Porucha gramofonu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
marasten
Kontaktovat uživatele:

Porucha gramofonu

Příspěvek od marasten »

Potřebuji poradit, přes svátky mě postihla již druhá hi-fi katastrofa, tentokrát v podobě poruchy gramofonu - mého de facto jediného zdroje signálu.

vybalil jsem nové LP a pustil ho a opět (jako už po několikáté) zklamání, zvuk nic moc, ale hlavně celé zvukové pole bylo posunuto doleva a to docela výrazně, nicméně pravá reprosoustava hrála. Gramo jsem vypnul,otočil stranu a znovu pustil a už hrála jenom levá strana, pravá byla mrtvá. Nelenil jsem vzal jsem jiné LP (o kterém vím, že hraje ok) a to samé, pravá strana mrtvá.
Další co jsem zkusil, tak jsem přehodil kabely na předzesilovači, pro změnu nehrála levá strany, tím jsem vyloučil chybu v předzesilovači - kabelech - zesilovači - kabelech - reprosoustavách. Dále jsem proměřil kabel ramínko - předzesilovač, bylo to v pořádku.
Z toho mě vychází, že závada bude ramínko, potažmo kabel v ramínku a nebo v přenosce.
Co se týká přenosky, tak nevím, jak zjistit, že je v pořádku a kabel v ramínku jsem nedokázal spolehlivě proměřit, jelikož jsem se pořádně nedostal k 5ti kolíkovému konektoru ramínka ( je strašně utopený v gramofonu).
Poradí někdo jak dál ?

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Porucha gramofonu

Příspěvek od weiron »

Asi bych nejlépe sundal drátky z přenosky a prozvonil celou cestu až do cinch koncovek u předzesilovače. Pokud bude ok pak je přenoska v háji.

marasten
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marasten »

Dobrý tip, mě to vůbec nenapadlo *palec*

Jen doufám, že to nebude přenoska mám tam Ortofon Cadenza Bronze.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

taky můžeš zkusmo přehodit přívody k pinům přenosky, levý za pravý a pokud se závada přenese do opačného kanálu je lokalizována a situace jasná jen pozor, kablíky jsou velmi křehké a ulomením neštěstí hotové

marasten
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marasten »

Tak jsem to konečně pořádně proměřil a "naštěstí" je závada v kabelu v ramínku, konkrétně "stínění" pravé strany nemá kontakt (je to ta strana co nehraje).

To pro mě znamená nový kabel do ramínka :roll:
Nemáte někdo tip na nějaké kvalitní kabely do raménka, jedná se o raménko Pro-Ject 12cc Evolution s přenoskou Ortofon Cadenza Bronze.
Když už se to bude nově prokabelovávat, tak bych tam dal i něco lepšího než původní, ale nemám vůbec tušení co tam výrobce dává za kabel.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Van Den Hul MCS 150M. 90€+poštovné a máš pokoj do konca života.

http://www.analogueseduction.net/tonear ... e-05m.html

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

byl učiněn pokus natáhnout do ramínka stíněný kablík z vyřazené PC myšky ale to je zákrok vskutku mikrochirurgický

marasten
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marasten »

LawIAR píše:Van Den Hul MCS 150M. 90€+poštovné a máš pokoj do konca života.

http://www.analogueseduction.net/tonear ... e-05m.html
Díky za odkaz.
Dalo by se to koupit i u nás ? Já z ciziny tak nějak neumím :oops:

Ještě by mě zajímalo jaký je rozdíl mezi Van Den Hul MCS-150M a Van Den Hul MCS-150S ?

Odpovědět