Předělání NC450

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Majlanky
Kontaktovat uživatele:

Předělání NC450

Příspěvek od Majlanky »

Zdravím,

chtěl bych so pohrát s NC450-kou. Zkoušel jsem si sehnat nějaké podklady, tak uvidíme, zda jsme mimo úplně nebo jenom částečně. Jde o to, že bych to rád celé překopal ale vhled zachoval(něco jsem již naznačoval v jiném vlakně ale tam odezvá prakticky žádná). Plechovou část úplně vyhodím a nahradím kamenem(asi žula). Trafo dám mimo. Plechovou desku s ložiskem a motorkem bych rád eliminoval. Ložisko dám místo toho přímo do kamene. Motorek chci oddělit od zbytku gramofonu. Akorát nepůjdu cestou novodobých gramofonů ale nechal bych motorek schovaný pod talířem. Akorát ho připevním na kovový válec(kvůli váze, cca 1,5-2kg) ,ve spodní desce udělat díru a motorek dát přímo na rack(stolek či polici). Na kamenou desku potom připevnít dřevenou část chassis. Ramínko beze změn co se týče upevnění, jinak bych rád předrátoval(Eficak navrhoval a nabízel nízkokapacitní Nagaoku, měď-teflon) a kablíky přímo na konektory. Talíř bych chtěl zachovat.

Co si o těch úpravách myslíte? Zajímá mě, jestli jsou k věci, co by ještě kdyžtak stálo za povšimnutí, v čem uvažuji špatně atd. Jde mi jednak o to, abych pochopil co a jak má být. Nechci si kupovat hotového por-jecta.

Předem díky moc a doufám, že se tu rozroste nějaká plodná diskuze.

Standa
Kontaktovat uživatele:

Re: Předělání NC450

Příspěvek od Standa »

Taky se chystám na vylepšení 450ky,momentálně jsem ve stavu kompletního rozebrání,plánuju vyměnit plechové základní desky,která je z 2 mm plechu za něco robustnějšího asi 4-5 mm nerez a umístění motorku mimo tuto desku,ale pořád se snažím najít jiný motorek,protože ten originální se mi zdá příliš hlučný.Možná to není motorkem,ale regulací.Co mně nejvíc brzdí,je to,že jsem nikde nenašel žádnou diskusi na téma které by se zabývalo problémem regulace či něčím co by řešilo ten hlučnej krokovej motorek,nejlépe radikálně-výměnou.Trafo už mám venku mimo,ale motorek je potvora hlučná.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Motorek je hlučný, protože uchycení v průchodkách není zrovna optimální, guma je ztvrdlá, je lepší jej uchytit stejně jako NC500.
Dávají se tam distančky, a je třeba koupit díl k novým Projectům i když to jde i jinak.
Fotek a návodů je na netu spousta. Taky je bývá problém v kondenzátorech na výstupu řízení motoru, tvarují sinusovku a nemusí být
už v dobré kondici, pak je to celkem v pořádku.

Jinak stačí jen hledat : http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... ilit=NC450

Standa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Standa »

Mechanických řešení je na výběr několik.Já měl na mysli řešení elektronické části-vyměnit reguaci z roku 1981 za něco novějšího,určitě bude v dnešní době lepší řešení než z doby před cca 30ti roky.

Odpovědět