Predzosilňovač ku T1

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Majchel
Příspěvky: 6
Registrován: 15 črc 2021 19:08
Kontaktovat uživatele:

Predzosilňovač ku T1

Příspěvek od Majchel »

Ahojte,

potreboval by som poradit. Ku mojej zostave receiver Denon 1500H, repro Jamo S809, som dokupil gramofon Pro-ject T1 prenoska OM5E. (MM) Trosku posteloval zakladnu, korkovy plat, pritlak, a teraz phono pre-amp.

Pre zaciatok som zobral cinsky predzosilovac Box X2, a ku nemu lepsie lampy 5654W.

Potrebujem sa vsak posunut uz niekam dalej. Zda sa mi ,ze tento cinsky "fake" tube predzosilovac nestiha. Spodne tony su naozaj zvlastne. Ale na repro to este ako tak ujde.. Po zapojeni zvukovo neutralnych sluchatiek Sennheiser HD600 to ide uplne mimo. Vobec ma zvuk nebavi a hudba nebola ani zdaleka taka kvalitna/detailna ako digital. Predpokladam ze to bude mat nieco aj s RIAA equalizaciou a tak som sa postupne prepracoval az sem.

Chcem novy predzosilovac a rozmyslam nad Phono Box S2 alebo Cambridge Solo.
Otazka znie: Ma zmysel radsej zobrat uz Phono Box S2 Ultra ? Alebo to uz na moju zostavu naozaj nema zmysel.

Dakujem.

Uživatelský avatar
lechos
Příspěvky: 4585
Registrován: 09 pro 2008 08:34
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Predzosilňovač ku T1

Příspěvek od lechos »

a jseš si jist nedostatkem preampu ? vyzkoušej pár jiných a možná zjistíš že
tvůj je nejlepší (nebo si přenoska OM5E nesedla ke korekčáku, to se stává)

Majchel
Příspěvky: 6
Registrován: 15 črc 2021 19:08
Kontaktovat uživatele:

Re: Predzosilňovač ku T1

Příspěvek od Majchel »

No neplanujem ho vyhodit. Chcem skusit zmenu..ci sa to prejavi. Dovody preco to tak hra mozu byt rozne, upodozrievam vsak pre-amp pretoze som ho pocul aj na sluchadkovom zosilovaci Topping L30 s HD600.

Kazdopadne, ide o celkovy pohlad Vas, co mate lepsie skusenosti, na spominane predzosilovace, ci ma zmysel ist trosku viac(ultra-250e) a bude to poznat, alebo ostat v strednej triede okolo 170e, (S2, Solo) a nespekulovat s nicim lepsim, drahasim lebo to pri danej zostave uz nebude mat zmysel.

Uživatelský avatar
weiron
Příspěvky: 336
Registrován: 27 dub 2014 16:46
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Predzosilňovač ku T1

Příspěvek od weiron »

Majchel:
V minulosti jsem pár Pro-ject předzesilovačů zkoušel. U těch základních to bylo se zvukem nic moc. V zahraničí se dost chválí Shiit Mani. Celkem pěkné srovnání má tento youtuber: Hodně také záleží jak si sedne s přenoskou. Ta om5 je opravdu základní a nic moc. Ta bude chtít časem taky vyměnit.

Majchel
Příspěvky: 6
Registrován: 15 črc 2021 19:08
Kontaktovat uživatele:

Re: Predzosilňovač ku T1

Příspěvek od Majchel »

weiron,
dik.. no pocul som ,ze starsie pro-ject phono pre ampy nic moc. Ale vraj sa posunuli dalej. S2, a aj Solo su novsie veci. Aj ked jasne,.. novsie neznamena lepsie.
Avsak ultra to este vyspickoval, diskretny obvod, pripadne tie polisterenove kondenzatori. Neviem, nepocul som to nazivo, preto sa pytam, ci nahodou niekto hej... naviac kombinacia s mojou prenoskou. Uvazoval som aj nad ich "pravou" verziou lamp. (Tube Box S2) ale to uz je 350eur, to uz je cena celeho mojho gramofonu :D

Prenoska om5 je zaklad, original nastavena na gramofone... plug&play. Vymena a nastavenie gramofonu je zatial pre mna strasiak. Predsa len som vo svete analogu novacik. Casom sa vsak k tomu urcite prepracujem, preto by som bol rad pripraveny aj na to.

