Všetkým Vám veľmi pekne ďakujem za pomoc, radu a odporučenia. Dopadlo to takto. Som veľmi veľmi a ešte raz veľmi prekvapený z výsledku. Mám to tak zapojene TAKTO - ako hlavný zosilňovač mám stereo zosilňovač, takže všetky audio komponenty mám prepojené do stereo zosilňovača a predné reproduktory samozrejme tiež. Samozrejme že mojou predstavou bolo že všetky komponenty SACD, NET-player mám analógovo prepojene priamo k stereo zosilňovaču. Ten mám pripojený aj k AV dekodéru k front PRE OUT. K AV mám pripojený Blu-Ray prehrávač a 4K satelit receiver. Z blu-ray prehrávam špičkové koncerty v mnohokanálovom zvuku. (Mám celkom slušnú zbierku). Tejto radosti som sa nechcel vzdať, kto má skúsenosť tak vie o čom hovorým (bývam v rodinnom dome takže koncert nahlas není problém) a samozrejme TV a Filmy v Dolby Digital, DTS atď. Ale keď som sa dostal niekde do posluchovej miestnosti (naposledy asi pred pol rokom) a vypočul som si skladbu ktorú som mal nepočúvanú na mojom AV TAK BOLO TO INÉÉÉÉÉ. K tomu ešte články že žiadne AV v stereo režime nebude nikdy to pravé Stereo, tak som sa začal nad tým zamýšľať. Trochu to trvalo, ale až teraz som sa k tomu dopracoval - A NEBANUJEM. Keď som to zapol prvý krát na dosť na-počúvaných skladbách tak ten rozdiel ma nie prekvapil ale šokoval. Ako keby som počúval úplne iné CD/SACD/FLAC 24/192. Mal som obavy či nevyhodím 500 euro, že to moje AV za 2200,- musí mať aj Stereo kvalitné.
Takže - Stereo je použitý PIONEER A-A9j. Repro - Elac FS-189 si perfektne sadli s týmto zosilňovacom. Ak niekto nad tým špekuluje, alebo pohráva presne s tým čo som chcel vyriešiť ja NEPRÍSŤ o multikanál a zároveň mať KVALITNÉ - Stereo, tak toto ak je AV vybavené - PRE OUT skvelá voľba. U MŇA TO NEBOLA NEPODSTATNÁ A MÁLO BADATEĽNÁ ZMENA ALE BRUTÁLNA. ODPORÚČAM ...
EŠTE RAZ VŠETKÝM ĎAKUJEM..
prepojenie Receiver zosilovac Pioneer VSX 828K a A757 M II
Re: prepojenie Receiver zosilovac Pioneer VSX 828K a A757 M II
Ahoj Vieš mi prosím napísať ako máš presne zapojený ten stereo zosilňovač aký výstup na ňom do AV receivera, tak aby to fungovalo ako si písal aj multikanál aj stereo,,Mám AV REceiver Marantz SR7015 a integrovaný stereo zosik ARCAM HDA SA30 má . AV Receiver má Pre out pre všetky repro +subwoofer aj pre Zone2 a Zone 3, al e keď som to skúsil prepojiť podľa Tvojho návodu na zosku výstup Pre out a na AV tiež Pre out tak mi to nefunguje.