Připojení 4 reproduktorů k av receiveru
-
- Kontaktovat uživatele:
Připojení 4 reproduktorů k av receiveru
Zdravím Vás pánové,
Nemám prakticky žádné zkušenosti s audio technikou, pokud je to mimo, kritiku snesu.
Mám av receiver 8-16 ohm. Dvojici beden 6 ohm se zapojením jen dvou kabelu. A další dvě Bendy s dvojitým zapojením. V receiveru mám jen výstupy front r, front l, surround r , surround l a center. Poraďte prosím jak sestavu zapojit. Zkoušel jsem ty s jedním ystupem zapojit do front l a r, hrají. Když zapojim ostatní dvě se dvěma vstupy do surround l a r, nehrají ty surroundy, fronty ano. Když smotam všechny černé a červené vodiče dohromady a zapojim do front r a l, hrají všechny 4 bedny.. to je můj cíl, aby hrály všechny 4. Je to tak možné udělat.
Díky za radu.
Nemám prakticky žádné zkušenosti s audio technikou, pokud je to mimo, kritiku snesu.
Mám av receiver 8-16 ohm. Dvojici beden 6 ohm se zapojením jen dvou kabelu. A další dvě Bendy s dvojitým zapojením. V receiveru mám jen výstupy front r, front l, surround r , surround l a center. Poraďte prosím jak sestavu zapojit. Zkoušel jsem ty s jedním ystupem zapojit do front l a r, hrají. Když zapojim ostatní dvě se dvěma vstupy do surround l a r, nehrají ty surroundy, fronty ano. Když smotam všechny černé a červené vodiče dohromady a zapojim do front r a l, hrají všechny 4 bedny.. to je můj cíl, aby hrály všechny 4. Je to tak možné udělat.
Díky za radu.
Re: Připojení 4 reproduktorů k av receiveru
Předpokládám, že tohle tvůj cíl spíše není. Resp. to, že hrají všechny ano, ale ne, aby hrály levá přední a levá zadní stejný signál, podobně pravá strana.Když smotam všechny černé a červené vodiče dohromady a zapojim do front r a l, hrají všechny 4 bedny.. to je můj cíl, aby hrály všechny 4. Je to tak možné udělat.
Cílem u AV receiveru je, aby hrála každá bedna svůj vlastní signál. Spojováním repro kabelů do stejných svorek cesta nevede.Ale aspoň jsi otestoval, že reproduktory hrají

Zkus projít nastavení AV receiveru, zda tam někde nemáš navolený jen stereo režim ???
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
na av receiveru ma kazda bedna dle sve role v systemu svuj konektor.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
A chceš, aby ti to hrálo stereo nebo multikanál?
Pokud stereo, tak použij jen dvě bedny. Postupem, kdy spojíš reprokabely dvou beden a zapojíš je na jeden výstup receiveru, reálně hrozí, že zničíš zesilovač v receiveru, který je dělaný na 8Ohmovou zátěž.
Pokud stereo, tak použij jen dvě bedny. Postupem, kdy spojíš reprokabely dvou beden a zapojíš je na jeden výstup receiveru, reálně hrozí, že zničíš zesilovač v receiveru, který je dělaný na 8Ohmovou zátěž.
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za odpovědi, bal jsem se, abych něco neposkodil, proto píšu.
Jaké nastavení na receiveru mám hledat, aby hrály i surround bedny?
Stereo? 5.1 tam je, ale ani v tomto režimu nehrají.
Muže to byt tím, ze poslouchám hudbu např ze spotify, z telefonu přes jack? Je tato hudba uzpůsobena na 4 bedny?
Možná se ptám špatně, omlouvám se.
Dnes večer to projdu, hodím třeba fotky, možná poradíte více. Díky moc cením si toho
Jaké nastavení na receiveru mám hledat, aby hrály i surround bedny?
Stereo? 5.1 tam je, ale ani v tomto režimu nehrají.
Muže to byt tím, ze poslouchám hudbu např ze spotify, z telefonu přes jack? Je tato hudba uzpůsobena na 4 bedny?
Možná se ptám špatně, omlouvám se.
Dnes večer to projdu, hodím třeba fotky, možná poradíte více. Díky moc cením si toho
Napiš, jaký AV receiver máš. Možná to urychlí hledání správného řešení.
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to Pioneer VSX-416.
Vstup do receiveru řeším přes cinch.
Vstup do receiveru řeším přes cinch.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Funkce EX POWER, návod, strana 19 a 29.
-
- Kontaktovat uživatele:
Asi si teď myslíte, že jsem koko. , můžu k tomu říct, jen to, že jsem koko. Díky šéfe, budu číst mauály.

