PrimaLuna KT 88 - jakou alternativu byste doporučili?
PrimaLuna KT 88 - jakou alternativu byste doporučili?
Ahoj všem,
máte někdo zkušenosti s výměnou elektronek KT88 PrimaLuna za nějakou alternativu? Má smysl řešit výměnu v kategorii do cca 200 EURO/set4ks? Pokud ano, jaké byste mi doporučili a proč? Na ebay lze v této kategorii sehnat poměrně hodně typů, v podstatě od každého výrobce něco, např..
- Electro Harmonix KT88 Platinum
- KT88 Genalex GOLD LION
- TUNG-SOL 6550
- KT88 SOVTEK
- KT88 JJ ELECTRONIC
- KT88-UK PSVANE
nebo také jsem někde četl, že zajímavá je i výměna za :
- Tung-Sol KT120 Platinum
Zesilovač mám Primaluna Prologue Two. Na předku zkouším různé druhy, zatím nejlépe mi sedí kombinace PSVANE 12AU7 + Sovtek 12AX7, ale ještě jsem nezkoušel PSVANE 12AX7, ty jsou již ale na cestě...
Díky moc za každý podnět.
máte někdo zkušenosti s výměnou elektronek KT88 PrimaLuna za nějakou alternativu? Má smysl řešit výměnu v kategorii do cca 200 EURO/set4ks? Pokud ano, jaké byste mi doporučili a proč? Na ebay lze v této kategorii sehnat poměrně hodně typů, v podstatě od každého výrobce něco, např..
- Electro Harmonix KT88 Platinum
- KT88 Genalex GOLD LION
- TUNG-SOL 6550
- KT88 SOVTEK
- KT88 JJ ELECTRONIC
- KT88-UK PSVANE
nebo také jsem někde četl, že zajímavá je i výměna za :
- Tung-Sol KT120 Platinum
Zesilovač mám Primaluna Prologue Two. Na předku zkouším různé druhy, zatím nejlépe mi sedí kombinace PSVANE 12AU7 + Sovtek 12AX7, ale ještě jsem nezkoušel PSVANE 12AX7, ty jsou již ale na cestě...
Díky moc za každý podnět.
Re: PrimaLuna KT 88 - jakou alternativu byste doporučili?
Ahoj.
Mal som model Prima Luna Dialogue Two. Povodne elektronky Prima Luna nestoja za nic , zvuk zapatlany , bez rozlisenia !!!
Z toho co som skusal , boli najlepsie EAT KT88 , ale cenovy ulet tohto vyrobcu je neuveritelny.
JJ KT88 mali ostrejsi a tvrdsi zvuk , ale vydrzali velmi malo po cca 600 hodinach sa jedna elektronka porucala.
Najblizsie zvuku EAT boli Elektro Harmonix KT88 , cena dobra a aj zivotnost bola lepsia , ako JJ.
V kazdom pripade by stalo za pokus vyskusat Svetlana 6550 , tie som pocul v Audio Research CA 50 , vynikajuce , ale tu bude mat vplyv na zvuk aj samotny zosilnovac , ktrory je uz trochu z inej cenovej kategorie.
Ale tu je tazke radit , kazdy mame trochu ine zvukove preferencie a ine ostatne komponenty . Co sa paci mne , nemusi sa pacit tebe.
Vyskusaj , pocuvaj a vyber si co sa bude zdat najlepsie tebe.
Mal som model Prima Luna Dialogue Two. Povodne elektronky Prima Luna nestoja za nic , zvuk zapatlany , bez rozlisenia !!!
Z toho co som skusal , boli najlepsie EAT KT88 , ale cenovy ulet tohto vyrobcu je neuveritelny.
JJ KT88 mali ostrejsi a tvrdsi zvuk , ale vydrzali velmi malo po cca 600 hodinach sa jedna elektronka porucala.
Najblizsie zvuku EAT boli Elektro Harmonix KT88 , cena dobra a aj zivotnost bola lepsia , ako JJ.
V kazdom pripade by stalo za pokus vyskusat Svetlana 6550 , tie som pocul v Audio Research CA 50 , vynikajuce , ale tu bude mat vplyv na zvuk aj samotny zosilnovac , ktrory je uz trochu z inej cenovej kategorie.
Ale tu je tazke radit , kazdy mame trochu ine zvukove preferencie a ine ostatne komponenty . Co sa paci mne , nemusi sa pacit tebe.
Vyskusaj , pocuvaj a vyber si co sa bude zdat najlepsie tebe.
JJ, EAT je neskutečné. Nejen svojí cenou, ale i přístupem - psal jsem jim dotaz, kde se v Česku dá koupit COOL DAMPER a že mne zajímají i jejich KT88, ale nestál jsem jim za odpověďmirec1 píše:Ahoj.
Jinak díky moc za typy. Jaké lampy se ti osvědčily v předzesu?
So vstupnymi elektronkami som velmi neexperimentoval , dal som tam JJ Electronic ECC82 a ECC83 a zvukovo sa mi zdali dobre.
Proti povodnym Prima Luna vyrazne zlepsenie.
Proti povodnym Prima Luna vyrazne zlepsenie.
Zdravím, každého varuji před nákupem elektronek od firmy JJ Electronic -Čadca. Třikrát jsem jim dal šanci, ale pokaždé jsem byl zklamán. Naposled jsem objednal čtyři JJ ECC83MG a obdržel jsem elektronky mizerné kvality. Ke cti firmy jsem dostal peníze zpět, jen jsem tratil na poštovném. Jinak do zesilovače dávám ty elektronky, které výrobce určil. Nahrazovat KT88 elektronkou KT120 je mimo mísu. Také bych tam nestrkal tetrodu 6550, která není ekvivalent KT88. T.
