Problém na koncáku NAD C272

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Problém na koncáku NAD C272

Příspěvek od hi-fi calvus »

Včera jsem zjistil, že mi pravá reprosoustava téměř nehraje (prská v repro a hraje strašně potichu), polekal jsem se, že mi odešel reprák na Wharfedale Pacific Evo 30-ce.
Začal jsem laborovat kde je problém a naštěstí není v repro, protože až jako poslední možnost v testech jsem tuhle závadu odstranil, sice tak, že po přehození na druhý vstup na koncáku NAD C272 (má dva, jeden fixní a druhý variabilní) mi opět začla soustava hrát tak jak má.
Mám tedy vadný variabilní vstup do koncového zesilovače, ten fixní funguje normálně.
Neví někdo jestli by náhodou nemohlo jít o např. vadnou pojistku uvnitř apd. nebo to spíš vypadá na něco většího?
Riskuji něco, když se na případnou opravu prozatím vykašlu a pojedu na pouze ten fixní vstup? (když momentálně dva nepotřebuji), nebo může dojít k nějaké horší závadě, díky mé ignoranci problému? Díky moc za rady.
Zesilovač je dávno po záruce, takže proto se mi do opravy moc hrnout zatím nechce.

korys
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém na koncáku NAD C272

Příspěvek od korys »

To vypadá na studeňák, nebo prasklý spoj napájeného konektoru do desky, je to dost namáhané místo u levnějších typů konektorů, které jsou drženy jen jedním šroubkem.
Pokud tam máš nějaké zásuvné pojistky taky by neškodilo je párkrát vytáhnout a kontakty očistit.

Jo, a nepoužíváním toho vadného vstupu nic nepokazíš, je tam jen špatný spoj na desce.
Přes řeku do stínu stromů.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém na koncáku NAD C272

Příspěvek od hi-fi calvus »

korys: diky za reakci, na ty pojistky se mrknu, až bude trochu více času.

Co se týče toho fixního vstupu, tak ten zatím funguje normálně na 100%, proto jsem se ptal, zda když budu využívat jen ten fixní, prozatím, tak zda něco neriskuji.
Momentálně totiž zvažuji vyzkoušet připojit na ten koncák rovnou můj BD player OPPO 95EU, zatím jsem totiž bez předzesíku tohle nezkoušel, přesto že vím, že by to mělo jít bez něj,
prostě z analogových stereo výstupu L+R natvrdo rovnou do koncáku, hlasitost pak reguluješ na dalkáči od playeru.

Teď jsem měl ale trochu strach, takto to napojovat, když jsem o víkendu zjistil, že na tom koncáku mám vadný jeden vstup, snad tedy nic neriskuji, když se na tu závadu zatím vybodnu, navíc když je koncák dávno po záruce.

Odpovědět