Předzesikovač
Předzesikovač
Dobrý večer,
jsem laik a tak bych se vás velmi rád zeptal na jednu věc. Mám zesilovač Pioneer A757 II. který v sobě má předzesilovač. Co by se stalo kdybych třeba gramofon prohnal samostatným předzesilovačem, který bych do tohoto zesilovače napojil? Nebo takhle...je vůbec možné stávající zvuk tohoto zesilovače ještě nějak vylepšit?
Děkuji a s pozdravem AliClick
jsem laik a tak bych se vás velmi rád zeptal na jednu věc. Mám zesilovač Pioneer A757 II. který v sobě má předzesilovač. Co by se stalo kdybych třeba gramofon prohnal samostatným předzesilovačem, který bych do tohoto zesilovače napojil? Nebo takhle...je vůbec možné stávající zvuk tohoto zesilovače ještě nějak vylepšit?
Děkuji a s pozdravem AliClick
Re: Předzesikovač
Phono pre v tomhle „Pionýrovi“ je jak pro zesileni signalu MM, tak i MC prenosek a ve sve dobe byl pomerne solidni.
Bylo by mozna dobre napsat, jaky gramofon (prenosku) planujes na tento vsutup pripojit.
Nebo jeste lepe – pripoj nejprve zemysleny gramofon na “A 757" a v pripade, ze se zvuk libit nebude, muzes lepsi, externi, dokoupit vzdycky!
Vylepsit lze zvuk vzdycky, je jen otazka, zda je to potrebne....
Bylo by mozna dobre napsat, jaky gramofon (prenosku) planujes na tento vsutup pripojit.
Nebo jeste lepe – pripoj nejprve zemysleny gramofon na “A 757" a v pripade, ze se zvuk libit nebude, muzes lepsi, externi, dokoupit vzdycky!

Vylepsit lze zvuk vzdycky, je jen otazka, zda je to potrebne....
Díky za odpověď. Gramofon mám Technics SL-Q2 a je osazený MM přenoskou SUMIKO PEARL. Zvuk mi nepřijde jako vyloženě špatný i když nemám porovnání s jiným. Mám pocit, že výstup je možná slabý i když vím, že z gramofonů slabší je.
Sumiko Pearl je uz velmi dobry zastupce MM rodinky a i pres to, ze jeho vystupni napeti patri spise k „prumeru“, (coz je take patrne pricinou „slabsiho“ signalu) jsou, jeho univerzalnost a take prijemny zvuk, velmi oblibene. (A nizssi hlasitost phono-vstupu jeste nutne neznamena horsi zvuk.
)
Ani tvuj gramofon neni k zahozeni, me osobne se libi vic, nez jeho „mladsi bratri“ SL-Q20 a SL-Q200. Nejen diky jeho “S” ramenku mi pripomina spise slavnou radu SL-12xx. Protoze byl tehdy podstatne levenejsi nez diskotekova “profi” verze a tim dostupnejsi, je dones jeste stale “v nasazeni” u spousty hifistu.
I kdyz vychazim jen ze me znamych technickych parametru jednotlivych “zucastnenych”, dovolim si tvrdit, ze to muze hrat velmi dobre…
(“A 757 Mk II” jsem i ja kdysi zvazoval jako jednu z moznych alternativ.)
Pokud ale chces zjistit, jestli jiny phono-pre bude znamenat posun k jeste lepsimu zvuku, nezbyde ti, nez si nejaky treba jen zapujcit a vyzkouset.
Preji hodne zabavy.

Ani tvuj gramofon neni k zahozeni, me osobne se libi vic, nez jeho „mladsi bratri“ SL-Q20 a SL-Q200. Nejen diky jeho “S” ramenku mi pripomina spise slavnou radu SL-12xx. Protoze byl tehdy podstatne levenejsi nez diskotekova “profi” verze a tim dostupnejsi, je dones jeste stale “v nasazeni” u spousty hifistu.
I kdyz vychazim jen ze me znamych technickych parametru jednotlivych “zucastnenych”, dovolim si tvrdit, ze to muze hrat velmi dobre…

(“A 757 Mk II” jsem i ja kdysi zvazoval jako jednu z moznych alternativ.)
Pokud ale chces zjistit, jestli jiny phono-pre bude znamenat posun k jeste lepsimu zvuku, nezbyde ti, nez si nejaky treba jen zapujcit a vyzkouset.
Preji hodne zabavy.

Děkuji mockrát za názory a postřehy. Také si myslím, že to zjistím až porovnáním s jinou přenoskou.
S pozdravem Ali Click
S pozdravem Ali Click
AliClick píše:Také si myslím, že to zjistím až porovnáním s jinou přenoskou.

Ted tomu uplne nerozumim. Myslel jsem, ze se ptas na jiny phono-pre.

Špatně nebo neúplně jsem se vyjádřil. Jasně že jsem se ptal na předzesilovač ale také bych chtěl zkusit jinou jehlu. Máš tedy nějaký konkrétní typ, který bych mohl vyzkoušet? Díky za názor.
A cenova relace?
Zdar, no to je právě to... Já vůbec netuším od jaké ceny se odrazit aby to splnilo účel.
Jak uz jsem psal, "757-ka" mela phono vstup pomerne na vysi, takze investici mezi 150€ - 200€ povazuj za minimum.
(ty levnejsi budou hrat bud stejne, nebo jeste hur.
)
Pokud vis, ze zustanes u MM (nebo MC-HO), doporucil bych ti asi nejspis GRAHAM SLEE GRAM AMP 2 COMMUNICATOR.
(Jak uz jsem psal jinde, byl jeho predchudce AMP 1 bez konkurence a tenhle je jeste o kousek dal.)
Jestli ale casem pomyslis na MC system a zesilovac menit nehodlas, mel by postacit napr. Musical Fidelity V-LPS II nebo Musical Fidelity V-90 LPS.
No a kdyz bys chtel okusit "lampoveho kouzla" za pakatel, potom je tady napr. jeste Dynavox TPR-2.
Jak vidis - kde je vule, tam je i cesta...
(ty levnejsi budou hrat bud stejne, nebo jeste hur.

Pokud vis, ze zustanes u MM (nebo MC-HO), doporucil bych ti asi nejspis GRAHAM SLEE GRAM AMP 2 COMMUNICATOR.
(Jak uz jsem psal jinde, byl jeho predchudce AMP 1 bez konkurence a tenhle je jeste o kousek dal.)
Jestli ale casem pomyslis na MC system a zesilovac menit nehodlas, mel by postacit napr. Musical Fidelity V-LPS II nebo Musical Fidelity V-90 LPS.
No a kdyz bys chtel okusit "lampoveho kouzla" za pakatel, potom je tady napr. jeste Dynavox TPR-2.
Jak vidis - kde je vule, tam je i cesta...