Ja som Prima Luna Dialogue Two mal a manual Prima Luna Prologue Two viem precitat tiez .
http://www.primaluna-usa.com/manuals/pro2manual.pdf
Common replacements:
• 12AX7: ECC83, ECC803S, E83CC, 7025, CV4004. You can also use a 5751, but please note that
the 5751 is a lower gain tube than a 12AX7 and the sound will be altered.
• 12AU7: ECC82, ECC802S, E82CC, 5814, 6189, CV4003
• KT-88: 6550, KT-90. You may also use EL-34, 6L6GC, 7581A and KT66 though power will drop
slightly
http://www.primaluna-usa.com/manuals/pro2manual.pdf
Common replacements:
• 12AX7: ECC83, ECC803S, E83CC, 7025, CV4004. You can also use a 5751, but please note that
the 5751 is a lower gain tube than a 12AX7 and the sound will be altered.
• 12AU7: ECC82, ECC802S, E82CC, 5814, 6189, CV4003
• KT-88: 6550, KT-90. You may also use EL-34, 6L6GC, 7581A and KT66 though power will drop
slightly
Právě že na zahraničních fórech pár lidí píše o dobrých zkušenostech s KT120, popisují hlubší basy, větší dynamiku a celkově lepší kontrolu. Také přímo na http://primalunablog.com/primaluna-worldwide-2/ se diskutující ptali lidí z Primaluny na použití KT120 a i na 6550 a ti konstatují - " víme že je lidi používají a nemáme hlášeny žádné problémy"zeziold píše: Nahrazovat KT88 elektronkou KT120 je mimo mísu. Také bych tam nestrkal tetrodu 6550, která není ekvivalent KT88. T.
Tak uvidíme, objednal jsem EH KT88 i TS KT120 a pokud vše dobře dopadne, budu mít možnost vyzkoušet i EAT KT88. Pak se rozhodnu, které doma zůstanou a které půjdou do světa...
Máte někdo srovnání Primaluny Prologue Two s vyšším modelem - např. Dialogue Two? Má takový upgrade smysl? Získám i posun ve zvuku, nebo jen v komfortu ovládání a v rozšířených možnostech zapojení?
Skus vypocut napríklad Leben CS600 ci niektory z Audiomat-ov,dostanes na bazare ci demo vzorku v cene novej PrimaLuny.zabiny007 píše:Právě že na zahraničních fórech pár lidí píše o dobrých zkušenostech s KT120, popisují hlubší basy, větší dynamiku a celkově lepší kontrolu. Také přímo na http://primalunablog.com/primaluna-worldwide-2/ se diskutující ptali lidí z Primaluny na použití KT120 a i na 6550 a ti konstatují - " víme že je lidi používají a nemáme hlášeny žádné problémy"zeziold píše: Nahrazovat KT88 elektronkou KT120 je mimo mísu. Také bych tam nestrkal tetrodu 6550, která není ekvivalent KT88. T.
Tak uvidíme, objednal jsem EH KT88 i TS KT120 a pokud vše dobře dopadne, budu mít možnost vyzkoušet i EAT KT88. Pak se rozhodnu, které doma zůstanou a které půjdou do světa...
Máte někdo srovnání Primaluny Prologue Two s vyšším modelem - např. Dialogue Two? Má takový upgrade smysl? Získám i posun ve zvuku, nebo jen v komfortu ovládání a v rozšířených možnostech zapojení?
No, od Audiomatu jsem slyšel model Arpege, s Lebenem jsem tu čest neměl, ale výhledově se na něj chystám. Docela se mi i líbí jeho vzhled/nevzhled a i s Luxmanem L530 by jim to spolu ladilo Ale výměna zesáku není u mne aktuálně na programu dne, teď si užívám KT120 a jsem překvapen, jak moc se zvuk oproti továrním PL KT88 změnil k lepšímu, basovějšímu, přesnějšímu... A už se těším na EAT KT88 , které již brzo budu mít doma.Leben píše:Skus vypocut napríklad Leben CS600 ci niektory z Audiomat-ov,dostanes na bazare ci demo vzorku v cene novej PrimaLuny.
Porovnával si nakoniec KT120 s EAT KT88? Ako to dopadlo?
Porovnával si nakoniec KT120 s EAT KT88? Ako to dopadlo?
-
- Kontaktovat uživatele:
Tuto temu som riesil par dni do zadu.Pisal so EATu kaslali na mna .Moje povodne EH KT88 boli uplne v pohode ale bol som zvedavy co sa v tomto segmente da vymysliet.Mal som pozicane EATy, Valve Art a potom Gold Lion .... u mna to bolo jednoduche a zostali Gold Lionky a ak by tie nesadli siel by som naspat k EH.EAT sklamanie a to nehovorim o cene Valve Art boli nezaujimave a Lionky boli teplejsie viac elektronkove pritom jemne detailne priestorne . Ja som max spokojny len na upresnenie hram Canor TP 106 VR+
Podobna zkusenost, co jsem zkousel KT tak za me nej Lionky, pak EH a JJ. EAT nemam zkusenost, ale sebelepsi zvuk neomluvi jejich cenu, zvlast kdyz predzesilovaci/ridici elektronky jsou 80% vysledneho zvuku. Ale kazdy at si kupuje co chce .