Ku tomu Schiitiku, no znie to fajn. Chvalia si ho.. urcite za vyskusanie stoji. Avsak dostupnost bude kamen urazu. Neda sa zohnat vobec lahko. Naviac USA + clo, debiliny.

A ted babo rad.

Uživatelský avatar
weiron
Příspěvky: 336
Registrován: 27 dub 2014 16:46
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Predzosilňovač ku T1

Příspěvek od weiron »

Majchel:
V audigo.cz byl k prodeji. Dnes už ho nenabízí. Shiit má ale novou evropskou distribuci:
https://www.schiit-europe.com/product/m ... artridges/
Jinak pokud budeš chtít s gramofonem a přenoskou zůstávat v základních vodách. Zůstal bych i u základních předzesilovačů. Změna nejspíš slyšet bude ale minimální.

Majchel
Příspěvky: 6
Registrován: 15 črc 2021 19:08
Kontaktovat uživatele:

Re: Predzosilňovač ku T1

Příspěvek od Majchel »

Tak vsetko ma svoju postupnost.

Zo zaciatku som chcel len skusit analogovy zvuk, nove platne pre mna uplne sklamanie, a kupujem uz len stare bazarove platne. Ucim a spoznavam postupne. To je na tom to pekne a rad si necham poradit aby som zbytocne neslapol vedla :)
Dalsiu prenosku planujem asi RED, pripadne BLUE od Orphonu.

Schiit je v europe naozaj problem zohnat, mozno za to moze byt aktualny problem aj s cipmi.

Preto som si zvolil bud Project alebo Cambrige.
Weiron, podla teba ku tejto zostave, aj s pripadnym updatom prenosky nema zmysel priplacat za nic kvalitnejsie ako 200e ?

Uživatelský avatar
weiron
Příspěvky: 336
Registrován: 27 dub 2014 16:46
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Predzosilňovač ku T1

Příspěvek od weiron »

Měl jsem Debut DC usb s hliníkovým ramenem. Od výrobce byla nainstalovaná OM5. Tu jsem vyměnil za 2M red. Posun to byl ale pouze malí. Pak sem na něm měl Grado green. To bylo mnohem lepší. Na T1 je základní velmi lehké raménko. Takže musíš podle toho sladit přenosku. Compilaci to chce 20+. Levné předzesilovače jsem testoval až s VPI HW19. U těch levných, řekněme do 5000kč je rozdíl spíše v podání. Detailnost nebo dynamika je podobná.
Nejlépe uděláš když si oba předzesi zapůjčíš domů a porovnáš. Já to taky takto dělal. Jinak se toho co je pro tebe nejlepší nedopídíš. Nakonec jsem po asi pěti předzesilovačích a dvou step-up traf skončil u Accuphase AD50. Pro mne zřejmě konečná. Suprové phono a za tu cenu je vlastně levné!

Majchel
Příspěvky: 6
Registrován: 15 črc 2021 19:08
Kontaktovat uživatele:

Re: Predzosilňovač ku T1

Příspěvek od Majchel »

No pekne.

Pri Accuphase, sa ani necudujem. Nepoznam ich moc, ale cena hovori za vsetko :) Tym som sa viac upevnil v tom ,ze to budem musiet zobrat od zakladov a prestavat asi nanovo. Ale to je otazka ktoru budem riesit neskor. Pripadne jemne zmeny pri experimentovani s podobnymi prenoskami, phono zosilovacmi.

Dakujem za zbezne zhodnotenie moznosti. Skusim teda este trosku pomenovat problemy ktore ma najviac trapia pri tejto zostave a preco vlastne sa snazim ten posun riesit.

