Pravý kanál občas vypadává
Pravý kanál občas vypadává
Pánové potřebuji poradit. Při poslechu gramofonu, občas vypadává pravý kanál. Když vypojím a znovu zapojím RCA kabely do phono předzesilovače problém zmizí na chvíli. Někdy to trvé pár dní někdy přes týden pak opět kanál vypadne. Nevypadává během přehrání desky, pouze když otočím desku, nebo začínám s poslechem. Zkoušel jsem prohodit kanály, problém se objevil na straně druhé tedy vlevo. Pak jsem zkusil pouze vypnout a zase zapnout phono a vše v pořádku, na chvíli. Setkal se někdo s něčím podobným? děkuju za jakýkoliv postřeh.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Pravý kanál občas vypadává
Vůbec tomu nerozumím, ale logicky bych zkusil jiné RCA kabely.
Belerofon:
Asi bych vyzkoušel prvně proměřit signálové cesty od přenosky po cinche na kabelu před phonem. Je to jednoduché stačí multimetr nastavit na prozvánění. A kabel po kabelu prozvonit. Pokud tyto cesty budou v pořádku pak se můžeš podívat do předzesilovače. Třeba bude jen někde uvolněný drát. Více asi neporadím takhle na dálku.
Asi bych vyzkoušel prvně proměřit signálové cesty od přenosky po cinche na kabelu před phonem. Je to jednoduché stačí multimetr nastavit na prozvánění. A kabel po kabelu prozvonit. Pokud tyto cesty budou v pořádku pak se můžeš podívat do předzesilovače. Třeba bude jen někde uvolněný drát. Více asi neporadím takhle na dálku.
Co máš za gramec? Pokud PJ, tak je to jejich klasická záležitost...volné nekvalitní terminály RCA. Také mám za sebou tuto zkušenost...jinak...prokouknout celou cestu signálu...
Ještě by stálo za to vyzkoušet prohození kanálů na přenosce. Tím zjistíš, jestli je to vada kabeláže nebo přenosky.