Pánové dokážete prosím naznačit, zda je mezi těmito Phono Boxy nějaký zásadní kvalitativní rozdíl ve zvuku pro gramo RPM 9.1 (do budoucna předpokládám s Rondo Red, nyní O.Alfa)?
Láká mne port USB, ale ne za cenu slyšitelné ztráty kvality...přece jen rozdíl ceny je procentuálně značný.
Pro-Ject Phono Box SE II či Phono Box USB?
Re: Pro-Ject Phono Box SE II či Phono Box USB?
Mám obě přenosky. O levnějším USB bych uvažoval jen pro přepis LP. Pro poslech hudby na Ortofon Alpha je jediný model, co využije kvality této přenosky Phono Box SE II.
S Bronze poslouchám také přes tento zesilovač. Je vynikající.
Do budoucna očekávám novinky buď od P-J, které by byly vhodné k novým, modelům s těžkým hliníkovým talířem a ramemem Ortofon 212 a 309S.
A pokud ne, značka přítele Renowna: Genie Turnables, jistě přinese něco opravdu vypečeného.
Čerpám-li od analogově vzdělaného Wojtěcha Paculy, je k přenosce za 18t., nesmyslné phono za 5t.
V třídě MC je dokonce doporučený poměr ceny přenosky a phona několikanásobně nevýhodnější.
K Denon DL-103 R za 7t., doporučuje phona nad 30t. !!!
Díky tvrdnoucí koruně je zajímavý i phono Ortofon Verto. Audiotrafa v švédské kvalitě Lunhdal, jsou přo řadu nízkovýstupových MC přenosek Rondo a Kontrapunkt, přímo doporučené. Neslyšel, ale líbí. Takový už je efičák.
S Bronze poslouchám také přes tento zesilovač. Je vynikající.
Do budoucna očekávám novinky buď od P-J, které by byly vhodné k novým, modelům s těžkým hliníkovým talířem a ramemem Ortofon 212 a 309S.
A pokud ne, značka přítele Renowna: Genie Turnables, jistě přinese něco opravdu vypečeného.
Čerpám-li od analogově vzdělaného Wojtěcha Paculy, je k přenosce za 18t., nesmyslné phono za 5t.
V třídě MC je dokonce doporučený poměr ceny přenosky a phona několikanásobně nevýhodnější.
K Denon DL-103 R za 7t., doporučuje phona nad 30t. !!!
Díky tvrdnoucí koruně je zajímavý i phono Ortofon Verto. Audiotrafa v švédské kvalitě Lunhdal, jsou přo řadu nízkovýstupových MC přenosek Rondo a Kontrapunkt, přímo doporučené. Neslyšel, ale líbí. Takový už je efičák.
No já se optám na to, zda si dát rohlík s máslem či margarínem a vy hned nadívané holuby:-)
Doufám, že ty ProJect Boxy aspoň zvukově poznám, když je zapojím před zesilovač:-)...popravdě, teď potřebuji hlavně udělat výhybku do sluchátkového zesu, aby mohl být paralelní poslech CD+TV do beden a gramo do sluchátek.
Myslím, že momentálně největší posun kvality zvuku udělám nákupem pračky desek - nové LP Martinů a Janáčka neseženu a druhorukové (byť vzhledem k populárnosti jejich hudby nemnoho hrané) jsou obvykle všelijak pošušněné.
Doufám, že ty ProJect Boxy aspoň zvukově poznám, když je zapojím před zesilovač:-)...popravdě, teď potřebuji hlavně udělat výhybku do sluchátkového zesu, aby mohl být paralelní poslech CD+TV do beden a gramo do sluchátek.
Myslím, že momentálně největší posun kvality zvuku udělám nákupem pračky desek - nové LP Martinů a Janáčka neseženu a druhorukové (byť vzhledem k populárnosti jejich hudby nemnoho hrané) jsou obvykle všelijak pošušněné.
Pipis: nešetřil, nešetřil...že ty sis koupil nějaký dobrý fotolajcký předzes:-)
Ona zase ta nabídka, zejména druhoruková, není kdovíjak široká...co tedy k RPM 9.1 pro min Rondo Red lze doporučit? Fčil mám H/K 970 a Magnat Vintage 620...ale budu to asi hlavně honit přes GTH1 do Senn HD595.
Ona zase ta nabídka, zejména druhoruková, není kdovíjak široká...co tedy k RPM 9.1 pro min Rondo Red lze doporučit? Fčil mám H/K 970 a Magnat Vintage 620...ale budu to asi hlavně honit přes GTH1 do Senn HD595.
Pokud vycházím z RPM 9.1 a Phono Box SE II., líbí se mi cenově výhodná špička MM přenosek, Ortofon OM30. Líbí se mi zvuk P-J K6. Ta se už nedělá. Jde sehnat Benz Micro ACE M, od Roba. Koupil levně Lyru Dorian a chrochtá si. Pipísova Rondo Red, by měla být akorát, na tu kombinaci. Rad-_hifi má Rondo Bronze a objednal k Thorensu 550 ještě Jubilee. Protože má rameno s headschell, doporučuji mu Ortofon SPU. Mělo by to spolu ladit! A tím by se Rondo Bronze uvolnila. Ale když ponecháš Phono SE II., netlačil bych se do Valencie, Kontrapunktu B.