jsem nováček do audia, koupil jsem si použitý receiver Yamaha HTR-2067 přečetl jsem si celej manuál k němu + mám TV Samsung z roku 2022 s podporou eARC.
K problému: použivám k přenosu audia mezi TV a receiveru technologii ARC, vše funguje skvěle dokuď nezatoužím po surround zvuku. V nastavení TV mám jen tyto možnosti: Když nastavím PCM tak se přenáší pouze 2 kanály vždy (dle článků na internetu Samsung omezuje PCM pouze na 2 kanály viz https://www.samsung.com/us/support/answer/ANS00085244/
PCM: Recommended if your system struggles with higher settings. Outputs only left and right channels (2.0) without multi-channel capability.
No a když přepnu na Auto tak je zcela ticho protože receiver to neumí zpracovat, u signal info všude napíše jen 3 čárky: ---
A teď co s tím? Těšil jsem se na surround a na jednoduchost ARCu a hlavně funkce HDMI-CEC a nyní to vypadá že budu muset zapojit optický kabel a používat starý komprimovaný PLII/Logic Pro? jak jsem měl vědět že novej Samsung nezvládá PCM multichannel