Pro Ject Xtension

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
aretax
Kontaktovat uživatele:

Pro Ject Xtension

Příspěvek od aretax »

Vie mi niekto poradiť kvalitnejší napájací zdroj na tento gramofón, ako je priložený adapter od Pro Ject-u? (16V/1000mA)

vintage
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro Ject Xtension

Příspěvek od vintage »

Co si od toho slibuješ?

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Temelín :mrgreen:

Ale vážně, měl bych tu samou otázku co vintage přede mnou.
Pokud uvažuješ o zlepšení, uvažuj o Speed Boxu.

aretax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aretax »

Čo si od toho sľubujem? Podstatné zlepšenie zvuku. Speed Box nie je riešenie. Ak sa budete pýtať prečo, ako je možné, že adaptér mení zvuk a pod., tak Vám poviem, že neviem. Nevedia to ani odborníci, ale je to tak. Skúste si doma zapojiť adaptér gramofónu do filtra a potom priamo do siete. Mali by Ste počuť rozdiel. Napriek tomu, že pohon gramofónu by nemal ovplyvňovať zvuk, teoreticky s prenoskou nemá nič spoločné, tak ho dosť výrazne ovplyvňuje. Na fóre HIFI Slovanet sme túto tému prediskutovali, radil som sa s viacerými skutočnými odborníkmi, ktorí priznali, že to tak je, ale prečo - to nevedeli. To je dôvod, prečo hľadám lepší adaptér. Moje skúsenosti potvrdzuje aj skutočnosť, že sú firmy, ktoré vyrábajú špeciálne iba zdroje pre gramofóny (teraz ma nenapadajú mená firiem, ale na stránkach www.audiomarkt.de ich nájdete).

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Xtencion má Speed box.

SEV-em vyráběný gramofon EAT Forte, měl mít jeden motorek švýcarské firmy Maxon.

http://www.uzimex.cz/novinky/Roboti-stale-na-Marsu.html

Hezké by bylo dodělání externího boxu s motorem jak to měl mít EAT Forte ale s jedním Maxonem na palubě, namísto dvou SEVů.

Přesto ani tak předem nevyloučíš možnost ovlivnění tím způsobem o němž jsi nás informoval.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Bohušu Xtension má zabudovaný SpeedBox, tedy otáčky jsou zcela pod kontrolou a "lepší" napájení je naprosto zbytečný... Zlepšení by přinesl oddělený motor, ale pokud by to zlepšení někdo slyšel, toť otázka... Xtension jsem nějakou dobu vlastnil a je to skvělý gramofon *thumbs up*

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Vintage :
Až tak jsem to nerozebíral, jen jsem uvažoval nad elektrónama.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Já bych velmi doporučoval slepý test originálního a "lepšího" napájecího zdroje...

MartinSt4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinSt4 »

sostakovic píše:Já bych velmi doporučoval slepý test originálního a "lepšího" napájecího zdroje...
Rozdíl je hlavně estetický, aspoň u mne. Taky možnost úplného vypnutí obou komponentů.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

To chápu, pokud se ti to více líbí, splnilo to svůj účel, mě zarazilo spíše to "Podstatné zlepšenie zvuku", které očekává aretax.

Odpovědět