Přenosová rychlost - bitrate

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
NANIGA
Kontaktovat uživatele:

Přenosová rychlost - bitrate

Příspěvek od NANIGA »

Dobrý den.
Při přehrávání hudebního CD na počítači v programu KM Player jsem zjistil, že použitý bitrate, který uvedený program uvádí, je 1536 kbps. To mě překvapilo, protože jsem si myslel, že bitrate je u hudebních CD 1411.2 kbps, stejně jako bitrate Wavů, které mám uložené na HDD v PC a u kterých tato hodnota sedí.
Protože tomu nerozumím tak bych prosil o vysvětlení.
Děkuji

Ruprecht
Kontaktovat uživatele:

Re: Přenosová rychlost - bitrate

Příspěvek od Ruprecht »

Mr.Google:
...Bit rate for a CD audio track is 1,411,200 bits per second. That is 44,100 samples per second, 16 bits per sample and two channels.

1,536,000 bits per second implies a sample rate of 48,000 samples per second, 16 bit sample two channel.

NANIGA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANIGA »

Děkuji za reakci.
Možná, že jsem se nezeptal úplně správně, ale to co mi tady sdělujete jsem v podstatě věděl a právě proto mě zarazilo, že v přehrávači KM Player je uvedena ta hodnota 1536 kbps. Nerozumím tomu, proč přestože hudební CD je nahráno se vzorkovací frekvencí 44100 kHz tak velikost bitrate uvedená V KM Playeru je zmíněných 1536 kbps.

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Pak to asi KM player převzorkovává na 48 kHz?

NANIGA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANIGA »

To určitě ne, protože současně mi při přehrávání audio CD KM Player informuje o vzorkovaví frekvenci: 44100 kHz. Zkoušel jsem to taky na Winampu a tam je bitrate uveden správě: 1411 kbps. Tak nevím???

Marcus67
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marcus67 »

A projevuje se to nějak nebo tě to jenom znervózňuje? Já používám notebook SONY VAIO s optickým výstupem do Cambridge DacMagic a nastavit si tam můžu v tomto směru skoro cokoliv. Ale rozdíly v kvalitě jsem nezaznamenal.

Odpovědět