přenoska pro gramo AU/RA

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
industryArt
Kontaktovat uživatele:

přenoska pro gramo AU/RA

Příspěvek od industryArt »

Dobrý den,

dokázal by mi někdo poradit při výměně přenosky na gramofonu AU/RA G7. Chtěl bych stávající přenosku (tuším Tesla 213) vyměnit za nějakou kvalitnější (shodná kompatibilita na konektory) v ceně cca 2000,-?

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: přenoska pro gramo AU/RA

Příspěvek od Prospero »

Jako vzdy se nabizeji jiz obvykli "podezreli": Ortofon OM 10E, Audio Technica AT 95E nebo lepsi AT 110E, Shure MM 44-7, Grado Prestige Back.
Nepatrne nad cenovym limitem pak Ortofon 2M Red a Grado Prestige Green. A vsechny jsou zvukove urcite nad urovni Tesly. ;)
Pripojeni i ostatni parametry jsou normovane, ani s jednou by tedy nemel byt problem.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

industryArt
mohl bys nafotit ramínko?
Máš k němu návod a píše se tam, jakou má mít přenoska hmotnost a snímavost hrotu?
Někde u nás v starších diskuzích k Auře doporučují spíš nižší hodnotu snívavosti chvějky pro lepší vedení vozíku / ramínka.

Obrázek

industryArt
Kontaktovat uživatele:

Návod nemám bohužel, jen vím, že kvůli vedení vozíku se na to některé přenosky nehodí. Zajímalo by mě ještě (čistě pro zajímavost) kolik stojí přenosky které mají znatelně lepší zvuk než ty uvedené.
http://www.doebbe.com/hifi/items/aurag6n.html
mám stejný jako na tomto odkaze

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Jestli tam p.Janda dával Linn K5, pak je přímou náhradou Audiotechnica AT95e.
Snímavost má nižší, pro tangencial asi lepší.
Dynamic compliance (x10-6 cm/dyne) 6.5
Potřebuje co nejmenší kapacitu, proto dej phono co nejblíže přes co nejkratší kabel s nízkou kapacitou.
Load capacitance 100 - 200 pF
Většina phon má na vstupu kond kolem 100 pF, a delším kabelem se snadno překročí doporučená hodnota kapacity.
Nejlepší je phono hned za ramínkem. :-)

Specifications
Output voltage at 1000 Hz, 5cm/sec. 3.5 mV
Channel balance within 2.0 dB
Channel separation at 1 kHz > 20 dB
Frequency response 20-20.000 Hz
Dynamic compliance (x10-6 cm/dyne) 6.5
Static compliance (x10-6 cm/dyne) 20
Load resistance 47 kOhms
Load capacitance 100 - 200 pF
Stylus type 0.4 x 0.7 mil elliptical diamond stylus
Tracking force range 1.5 -2.5 g
Tracking force, recommended 2.0 g (20 mN)
Vertical tracking angle 20°
Coil impedance at 1kHz 2.8 kOhms
Coil inductance at 1kHz 400 mH
Recommended load resistance 47 kOhms
Cartridge colour, body/stylus Black/Green
Cartridge weight 6.5 g
Dimensions (mm) L 30.5 x W 17.0 x H 17.20

Obrázek

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

No,já měl sice jen AU/RA G1,ale podle mne je vedení přenosky pořád stejné,je vedená na drátu a má na ní vliv i papírovy kabel,tak bych asi bral přenosku s větším přítlakem,třeba Denon...?

industryArt
Kontaktovat uživatele:

Já bych ještě doplnil tuto diskuzi. Poté co se mi podařilo sehnat komponenty jaké by mi vyhovovali pro přehrávání a s jejichž zvukem jsem spokojený, jsem zatoužil trochu zaexperimentovat a řekl jsem si že zkusím svoji sbírku cd doplňovat také o vinyly (s jejichž zvukem jsem do teď neměl mnoho zkušeností, ale všude je slyšet chvála na takový zdroj hudby). Sehnal jsem od Aury tento zajímavý gramofon, připojil ho kabelem Azur 75cm. Sehnal jsem i nějaké nové desky. Zvuk oproti CD na která jsem přivikl mi připadal docela hezký, trochu méně detailů, zato příjemnější basy a výšky celkově ovšem trochu zahuhlaný, takže se zvukem moc spokojený nejsem. Usoudil jsem že největší podíl na tom bude mít ta přenoska Tesla, proto jsem založil toto vlákno abych dostal rady za co tu tesla přenosku nahradit. Nechci za ní dávat moc peněz vzhledem na to že desky mi budou jen pomalu přibývat, ale zase bych rád měl alespoň slušnou kvalitu která by zapadla do mé sestavy.
Za druhé: gramo mám momentálně v opravě [img]<a%20href="http://2i.cz/f9fdc1eb38"%20onclick="ret ... a"%20/></a>[/img]
na tomto obrázku jsem se pokusil naznačit místo kde je ten papírový pásek (vodič) poškozený a potřebuje vyměnit (je to mezi koncem ramena a konektory cinch. Pásek mezi přenoskou a koncem ramena je v pořadku) Vidíte problém v tom, že by se tato část pásku nahradila novým vodičem typu klasické drátky v případě že ten původní nepůjde opravit?

suriomario
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od suriomario »

Když levná přenoska, tak určitě doporučovaná AT95e. Obecně se na AURu hodí přenosky s nižší snímavostí a váhou, ale mezi jednotlivými modely jsou rozdíly. Např. osička u G1 vs. napnutá struna u pozdějších modelů G6 a G7 ovlivňuje "lehkost" pohybu vozíku a boční namáhání chvějky.

Co se týká překabelování, na výše uvedeném odkazu je vidět, že raménko AURA pro Clearaudio má kablíky přivedené k přenosce shora, což moc nechápu, protože to musí působit na rovnováhu vozíku.

Odpovědět