PRIMARE I30 -ako dalej?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

PRIMARE I30 -ako dalej?

Příspěvek od Lilian »

Ahojte,

Tak uz som zase majitelom tohto zosiku. Vratil som sa k nemu do tretice, snad sa naplni zname prislovie.

Mam problem ze nemam adekvatny CD prehravac, po pravde sa mi uz ani moc v dnesnej dobe nechce do CD investovat. V sucasnosti hram z BD pioneer LX52. Neviem do akej miery je mozne sa posunut dalej kupou externeho DAC. Teda hlavne v akej cenovej hladine sa pohybovat pri vybere.
V podstate ani neviem ci kupovat DAC, alebo nejaky sietovi prehravac ako napr. pioneer NP50, denon dnp720 atd.

V striedani repro som sa zastavil u AP Yara II classic. Priznavam ze ten zosik ma naviac, a pri kupe repro som porovnaval s TEMPO VI, ale napriek tomu som zvolil tie yara classic. Toto tu nechcem rozoberat. Skor aby bola predstava kde su asi limity mojej zostavicky.

Moja predstava o zlepseni je hlavne taka, ze zostava dostane trochu viac zivosti,mozno aj na ukor zafarbenia niektorych pasiem. Zvazoval som v tomto ohlade aj kupu napr. NAIM NAIT 5i, RoksanKnady K2 a podobne . Zial nebola moznost to doma pocut, naviac oba pristroje su nizsej cenovej relacie tak neviem ci by to nebol krok vzad.

Moj tajny favorit na DAC je zatial MF M1 DAC. Avsak po precitani prispevku od Renowna pri porovnavani s inymi DAC som na vazkach.
Asi by som uvital XLR prepojenie, nechcem kupovat extra drahe kable,tu by sa dal spravit kompromis myslim.

Ak si niekto najde cas na tak zdlhavi dotaz budem nesmierne rad.

Vopred vdaka.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: PRIMARE I30 -ako dalej?

Příspěvek od Lilian »

No tak sa mi zda ze som to pojal asi moc zo siroka.

Skusim to teda zjednodusit.

Aky DAC odporucate k zosilovacu PRIMARE I30? hlavne teda v akom cenovom rozmedzi sa pohybovat pri vybere.

Samozrejme ze ocakavam zlepsenie oproti prehravacu BD pioneer LX52.
A samotny CD uz kupovat nechcem.

Dakujem za radu/

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

S Primare mám jen zprostředkovanou zkušenost od Mikipetra.
Koupil od hifibazaru.cz pana Jeřábka CDP Classe s plně symetrickým výstupem. Podle doporučení Mirka Pytla zapojil XLR kabeláž do Primare I30.
Výsledek je přesvědčivý, alespoň v rozlišení poskytující rychlé pásky Magnepanů.
Když je pořádný zdroj zvuku, ten zesilovač ukáže co umí. Jako vždy je to o zbytku řetězce od sítě, kabelů, reprosoustav a akustiky pokoje...

Moje vlastní zkušenost s symetrickým zesilovačem je jiné značky. Teac A BX10 je plně symetrický zesilovač s jedním XLR vstupem.
Kamarád Kilogram má Sirius II. XLR. Při zapojení Siria II. XLR na Tablet přes převodník USB/SPDIF se zvuk vytáhnul z beden do pokoje daleko před bedny, velmi se zjemnil, zpřesnil.

Ale jde o jinou konstrukci než Primare. Je tam spousta možných vlivů proč se mi XLR z PC líbil více než Cinch. Například kondenzátory z původního zapojení Teacu, k nimž měl Dan z Casea výhrady pro jejich prkenný zvuk, ty se v XLR nedostanou do cesty signálu, tak jen dojem...

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Dakujem eficaku,

Preluskal som medzicasom dalsie vlakna a nadobudol pocit ze samotny DAC bez dobreho transportu je slepa ulicka. Takze asi predsa budem musiet ako prve poriesit ten CD prehravac a DAC nasledne az v daslom kroku.

Odpovědět