Praskání v subwooferu Dinavoice SW-10

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
parsifal
Kontaktovat uživatele:

Praskání v subwooferu Dinavoice SW-10

Příspěvek od parsifal »

Ahoj,

o víkendu jsem si koupil z druhé ruky subwoofer dynavoice sw-10.

Sub je zapojený přes svorky jako druhý reproduktorový pár z integráče Yamaha AX-497.
Když jsem chtěl subwoofer nastavit, vyplnul jsem hlavní repro a nechal signál přecházet pouze do subwooferu.

Bohužel jsem zjistil, že:

1) i když je hlasitost subwooferu nastavena na úplné minimum, do reproduktoru subwooferu proniká slabě signál
ve vyšších frekvencích (tj. z CD slyším např. slabě zpěv) i když je potenciometr frekvence nastaven na nejnižší hladinu (40 Hz).
Je to takové slabé praskání, které je dobře slyšitelné, když přiložím ucho už od ca. 10 cm od repra.
Připadá mi to něco jako resonanční zvuky, prostě takové praskání, které doprovází signál ve vyšších tónech,
ale rozeznám v něm např. melodii hrané písně.

Pokud začnu zvyšovat hlasitosti subwoof. zesilovače, začne se objevovat bas, ale toto slabé praskání ve vyšších tónech tam zůstává stále a doprovází signál
nezávisle na úrovni hlasitosti.

Předpokládám že jde o vadu, volal jsem i k autorizovanému prodejci, který jen doporučil protočit potenciometry,
jestli se tam z výroby nedostal nějakým způsobem prach, ale v podstatě přiznal, že také neví.

Jsem z toho trochu rozčarovaný a rád bych poprosil o radu.

Předem moc díky!!

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Praskání v subwooferu Dinavoice SW-10

Příspěvek od bh69 »

přišel jsi na příčinu ?

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

to asi nebudou potenciometry *taktone* ...spíše výhybka propouští do sw reproduktoru to, co nemá :(

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Ramones píše:to asi nebudou potenciometry *taktone* ...spíše výhybka propouští do sw reproduktoru to, co nemá :(
jeste mne napadlo jestli byl na SW spravne prepnuty volic, ktery vypina propust (pro pripojeni z receiveru/procesoru, ktery uz filtruje vyssi frekvence sam). Aspon podle fotky tam ta moznost asi je a kdyby to bylo prepnuty blbe, tak by se to prave tak chovalo.

Odpovědět