Ahoj,
nechci Ti brát iluze, ale "nativně" to nedokážou ani přístroje za statisíce, pouze a jen v některých případech. Cambridge Audio DacMagic 200M dne stojí 7,5 litru a to by měl zázračné schopnosti.
Mimochodem, máš tam někde přepínač na "Nativně" a "Dop", když v návodu píší, že to umí to i to ? A to je ten problém, nativně to tam tzv. pustíš, ale pokud s tím ta mašinka cokoliv dělá, tak si to převede na PCM, tedy DoP. Ono dnes je reklama tím nejdůležitějším, napsat tam můžou cokoliv a uživatel to stejně nepozná. Nadávno jsem tady psal příklad s fotoaparáty a tzv. rozlišením, čím víc proužek, tím víc Ad*das a lepší prodeje. Že to zvládne jen firmware toho stejného fotoaparátu, jako předchozí a starší model je jen na dokreslení.
To nativně v případě DSD a popř. SACD funguje takto: pouze po HDMI a jiném kompatibilním výstupu a to jen za předpokladu, že máš i silič, či receiver s kompatibilním HDMI vstupem a HLAVNĚ s tím NIC NEDĚLÁŠ, tedy žádné úpravy, korekce a pod. Pokud do toho "šáhneš", např. tonálně, tak si to před tou korekcí tonality ten přístroj převede stejně do PCM, třeba 48 kHz, protože to posluchač stejně nepozná.
Tady máš k tomu Cambridge Audio DacMagic 200M nějaké informace:
https://supportarchive-cambridgeaudio-c ... _tr_pto=sc
BTW: vlastním podstatně dražší udělátko ( DG-68 ), kam lze po HS-Linku poslat cokoliv i "nativně" a provádět s tím jakékoliv kouzla a na konci to napíše "nativně", ale pro klid duše nejsem si na 100% procent jist, že celá akce proběhla "nativně" a nebyl také převod do PCM. Samozřejmě ve zvuku to já ( Oldear ) nepoznám a zní to fantasticky. Na můj dotaz v tomto směru, zda převod, či nikoliv, mi nikdo z odborníků nebyl schopen odpovědět a to ani technické oddělení Accuphase.
Žijeme v digitální době, jeden Hifi kolega už říká v době digitáních mystifikací a prý bude hůř.
Tak poslouchejte hudbu, pokud to je možné.