Prehravani hudby pres PC
Prehravani hudby pres PC
Dobrý den,
předesílám, že jsem úplný laik v tomto oboru proto se nedivte mým dotazům.
Nově vlastním repro Kef iq30 a receiver harman kardon hk 3490. Mám ještě dvd Pioneer DV-420-K. To si ale myslím, že není pro přehrávání hudby úplně ideální.
Nicméně mám první dotaz. Mam zapojene bedny bi-wiringem je to podle návodu a věřím, že to je správně. Jen pak na harmanu nejde prepinat mezi speaker 1 a speaker 2, ale prepinam jen na vysky a basy u obou. Je to asi hloupy dotaz, ale ptam se abych se ujistil, že neni nikde chyba. Je to tak zrejme kvuli bi wiring zapojeni, že?
Ale abych přešel k hlavnímu dotazu. Nejraději bych přehrával hudbu z PC. Už z důvodu toho, že nemám žádnou větší sbírku originálních cd a vypalovat audio cd mi neprijde moc komfortní ani kvalitní.
V PC mám nejrozšířenějsí integrovanou zvukovku kartu Realtek AC97 audio, která asi nebude nic extra. Proto se chci zeptat jak kvalitne prehravat zvuk z PC.Jestli si mám koupit např. ESI EgoSys Juli@ zvukovou kartu nebo jakou?. A jestli k této zvukové kartě a mému harmanu hk3490 má cenu ještě kupovat Cambridge Audio DAC Magic nebo jiný vzorkovač.
V případě, že by to bylo ideální přes co a jak tyto komponenty idealne pripojit.
Někde jsem četl že jsou v kvalitních receiver dobré vzorkovače. Ten můj je taková zrejme vyšši trida tak jestli ten Dac za to opravdu stojí? A jestli to by to byl velky rozdil na mych repro. HK (zhruba 12 tis), Repro (12,5 tis).
Chtel bych z pc kvalitní zvuk.Přehrával bych asi pres foobar soubory FLAC. S tím mě napadá kde se dají tyto soubory s hudbou sehnat na internetu? Všude je většinou mp3 a když už najdu Flac tak už tam vetsinou neni. JEstli nemate nejaky typ na jejich stahovani?
A jeste jeden dotaz. na receiveru jsou vstupy vid 1,2,3. Myslíte, že jsou nejake rozdily v jejich kvalite? treba na vidu jedna mam analogove televize na vidu 2 coaxialne dvd a vid 3 zatim volny.
Jinak hudbu mam na externi hdd pripojeneho pres usb.
Budu rád za vaše odpovědi a rady. Děkuji Petr
předesílám, že jsem úplný laik v tomto oboru proto se nedivte mým dotazům.
Nově vlastním repro Kef iq30 a receiver harman kardon hk 3490. Mám ještě dvd Pioneer DV-420-K. To si ale myslím, že není pro přehrávání hudby úplně ideální.
Nicméně mám první dotaz. Mam zapojene bedny bi-wiringem je to podle návodu a věřím, že to je správně. Jen pak na harmanu nejde prepinat mezi speaker 1 a speaker 2, ale prepinam jen na vysky a basy u obou. Je to asi hloupy dotaz, ale ptam se abych se ujistil, že neni nikde chyba. Je to tak zrejme kvuli bi wiring zapojeni, že?
Ale abych přešel k hlavnímu dotazu. Nejraději bych přehrával hudbu z PC. Už z důvodu toho, že nemám žádnou větší sbírku originálních cd a vypalovat audio cd mi neprijde moc komfortní ani kvalitní.
V PC mám nejrozšířenějsí integrovanou zvukovku kartu Realtek AC97 audio, která asi nebude nic extra. Proto se chci zeptat jak kvalitne prehravat zvuk z PC.Jestli si mám koupit např. ESI EgoSys Juli@ zvukovou kartu nebo jakou?. A jestli k této zvukové kartě a mému harmanu hk3490 má cenu ještě kupovat Cambridge Audio DAC Magic nebo jiný vzorkovač.
V případě, že by to bylo ideální přes co a jak tyto komponenty idealne pripojit.
Někde jsem četl že jsou v kvalitních receiver dobré vzorkovače. Ten můj je taková zrejme vyšši trida tak jestli ten Dac za to opravdu stojí? A jestli to by to byl velky rozdil na mych repro. HK (zhruba 12 tis), Repro (12,5 tis).
