Pro-ject phono box se 2 nebo tube box se 2 ?
Pro-ject phono box se 2 nebo tube box se 2 ?
Dobrý den,zdravím všechny příznivce analogu.Po letech jsem se znovu vrátil k gramofonu a na základě kladných recenzí na tomto foru jsem zakoupil Pro-ject RPM 1.3 GENIE.Výsledkem je že už nejsem schopen pustit cd - rozdíl ve zvuku je obrovský.V současné době jsem připojen přímo na receiver SONY STRV555ES a tak řeším phono předzesilovač a rozhoduji se mezi phono box se 2 a tube box se 2 ,poslouchám hodně pop - Fleetwood Mac Phil Collins atd. a také melodický rock ale i třeba Erica Claptona ,dokázal by mi někdo doporučit který?Poslouchám na velkých Cantonech Ergo 1200.Předem díky za typy.
Re: Pro-ject phono box se 2 nebo tube box se 2 ?
Pro-Ject Phono Box S.
Je to úplná novinka, v těchto dnech se začal prodávat. Velmi dobrý zvuk, jistě lepší v mnoha parametrech než Phono Box SE II.
Je to úplná novinka, v těchto dnech se začal prodávat. Velmi dobrý zvuk, jistě lepší v mnoha parametrech než Phono Box SE II.
Děkuji za odpověd.Kde se dá sehnat? Jaká je cena?Nikde nemůžu najít žádnou informaci.Ještě jsem zapomněl že používám přenosku ORTOFON 2M RED a časem bych chtěl obměnit na 2M BLACK.S těmito přenoskami je to také dobrá volba?Ptám se na phono box S
Je krasne zjistovat, ze je stale vice Analog-infikovanych!
(A jeste se nepodarilo najit protilatky!
) Phono vstupy u Sony (alespon ES serie) jsou rozhodne na dobre urovni, takze ke skutecnemu analogovemu posunu bych se take priklonil k PJ Tubebox 2SE. Mnoho krasnych vinylovych zazitku.

Díky za příspěvky.Mě samotného překvapila kvalita phono vstupu,měl jsem za to že je tam jen do počtu ale posun kvality zvuku proti cd mě zarazil - mám poměrně drahý přehrávač a asi 150cd a ted poslouchám asi 10ks lp dokola protože je to asi dost návykové zvlášt vinyly made in USA.
Ahoj, měl jsem oba phono zesilovače....Mohu porovnat.
Každý má své pro a proti. Tube box SEII se například s výměnou elektronek za Tesla ECC 803S o kousek zlepšil. (nevím ale jaké se teď používají primární elektronky, mám takový pocit, že nyní už v základu jsou lepší, než byly tehdy).
Phono box byl na jedné straně méně problémový s nastavením, (jednodušší na nastavení), s přenoskou ortofon alfa hrál výborně. Tube box byl dle mého více prokreslený, medovější středy, ale měl jsem pocit, že víc přibarvoval. Zpočátku jsem byl nadšený, objevily se opět nové tóny, ale některé LP mi to hrálo přibarveně, pořád jsem nastavoval a nastavoval přenosku, což u Phono boxu vůbec nebylo.
Do začátku bych bral já osobně radši Phono box. Až naposloucháš a získáš zušenosti, předpokládám že dalším krokem bude jít do lepšího phona. A to by mohl být Tube box SEII, nebo upgraduješ celou sestavu a půjdeš ještě víš, však víme, jak to chodí.
Držím palce při výběru, třeba se Ti poštěstí někde si je oba poslechnout, abys měl představu....
Každý má své pro a proti. Tube box SEII se například s výměnou elektronek za Tesla ECC 803S o kousek zlepšil. (nevím ale jaké se teď používají primární elektronky, mám takový pocit, že nyní už v základu jsou lepší, než byly tehdy).
Phono box byl na jedné straně méně problémový s nastavením, (jednodušší na nastavení), s přenoskou ortofon alfa hrál výborně. Tube box byl dle mého více prokreslený, medovější středy, ale měl jsem pocit, že víc přibarvoval. Zpočátku jsem byl nadšený, objevily se opět nové tóny, ale některé LP mi to hrálo přibarveně, pořád jsem nastavoval a nastavoval přenosku, což u Phono boxu vůbec nebylo.
Do začátku bych bral já osobně radši Phono box. Až naposloucháš a získáš zušenosti, předpokládám že dalším krokem bude jít do lepšího phona. A to by mohl být Tube box SEII, nebo upgraduješ celou sestavu a půjdeš ještě víš, však víme, jak to chodí.
Držím palce při výběru, třeba se Ti poštěstí někde si je oba poslechnout, abys měl představu....
-
- Kontaktovat uživatele:
Renown píše:Pro-Ject Phono Box S.
V ktorych parametroch je lepsi Phono Box S od phonobox II SE? Aky ma charakter zvuku v priamom porovnani? Je novinka, zatial sa nedaju zohnat informacie. Mam informaciu od predajcu, ze S je nastupca Pnoboboxu, nie SE verzie. Dik za odpoved.
Phono Box S je samozřejmě nástupcem Phono Boxu II, ale je zvukově mnohem dále a nejen podle mého názoru je lepší než Phono Box SE II
-
- Kontaktovat uživatele:
Podla mojho nazoru SEII hraje lepsie. Tvrdi mi to aj predajca, ktory mi dporoucil SE II napriek tomu, ze SEII mal uz vypredane a mohol ponuknut iba S. Sikovne na S je, ze uz nema taku silnu ledku na prednom paneli a ma vypinac. Konecne. Planujem upgradovat na Canor TP 306VR+, ale ten je cenovo trocha inde a chcem najskro vyskusat.Renown píše:Phono Box S je samozřejmě nástupcem Phono Boxu II, ale je zvukově mnohem dále a nejen podle mého názoru je lepší než Phono Box SE II
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ten je aj kvalitativne niekde inde
a urcite to bude trefa do cierneho.

PJ Phono box S mi přišel lepší pro MC přenosku než Phono box SEII., v MM to s Ortofonem 2M Red může být jiné.
Pak v té ceně považoval za šikovný Tube box II. S tím mi bylo dlouho hezky.
Tube box SE II. jsme s Tyristorem upravovali o lepší kody, pak to dávalo dobrý zvuk i s MC přenoskou. Jen můj názor...
Na nový Tube box S mi přišel kritický mail , kolega ho vrátil pro údajně málo lampový zvuk. Nemám vlastní zkušenost.
Pak v té ceně považoval za šikovný Tube box II. S tím mi bylo dlouho hezky.
Tube box SE II. jsme s Tyristorem upravovali o lepší kody, pak to dávalo dobrý zvuk i s MC přenoskou. Jen můj názor...
Na nový Tube box S mi přišel kritický mail , kolega ho vrátil pro údajně málo lampový zvuk. Nemám vlastní zkušenost.
No,děkuji za názory.Nakonec jsem se rozhodl pro Tube Box SE ll a nelituji - super zvuk s nádherným prostorem nahrávky,přesně to co jsem hledal.Tímto děkuji Efičákovi za trpělivost a rady.