Přenosný Hires přehrávač - podvybitá baterie

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Přenosný Hires přehrávač - podvybitá baterie

Příspěvek od NIN »

Pořídil jsem si nový DAP na cesty a já trouba ho rozbalil a začal studovat tak dlouho, až se vybil na nulu. Nabíjení teď skoro nefunguje. Zkouším od včerejška nabíječky vs PC a za cca 20 hod má baterka jen 17%. Jedná se o nový model Hiby R3 Pro.
Má s tím někdo zkušenost? Je to v háji nebo se baterka chytí a bude makat normálně nebo už mám shánět novou?
Předem dík za nějakou radu.
Hiby.JPG

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Přenosný Hires přehrávač - podvybitá baterie

Příspěvek od Pesi »

Já si nemyslím, že bys to vybitím na " nulu" zničil.
Liionka je v háji když se vybije pod 3 v, nebo 3,5....nevím přesně.
Jenže to žádnej mobil nedopustí. Osefuje si to sám. Provoz. napětí je asi 3,7 až 4,1V . Od té " nuly" do 100 proc.
Stridas nabíječky a PC. Z USB PC kdoví co ti leze, a nabíječka předpokládám origin., tak nevím...
Donedávna se dělaly nabíječky s proudem ( schopným dodat) do 1 A. Se vzrůstající kapacitou baterek už potřebuješ aspoň do 2A aby tam něco znatelně lezlo...
Že bys to ty rozbil se mi nezda

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Nabíječku origo to nemá. Jenom kabel a ten vypadá daleko kvalitnější než standardně dodávané. Počítá se tedy s nabíjení přes USB. Zatím zkoušim, jestli se to dostane někdy přes 30% a pak mě to pustí zaktualizovat software. Sice od toho nic nečekám, ale musim zkusit všechno. Jenom se děsím, jestli se to někdy vyhrabe nahoru, tak bych nerad to takle nabíjel furt dokola - třeba tejden? :-)

Juri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Juri »

Jaký výkon má nabíječka, kterou to zkoušíš prosím ze sítě?

Měl jsem obdobný problém u jiného zařízení, nabíjení trvalo obyčejnou nabíječkou od mobilu nebo tabletu + USB notebook neúměrnou dobu, nakonec jsem vyřešil zakoupením nabíječky s odpovídajícím nabíjecím výkonem např. https://www.alza.cz/huawei-original-ces ... 550364.htm. Pro rychlé nabíjení je zapotřebí použít el. síť, USB na PC i s podporou rychlo nabíjení je spíše taková nouzovka na dlouho...

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

... koukal jsem na parametry baterky - 1670 mAh, to není zrovna moc. Mělo by to jít celkem rychle

Juri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Juri »

...ještě doplňuji, koukl jsem do návodu https://store.hiby.com/apps/help-center#!r3-user-manual je doporučována nabíječka s podporou Quick Charge 1.0/2.0/3.0 a připojení cca na dvě hodiny podle použité nabíječky....tzn. pořídil bych nějakou rychlo nab. kategorie 3, klidně univerzální třeba toto vypadá docela dobře https://www.alza.cz/alzapower-m5cq-mult ... 360337.htm

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Nabíječek jsem zkoušel několik. Až dneska jsem nepřetržitým nabíjením dosáhl 100%. Teď jen doufám, že mi to hned zase nespadne, ale to vyzkouším až zítra. Snad se to chytlo.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Tak to vypadá, že to fachá jak má. Takže pokud by se tohle někomu stalo, tak nechat nabíjet do "bezvědomí".
Ta strašidelná nula je tam nejdéle a dlouho se nehla. Postupně po hodinách (dnech) procenta nabíhaly rychleji a rychleji.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Není to fakt baterkou? Něco podobného mi dělal starý tablet, který ležel dlouho v šuplíku bez nabití. Po ca roce-dvou nepoužívání jsem se ho rozhodl nabít, abych ho mohl věnovat, ale dělal přesně to samé - nejdřív se jakoby vůbec nenabíjel, pak první nabití trvalo hrozně dlouho - třeba den/dva... Pak se po vybití někdy nabil OK, jindy zase stávkoval a nabíjet se nechtěl, nebo se nabíjel hrozně dlouho. Samozřejmě došlo k vyčištění konektorů, výměně několika USB nabíječek, kabelů, ale byl pořád nevyzpytatelný. Teď je zpět v šuplíku.

Zkoušel jsi Googlovat, zda jiní uživatelé Hiby R3 Pro nemají podobný problém? Kontaktoval jsi prodejce či výrobce?

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Promiň otázečku. Dá se to nakrmit i FLAC nebo WAW soubory ??

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

To hřebík
Je to novinka, takže jsem na netu nenašel nic o tomto problému. Nakonec v přiložené kartičce jsem dohledal, že se má tento přehrávač nabít naplno hned po spuštění. Já udělal opak.

To jirie
Určitě ano.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Som si spomenul na toto vlákno pri čítaní takého populárneho textu. https://www.teslamagazin.sk/li-ion-baterie-objav-sei/ Skoro nikdy neviem ako nové batériové zariadenie nabíjať, pretože aj tu je mnoho dogiem a zaručených rád. Prvé mobily sme nechávali na nabíjačke 24 hodín, teraz to, že vraj nie je potrebné, ale podľa toho článku možno aj hej.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

nevím co tam píšou, ale Li-ionku v dnešních mobilech nabijej kdy chceš, klidně často a na kratší dobu..
Ideálně třeba od 20 ti do 80 ti procent, pak už se přijímány proud snižuje, doba od 80ti do 100 je neúměrně dlouhá, jen to trvá dlouho a hřeje se..... a čím míň se bude hrát, tím ( zřejmě) její životnost bude delší.

Odpovědět