Chtel bych z pc kvalitní zvuk.Přehrával bych asi pres foobar soubory FLAC. S tím mě napadá kde se dají tyto soubory s hudbou sehnat na internetu? Všude je většinou mp3 a když už najdu Flac tak už tam vetsinou neni. JEstli nemate nejaky typ na jejich stahovani?
A jeste jeden dotaz. na receiveru jsou vstupy vid 1,2,3. Myslíte, že jsou nejake rozdily v jejich kvalite? treba na vidu jedna mam analogove televize na vidu 2 coaxialne dvd a vid 3 zatim volny.
Jinak hudbu mam na externi hdd pripojeneho pres usb.
Budu rád za vaše odpovědi a rady. Děkuji Petr
Re: Prehravani hudby pres PC
Problem je v tom, ze tvuj zesilovac ma vystupy pro dva pary reproduktoru mezi kterymi lze prepinat. Tj. neni mozne pripojit bi-wiring na oba vystupy, ale pouze na jeden z nich ! (otazka je jaky to ma smysl, ja bych spojil vstupy na bednach a propojil to k zesiku jednim kabelem)puffmary píše:Mam zapojene bedny bi-wiringem je to podle návodu a věřím, že to je správně. Jen pak na harmanu nejde prepinat mezi speaker 1 a speaker 2, ale prepinam jen na vysky a basy u obou. Je to asi hloupy dotaz, ale ptam se abych se ujistil, že neni nikde chyba. Je to tak zrejme kvuli bi wiring zapojeni, že?
Vzhledem k tomu, ze HK 3490 ma opticky vstup, zkusil bych jako prvni krok pouzit opticky vystup z onboard zvukovky (pokud ho teda mas k dispozici, nepises jaky presny typ zvukovky to je).

mám to zapojené přesně takhle...zdá se že to hraje jak má...prepinani mezi levym a pravym nepotrebuji..jde o to jestli to skutečně hraje jak má:D
anebo se to da zapojit jen do 4. dva kabely do jednoho
opticky vystup ta zvukovka nemá. Spíš si myslím, že není zvukově dost kvalitní. Chci koupit nějakou novou a pak to připojim přes tu optiku
otazka je jestli se ten opticky vystup bude necim lisit .. netroufam si tvrdit ani, ze jo, ani opakpuffmary píše:opticky vystup ta zvukovka nemá. Spíš si myslím, že není zvukově dost kvalitní. Chci koupit nějakou novou a pak to připojim přes tu optiku
Tim prepinanim neni mysleno, ze to bude vypinat levou nebo pravou bednu, ale prepinani mezi dvema pary reprobeden - treba kdyz mas jedny ve vedlejsi mistnosti, nebo treba pokud ma nekdo jiny par na stereo a jiny na DK. Takze tak, jak jsi to zapojil, pak musis mit zapnuty vystup do obou paru soucasne. Vypnutim jednoho paru vypnes bud vysky, nebo basy.puffmary píše:mám to zapojené přesně takhle...zdá se že to hraje jak má...prepinani mezi levym a pravym nepotrebuji..
ano mam zapnuto spk 1+2...prislo mi to divny davat dva kabely do jedny zdirky..takze tekhle to teda nevadi?
pokud jsou kanaly pro druhy par repro stejne kvalitni, tak by to melo byt ok.puffmary píše:ano mam zapnuto spk 1+2...prislo mi to divny davat dva kabely do jedny zdirky..takze tekhle to teda nevadi?
Muzes vyzkouset obe varianty a zjistit co hraje lepe.
Nejde ani tak o kvalitu, ta bude stejna, ale aby tam nebyl nejaky fazovy posun. Vhledem k tomu ze to ale bude nejspis rozdvojeny jeden vystup pres relatka, tak by to nemel byt problem. Pokud by kazdy vystup mel svuj koncovy stupen, uz by to mohlo trochu rozhozeny byt (ale to je nepravdepodobna, teoreticka uvaha)james píše:pokud jsou kanaly pro druhy par repro stejne kvalitni, tak by to melo byt ok.
Muzes vyzkouset obe varianty a zjistit co hraje lepe.
Ok, jeste zkusim a uvidim. Jinak jakou byste mi doporučil zvukovku do PC a jestli má tak velký význam ten dac k novému receiveru.