Zdravím!
Riešim kúpu nového gramofónu a na miestnych znalcov mám stručnú otázku:
Pro-Ject Debut III Esprit alebo Denon DP 300F?
alebo ešte stručnejšie:
Pro-Ject či Denon?
O gramofónoch značky Denon som toho na nete vo všeobecnosti našiel veľmi málo, takže sám si to porovnať úplne spoľahlivo neviem. Veľmi by mi pomohli a uľahčili rozhodovanie Vaše postrehy a návrhy.
Díky - Slavo.
Pro-Ject vs. Denon
Re: Pro-Ject vs. Denon
Když bych neřešil nějak audiofilsky kvalitu zvuku, je výhodné užít Denon pro jeho automatiku, zabudované phono a přenosku. Líbí se mi nastavitelný magnetický antiskating.
Denon neznám, neměl sem ho v ruce ani doma. Snad napíší kolegové k němu víc.
Domnívám se, ale nemám to podložené, že nový model Debut Carbon s dobrou Ortofon OM10 dle mne pravděpodobně zahraje lépe než automat.
U Projectu se modelem RPM 1.3 dostaneš na kvalitu vynikajícího audiofilsky konstruovaného gramofonu vhodného pro kvalitu MC LO přenosek. Jeden vlastním a za svou cenu je zvukem vynikající.
Dobrý gramec se pozná i na levné přenosce. OM 3e je základ a přesto se mi muzika líbí.
V ceně do 10t. včetně phono předzesilovače je pro mne zajímavý model
Pro-ject Essential + Ortofon 2M-Blue
a k němu Phono box S.
Debut Esprit má vynikající MM přenosku Ortofon Alpha, akrylový talíř výborně tlumí vibrace, provoz je tichý, ale přesto je kvalita zvuku RPM 1.3 na vyšší úrovni.
Pavděpodobně díky dobře konstruovanému ramínku a velmi kvalitnímu ložisku talíře.

Denon neznám, neměl sem ho v ruce ani doma. Snad napíší kolegové k němu víc.
Domnívám se, ale nemám to podložené, že nový model Debut Carbon s dobrou Ortofon OM10 dle mne pravděpodobně zahraje lépe než automat.
U Projectu se modelem RPM 1.3 dostaneš na kvalitu vynikajícího audiofilsky konstruovaného gramofonu vhodného pro kvalitu MC LO přenosek. Jeden vlastním a za svou cenu je zvukem vynikající.
Dobrý gramec se pozná i na levné přenosce. OM 3e je základ a přesto se mi muzika líbí.
V ceně do 10t. včetně phono předzesilovače je pro mne zajímavý model
Pro-ject Essential + Ortofon 2M-Blue
a k němu Phono box S.

Debut Esprit má vynikající MM přenosku Ortofon Alpha, akrylový talíř výborně tlumí vibrace, provoz je tichý, ale přesto je kvalita zvuku RPM 1.3 na vyšší úrovni.
Pavděpodobně díky dobře konstruovanému ramínku a velmi kvalitnímu ložisku talíře.
Podľa môjho názoru jednoznačne Pro Ject. Táto firma sa zameriava predovšetkým na výrobu lacnejších gramofónov a vo svojej oblasti patrí k špičke, stačí si pozrieť testy. Gramofóny Pro Ject po zvukovej stránke sú lepšie, ako ich o triedu vyššia konkurencia, aj keď nie sú také "načačkané". Možno dizajn je príťažlivejší u Denonu, ale napr. rameno Pro ject je podstatne kvalitnejšie, taktiež uloženie taniera a v neposlednej miere použité materiály na tanier, skelet atď.
Ešte k automatike: musíš si vybrať medzi pohodlím s automatikou, alebo kvalitou zvuku. Všeobecne platí, čím je prístroj jednoduchší, tým je vyššia kvalita zvuku. U Pro Ject-ov to platí doslova.
Obecnou otázku "Pro-Ject nebo Denon" bych zavrhl - vždy by mělo jít o srovnání konkrétních modelů tak, jak uvádíš v prvním dotazu. Každá firma má ve svém programu lepší a horší modely a samotné jméno firmy nic nezaručuje (mohl bych vyprávět o Clearaudiu a dalších "velkých" jménech). Samozřejmě, jde taky o dostupnost servisu, ale v případě Pro-Jectu nebo Denonu nejde o žádný problém. Ke konkrétním zmiňovaným modelům se bohužel nemohu vyjádřit, protože je neznám.
Slavo nedáva obecnú otázku - Pro Ject, alebo Denon, ale udáva konkrétne modely.
Asi blbě čtu
[/u]

slavo75 píše:alebo ešte stručnejšie:
Pro-Ject či Denon?
Díky - Slavo.
[/u]