ondrejondrej
To Ti někdo poradil tu kombinaci beden a receiveru?
Ten receiver je dnes už historie za 3,50, proto jej taky asi máš a nemá vůbec zvukové HD formáty, ale možná to nepotřebuješ.
Pokud má receiver 8-16 Ohmů, měl bys mít i všechny bedny od 8 Ohmů. Pokud máš 6 Ohmů, asi se to dá, ale nesmíš to moc zesilovat, jinak riskuješ, že odpálíš receiver, není to standard.
Musíš si vybrat zda chceš tedy přehrávat stereo, nebo multikanál a také takový zdroj tam musíš pustit a pak Ti to v režimu Direct takto bude hrát.
Pokud přehráváš jen stereo a z nějakého důvodu chceš ten švindl, aby hrály všechny bedny, musíš zvolit režim autosuround. V žádném případě nepřipojovat dvoje bedny 6 Ohmů na zdířku od 8 Ohmů - to odpálíš receiver.
Hlavně to chce číst návod a dívat se tam na obrázky zapojení a dodržovat specifikaci a kompatibilitu přístroje.
To Ti někdo poradil tu kombinaci beden a receiveru?
Ten receiver je dnes už historie za 3,50, proto jej taky asi máš a nemá vůbec zvukové HD formáty, ale možná to nepotřebuješ.
Pokud má receiver 8-16 Ohmů, měl bys mít i všechny bedny od 8 Ohmů. Pokud máš 6 Ohmů, asi se to dá, ale nesmíš to moc zesilovat, jinak riskuješ, že odpálíš receiver, není to standard.
Musíš si vybrat zda chceš tedy přehrávat stereo, nebo multikanál a také takový zdroj tam musíš pustit a pak Ti to v režimu Direct takto bude hrát.
Pokud přehráváš jen stereo a z nějakého důvodu chceš ten švindl, aby hrály všechny bedny, musíš zvolit režim autosuround. V žádném případě nepřipojovat dvoje bedny 6 Ohmů na zdířku od 8 Ohmů - to odpálíš receiver.
Hlavně to chce číst návod a dívat se tam na obrázky zapojení a dodržovat specifikaci a kompatibilitu přístroje.
-
- Kontaktovat uživatele:
Neporadil mi to nikdo, otec to nějak nashromáždil a obdaroval mě.
Doufám, že se s těmi Ohmy nepletu,a ale ty yamahy jsou 6 ohm, to vím jistě, ale s těmi warfedale si jistý nejsem.
Znamená to tedy, že když je reciever např 8-16 Ohm, musí být všechny bedny minimálne 8 Ohm a maximálne 16?
Nebo naopak k kěmto bednám koupit slabší reciever od těch 6 Ohm?
Doufám, že se s těmi Ohmy nepletu,a ale ty yamahy jsou 6 ohm, to vím jistě, ale s těmi warfedale si jistý nejsem.
Znamená to tedy, že když je reciever např 8-16 Ohm, musí být všechny bedny minimálne 8 Ohm a maximálne 16?
Nebo naopak k kěmto bednám koupit slabší reciever od těch 6 Ohm?
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky mě ješte pánové zajímá to zapojení beden, které mají 4 vstupy, četl jsem že se to snad jmenuje bi wiring, jak to tedy nejlépe zapojit do receiveru? To už můžu vždy 2 a 2 konce splést a zastrčit do např. Front R, L či Surround R, L?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ano. Jen bacha na spravnou polaritu.
K tem ohmum. Pokud dnes koupis bezny mainstreamový stereo zesilovac, zvladne v pohode reprosoustavy 4-8 ohm. Nekdy lze impedanci manualně prepinat, nekdy se prizpusobi automaticky. Jen je nutno zohlednit, ze ve spickach mohou nektere 4 ohm reprosoustavy pracovat v propadu i kolem 2ohm. Neradno pak "solit". Urcite procento zesilovačů by mohlo mit problém.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zapojil jsem to tedy jak říkáte, biwiring do frontu R a L, a zbyle dve yamahy jako surround L a R. Front zní perfektně, ale surround nejde vůbec slyšet oproti frontu.
Zkoušel jsem vypojit front a ohulit zvuk a na maximu jde ten surround mirne slyset, ale asi bude neco spatne ze?
Používám funkci Ex power jak jste poradili.
Poradíte co s tím?
Zkoušel jsem vypojit front a ohulit zvuk a na maximu jde ten surround mirne slyset, ale asi bude neco spatne ze?
Používám funkci Ex power jak jste poradili.
Poradíte co s tím?