Připojení 4 reproduktorů k av receiveru

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
ondrejondrej
Kontaktovat uživatele:

Připojení 4 reproduktorů k av receiveru

Příspěvek od ondrejondrej »

Zdravím Vás pánové,

Nemám prakticky žádné zkušenosti s audio technikou, pokud je to mimo, kritiku snesu.
Mám av receiver 8-16 ohm. Dvojici beden 6 ohm se zapojením jen dvou kabelu. A další dvě Bendy s dvojitým zapojením. V receiveru mám jen výstupy front r, front l, surround r , surround l a center. Poraďte prosím jak sestavu zapojit. Zkoušel jsem ty s jedním ystupem zapojit do front l a r, hrají. Když zapojim ostatní dvě se dvěma vstupy do surround l a r, nehrají ty surroundy, fronty ano. Když smotam všechny černé a červené vodiče dohromady a zapojim do front r a l, hrají všechny 4 bedny.. to je můj cíl, aby hrály všechny 4. Je to tak možné udělat.

Díky za radu.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Připojení 4 reproduktorů k av receiveru

Příspěvek od FS »

Když smotam všechny černé a červené vodiče dohromady a zapojim do front r a l, hrají všechny 4 bedny.. to je můj cíl, aby hrály všechny 4. Je to tak možné udělat.
Předpokládám, že tohle tvůj cíl spíše není. Resp. to, že hrají všechny ano, ale ne, aby hrály levá přední a levá zadní stejný signál, podobně pravá strana.
Cílem u AV receiveru je, aby hrála každá bedna svůj vlastní signál. Spojováním repro kabelů do stejných svorek cesta nevede.Ale aspoň jsi otestoval, že reproduktory hrají *thumbs up*
Zkus projít nastavení AV receiveru, zda tam někde nemáš navolený jen stereo režim ???

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

na av receiveru ma kazda bedna dle sve role v systemu svuj konektor.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

A chceš, aby ti to hrálo stereo nebo multikanál?

Pokud stereo, tak použij jen dvě bedny. Postupem, kdy spojíš reprokabely dvou beden a zapojíš je na jeden výstup receiveru, reálně hrozí, že zničíš zesilovač v receiveru, který je dělaný na 8Ohmovou zátěž.

ondrejondrej
Kontaktovat uživatele:

Díky za odpovědi, bal jsem se, abych něco neposkodil, proto píšu.
Jaké nastavení na receiveru mám hledat, aby hrály i surround bedny?
Stereo? 5.1 tam je, ale ani v tomto režimu nehrají.
Muže to byt tím, ze poslouchám hudbu např ze spotify, z telefonu přes jack? Je tato hudba uzpůsobena na 4 bedny?
Možná se ptám špatně, omlouvám se.
Dnes večer to projdu, hodím třeba fotky, možná poradíte více. Díky moc cením si toho

jirka28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirka28 »

Napiš, jaký AV receiver máš. Možná to urychlí hledání správného řešení.

ondrejondrej
Kontaktovat uživatele:

Je to Pioneer VSX-416.
Vstup do receiveru řeším přes cinch.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Funkce EX POWER, návod, strana 19 a 29.

ondrejondrej
Kontaktovat uživatele:

Asi si teď myslíte, že jsem koko. , můžu k tomu říct, jen to, že jsem koko. Díky šéfe, budu číst mauály. *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

ondrejondrej
To Ti někdo poradil tu kombinaci beden a receiveru?
Ten receiver je dnes už historie za 3,50, proto jej taky asi máš a nemá vůbec zvukové HD formáty, ale možná to nepotřebuješ.
Pokud má receiver 8-16 Ohmů, měl bys mít i všechny bedny od 8 Ohmů. Pokud máš 6 Ohmů, asi se to dá, ale nesmíš to moc zesilovat, jinak riskuješ, že odpálíš receiver, není to standard.
Musíš si vybrat zda chceš tedy přehrávat stereo, nebo multikanál a také takový zdroj tam musíš pustit a pak Ti to v režimu Direct takto bude hrát.
Pokud přehráváš jen stereo a z nějakého důvodu chceš ten švindl, aby hrály všechny bedny, musíš zvolit režim autosuround. V žádném případě nepřipojovat dvoje bedny 6 Ohmů na zdířku od 8 Ohmů - to odpálíš receiver.

Hlavně to chce číst návod a dívat se tam na obrázky zapojení a dodržovat specifikaci a kompatibilitu přístroje.

ondrejondrej
Kontaktovat uživatele:

Neporadil mi to nikdo, otec to nějak nashromáždil a obdaroval mě.
Doufám, že se s těmi Ohmy nepletu,a ale ty yamahy jsou 6 ohm, to vím jistě, ale s těmi warfedale si jistý nejsem.
Znamená to tedy, že když je reciever např 8-16 Ohm, musí být všechny bedny minimálne 8 Ohm a maximálne 16?
Nebo naopak k kěmto bednám koupit slabší reciever od těch 6 Ohm?

ondrejondrej
Kontaktovat uživatele:

Taky mě ješte pánové zajímá to zapojení beden, které mají 4 vstupy, četl jsem že se to snad jmenuje bi wiring, jak to tedy nejlépe zapojit do receiveru? To už můžu vždy 2 a 2 konce splést a zastrčit do např. Front R, L či Surround R, L?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ano. Jen bacha na spravnou polaritu.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

K tem ohmum. Pokud dnes koupis bezny mainstreamový stereo zesilovac, zvladne v pohode reprosoustavy 4-8 ohm. Nekdy lze impedanci manualně prepinat, nekdy se prizpusobi automaticky. Jen je nutno zohlednit, ze ve spickach mohou nektere 4 ohm reprosoustavy pracovat v propadu i kolem 2ohm. Neradno pak "solit". Urcite procento zesilovačů by mohlo mit problém.

ondrejondrej
Kontaktovat uživatele:

Zapojil jsem to tedy jak říkáte, biwiring do frontu R a L, a zbyle dve yamahy jako surround L a R. Front zní perfektně, ale surround nejde vůbec slyšet oproti frontu.
Zkoušel jsem vypojit front a ohulit zvuk a na maximu jde ten surround mirne slyset, ale asi bude neco spatne ze?
Používám funkci Ex power jak jste poradili.
Poradíte co s tím?

Odpovědět