Ako som spominal hore, bas je taky trosku vlacny, nieje pevny a vyrazny ako by som cakal aj pri tejto urovni. To vsak je na 99% prenoska, nieco uz zaznelo aj v recenziach na tuto prenosku (OM5E). A celkovo izolacia a vsetko k tomu...
Druhy problem je vsak pri vyskach. Pri niektorych pesnickach (garfungel-sound of silence(cisto nova platna), elvis(stara 80'), deep purple- child in time(70')) hraju pravdepodobne vysky, kedze sa to deje hlavne pri sikavkach, zasumene az praskajuco.. skoro ako keby niekto skrcal alobalom v repraku.

Mozu byt tieto problemy sposobene nahravkou ? (obohrata platna, zbrusene vysky) alebo nestiha prenoska ? Kedze jeden song (Sound of Silence) mi to robi aj na cisto novej platni. Skusal som aj vstavany phono v reciaveri, ale problem rovnaky.

Uživatelský avatar
weiron
Příspěvky: 336
Registrován: 27 dub 2014 16:46
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Predzosilňovač ku T1

Příspěvek od weiron »

Problém špatné výšky je určitě v přenosce. Mě se nejvíce líbili až u Grada jinak je to u základních přenosek vždy nic moc.
Basy to je 50/50 přenoska a gramofon. Chce si to pohrát s uložením(nožky). Zase jsem pořádně laboroval až s VPI. Tam se dostavili ohromné basy až s magnetickými nožkami z Pro-Ject RPM. Na hrotech, sorbontanu nebo různých dřevěných deskách to u mne výrazně lepší nebylo. Proto bych začal s laborováním tady.
Časem stejně zjistíš že to chce lepší gramofon něco jako PJ Classic. Kde je vše lépe vyřešeno.

Pavel_LXmini
Příspěvky: 119
Registrován: 13 led 2021 16:44
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Predzosilňovač ku T1

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Tomu číňanovi bych rozhodně nevěřil. Ale zkreslené sykavky mají nejpravděpodobnější příčinu ve špatném nastavení bočního úhlu přenosky, v hrotu a přenosce samotné, nebo v záznamu na desce. Potom spoustu dalších, a že bude chyba ve phono předzesilovači je málo pravděpodobné (s čínou může být tento předpoklad samozřejmě nesprávný). Nejsou problémy s výškami spojené spíše se skladbami u středu desky?
Co se těch basů týká, jak hrají ve sluchátkách s phono v receiveru? Ten Denon určitě nemá problémy s RIAA křivkou.

Majchel
Příspěvky: 6
Registrován: 15 črc 2021 19:08
Kontaktovat uživatele:

Re: Predzosilňovač ku T1

Příspěvek od Majchel »

Ahojte, dik za postreh.

ku basu:
Skusal som masivnu dosku, tazky hrubostenny bambus, original urcene na krajanie masa :D Divne ale je fakt hutna a hlavne drevenna. Ale mam ju polozenu len na korkovych nozkach. Skusim este nejake hroty...ak nepomoze skusim este tu prenosku. Na denone to bolo este horsie, ten pre-amp tam bude podla mna strasne biedny. Nizky zisk a bolo to cele nejake mdle.. ale mozno sa k tomu este vratim a potestujem dlhsie... skor som po prvych testoch hned presiel na ten cinsky pre amp s lepsimi lampami.. tam boli aj basy uplne ine aj otvorenost, objem zvuku.

Ku vyskam:
Ano vysky su problematicke hlavne ku koncu platne, aj Child in Time aj Sound of Silence su priamo ako posledne skladby. Skusal som to aj na denone, rovnaky problem..preto som tiez vyradil ako problem pre-amp-u. Ten gramofon vraj chodi velmi dobre nastaveny priamo z vyroby a na to som sa spoliehal. Neviem ci je mozne nastavit nejako bocny uhol prenosky. Pri kontrole, len okom (ved oko vidi :D ) sa mi nezdal ziadny nesymetricky naklon.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 5 hostů