedná se o raménko Pro-Ject 12cc Evolution s přenoskou Ortofon Cadenza Bronze.
Když už se to bude nově prokabelovávat, tak bych tam dal i něco lepšího než původní, ale nemám vůbec tušení co tam výrobce dává za kabel.
Van Den Hul MCS 150M. 90€+poštovné a máš pokoj do konca života.
http://www.analogueseduction.net/tonear ... e-05m.html
byl učiněn pokus natáhnout do ramínka stíněný kablík z vyřazené PC myšky ale to je zákrok vskutku mikrochirurgický
Díky za odkaz.LawIAR píše:Van Den Hul MCS 150M. 90€+poštovné a máš pokoj do konca života.
Dalo by se to koupit i u nás ? Já z ciziny tak nějak neumím
Ještě by mě zajímalo jaký je rozdíl mezi Van Den Hul MCS-150M a Van Den Hul MCS-150S ?