Poškozená zdířka cinch konektoru?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
deuXmartini
Kontaktovat uživatele:

Poškozená zdířka cinch konektoru?

Příspěvek od deuXmartini »

Určitě jste se už setkali někdy s kabely, které šly hodně na těsno, silou se zapojovaly a ještě vetší odpojovaly. Dneska se mi stala taková nepříjemná věc, když jsem odpojoval kabely z DI boxu, vytáhl jsem i zlacenou část cinch konektoru, která mi zůstala v kabelu, musel jsem ji silou vytáhnout kleštemi, čímž jsem ji i trochu pomačkal, vrátil jsem ji do kruhového tvaru, jak nejlépe jsem mohl, vrátit do toho konektoru sice jde, ale pokaždé ji vytáhnu s kabelem už tam prostě nedrží, i když jsem nakonec ony konce kabelů roztáhl šroubovákem a už jdou nasazovat i vytahovat jak po másle. Zkoušel jsem i připojit vstup i bez té zlaté násady a normálně to hraje, chtěl bych se zeptat někoho, kdo tomu rozumí, měla by ta „čepička“ (nebo jak to nazvat) být zevnitř připájená nebo tak něco, vlastně nevím, jakým způsobem to tam má držet a taktéž mě překvapilo, že k funkci asi není potřeba. Napadlo mě i, že bych tam kápl nějaké lepidlo a vrazil to zpátky, ať to drží, jestli to není blbý nápad. (Slabá vůle té zlacené části je i u jedné vedlejší zdířky, při vytahování onoho těsného kabelu se lehce povysunula, ale kompletně nevylezla.) Předem díky za případnou radu.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Poškozená zdířka cinch konektoru?

Příspěvek od Tomáš »

Vyměň ,případně celý pár cinch konektorů.Hledej na webu "panelový cinch konektor",stojí to pár korun.
Obrázek
Pokud je krabice zároveň zem,boční kontakt nemusíš pájet

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Z druhého obrázku je jasne vidieť, že RCA je izolovaný od panelu.. Bude to niečo takéto,
Obrázek
najlepšie vymeniť komplet. GME alebo iný predajca to bude mať..Ale mal by to robiť niekto "zručný" ;) . A zrejme by sa dal aj ten pôvodný opraviť, vyzerá len vytrhnutý z telesa na paneli. Zasunúť a zvnútra zohnúť (zaspájkovať) vytrhnuté vývody na spoločnú zem. A káblové RCA vyzerajú uťahovacie, pri manipulácii je vhodné povoliť :)

deuXmartini
Kontaktovat uživatele:

Bohužel, tohle já nezvládnu, musel bych to odnést někam do servisu. Ptám se spíše, jestli je to vůbec nutné z nějakého eletronického hlediska, protože něco nemusí fungovat jak má, tohle já totiž nedokážu posoudit. Jak jsem již zmínil, zvukově se mi to zdá úplně v pořádku, jestli to nakonec nemám nechat být.

EDIT
BVa: Takže říkáš, že to bylo určitě zevnitř i připájené a jen zasunutím zpět se to zařízení už nechová jako předtím? O utahovacích kabelech jsem neslyšel, no jestli byly, tak teď už jsem z nich udělal normální.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Bolo to zalisované, po vytrhnutí to už dobre držať nebude, nespoľahlivý kontakt.. Na spájkovanie je okolo príliš veľa plastu, možno nejak zohnúť,ale zase blbý prístup.. Najlepšie vymeniť. Nejaký zručný kutil, amatér to zvládne..
Uťahovací konektor - skús točiť telesom , obalom toho RCA na kábli, neuvoľní sa plášť, zemný kontakt s výrezmi? Však daj sem obrázok toho RCA na kábli, pohľad zboku..

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

záměr výrobce, "kurvítko" jak z učebnice...
v civilizované zemi podnět ke koupi nové mašiny
u nás - no víte sami :(

deuXmartini
Kontaktovat uživatele:

Jo, rozšroubovat to jde, je tam normálně přístup k drátům, ale nevím, jestli se to tím rozšroubováním nějak významně i povolilo, možné to je. Teď už to nepoznám, protože jsem to trochu rozšklebil šroubovákem, takže teď už to jde nasazovat dobře bez šroubování, ale vážně mě nenapadlo ten konektor tímhle stylem povolovat.

Obrázek Obrázek

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda_k_2005 »

Stahovací cinch vypadá jako na obrázku, čím víc utahuješ, tím větší síla je v kleštinách. A to bez povolení sundat prostě nelze.
Přílohy
77_1.jpg

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Tak to nie je sťahovací RCA, z toho prvého obrázku sa to tak zdalo.. Tak bol možno nejak stlačený, alebo menej presná výroba.. Ale že to vytrhne zem RCA zásuvky som ešte nevidel..

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Jo, podobnej tvrdej konektor jsem si taky kdysi dal na kabely. Šlo to děsně špatně nasunout a sundat skoro ne. Takže mu konektor zničil nevhodný protikus.

Odpovědět