dnes dorazil můj gramec Tesla NC420.
za raménkem jsou 2 pro mě záhadné přepínače:
jeden 3 polohový: 1 2 3
druhý: plné kolečko nebo prázdné kolečko.
co to je?
přepínače za raménkem NC420
Re: přepínače za raménkem NC420
NENA a jejich 99 luftbalónků velmi velmi mile překvapila...
má to v sobě něco nepospsatelně krásného, co cd960 dokáže jen někdy.
a pohled na točící se černý vinyl je bohovský.
takže nákup přenosek, jehel, nových lepších gramofónů, praček, hadříků, štětečků...
to jsem si zase na sebe ušil bič kurvadrát!
má to v sobě něco nepospsatelně krásného, co cd960 dokáže jen někdy.
a pohled na točící se černý vinyl je bohovský.
takže nákup přenosek, jehel, nových lepších gramofónů, praček, hadříků, štětečků...
to jsem si zase na sebe ušil bič kurvadrát!
ty vo-e, Lenka Filipová je největší popová hvězda všech dob!
no, možná...
škoda, že doma nemám víc desek. ty tvoje Deutsche gramofon je mi tam líto dávat.
všechno je originál. předzesák v philips fa960mk2. nepoznám, jestli je dobrý nebo špatný...
no, možná...
škoda, že doma nemám víc desek. ty tvoje Deutsche gramofon je mi tam líto dávat.
všechno je originál. předzesák v philips fa960mk2. nepoznám, jestli je dobrý nebo špatný...
Přepínač 1-2-3 je nastavení antiskatingu, zhruba podle nastavení svislé síly (přenosky), nastavil bych st. 2. Více návod na Tesla NC 420 http://www.repromania.net (klikni na gramo).
A ten druhý přepínač bude jedna strana pro poslech v noci a druhá přes den. 

mýlíš sepasul píše:A ten druhý přepínač bude jedna strana pro poslech v noci a druhá přes den.
říkají ti něco slapové síly?
Slapová síla je druhotným efektem gravitační síly a jejím důsledkem jsou např. příliv a odliv. Vzniká proto, že gravitační pole není konstantní napříč celým tělesem. Když se těleso ocitne pod vlivem gravitace jiného tělesa, gravitační zrychlení na bližší a vzdálenější straně se může výrazně lišit. To vede k pokřivení tvaru tělesa, aniž by se měnil jeho objem; pokud na počátku předpokládáme kulový tvar tělesa, slapová síla má tendenci pokřivit jej do elipsoidu se dvěma vybouleninami, jedné přímo naproti druhému tělesu a druhé na odvrácené straně od něj.
pro kvalitní reprodukci je samozřejmě zcela nezbytné brát slapové síly v potaz a toto je na highendových československých gramofonech Tesla řady NC ošetřeno!!! před poslechem několikrát rituálně udeřím hlavou do totemu, pak zavolám na hvězdárnu a nastavím slapový přepínač dle aktuální polohy Měsíce vůči Zemi. důsledkem je zcela evidentní pročištění na nejnižších frekvencích, plastičtější středy, a jiskřivé, přesto neagresivní výšky...
Kdyby jsi raději přestal psát koniny a přečetl si ten návod....
do toho totemu by jsi měl hlavou udeřit zřejmě silněji