Mám problém se svým gramofonem a jak jsem na internetu hledal možné řešení narazil jsem na tohle fórum....na půdě jsem našel nepoužívaný gramofon Tesla NC 580 společně s reprobednami a stereo přijímačem Sólo 638 A jako zesilovačem. Vše jsem zapojil a k mému překvapení to fungovalo velice dobře. Po týdnu hraní mi ovšem začala dělat problém (nejspíš) přenoska. Byla tam polská Unitra s jehlou Mf-100. Abych popsal problém, tak zvuk naprosto vynechával, škrčel a dalo by se říci, že vůbec nešel slyšet až na občasné zaslechnutí hudby a jehla sjížděla po desce příliš rychle. Teď si myslím, že jsem možná omylem přenastavil přítlak takže raménko bylo nevyvážené. Dnes mi přišla nová přenoska, nejlevnější jakou jsem mohl sehnat a to Ortofon OMB 5. Chtěl jsem ji vyměnit jenomže když jsem odpojoval spojovací drátky jeden se urval a navíc jsem si všiml celkem nedokonalého uchycení trubičkového konektoru na bílém drátku. Jsem naprostý elektro amatér pokud jde o praxi a nevím co s tím. Dle mého názoru by bohatě stačilo vyměnit ty dva drátky, bílý a zelený, jenomže nevím jak a kde je sehnat. Pak mě napadlo že bych jen sehnal samotný headshell jenomže znakčy tesla už asi těžko, to bych musel koupit někde v bazaru celý gramofon. Tak mě napadlo koupit ho od jiné firmy, ale jediné co jsem našel Audio Technica typu C a podle mě je tam kontakt jen přítlakem a ne zasunutím konektorů....to nevím přesně. Proto bych byl velice vděčný za radu. Ještě teď jsem se pokusil to spájet ale jsem celkem nešikovný pokud jde o tyhle věci. Navíc si myslím, že by to byla ztráta kvality zvuku a naprosto zbytečně....našel jsem dokonce kabely s tou koncovkou tady
http://www.ame.cz/Gramohroty-a-gramopre ... 083100.htm ale chtějí za to šílené peníze. Navíc já potřebuji jen kousek. Myslíte, že by mi to normální elektrikář zvládl udělat nebo jsou ty dráty nějaké speciální? Všem děkuju za odpověď
Ještě teda přihodím obrázek ať to jde vidět...