Problém s Marantz PM-55SE

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Orix
Kontaktovat uživatele:

Problém s Marantz PM-55SE

Příspěvek od Orix »

Ahoj všem,

požádal bych vás o radu. Jsem teprve posluchač začátečník amatér a postupem času jsem si pořídil zesilovač Marantz PM-55SE, na kterém mám zapojeny bedny Wharfedale Valdus 400.

Bohužel, jak při zapojení počítače přes AUX, tak i gramofonu přes Phone hraje jenom levá reprobedna. Pravá hraje potichu.

Jinak repro-bedna hraje v pořádku, jelikož, když jí přehodím v zesilovači do levého kanálu, tak hraje standardně.

Takže jsem usoudil, že chyba je v zesilovači.

V servisu http://www.marantzaudio.cz/marantz/5-PODPORA/2-SERVIS mi odpověděli, že diagnostika bude stát 750,- Kč a bude trvat minimálně 3 týdny.

Chtěl jsem se zeptat, jestli by nemohla být chyba v technických parametrech zesilovače a reprobeden?

Jestli není problém v ochranném okruhu zesilovače, který se, dle manuálu, aktivuje v případě zapojení reprobeden s nevhodnou impedancí? Valdus mají 8 ohm a Marantz 8 – 16 ohm.

Můžete mi případně doporučit nějaký servis v Praze, kde by byli ochotnější se na zesilovač podívat?

Všem děkuji za jakoukoliv radu.

Jirka Orix

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Problém s Marantz PM-55SE

Příspěvek od bh69 »

Mam Marantz 44SE a v posledni dobe mi parkrat zazlobil podobnym zpusobem - vypadek leveho kanalu nebo spatny zvuk, jako pri spatnem kontaktu, rekl bych, ze problem je ve volici vstupu. Mozna je to stejny problem.

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Problém není v ochraně zesilovače,bedny jsou impedančně ok.Zkusil bych vyčistit přepínač vstupů,je tam mechanický.Když sundáš horní kryt,tak od kolečka přepínače vstupů vede bowden k tomuto přepínači.Ten je potřeba vyčistit a promazat.V prodejnách GM electronic najdeš takové přípravky na pohyblivé kontakty.Cena se pohybuje kolem 150-200 kč za sprej 200ml.Přepínač prostříkej,kolečkem přepínače vstupů vícekrát protoč všechny polohy.Chvíli počkej,cca 5 min než se odpaří těkavé složky a můžeš opravu otestovat.Pokud závada trvá,tak to může být už v signálové cestě cokoliv,studený spoj,vyschlý vazební kond,vadný předzesilovač,....Na další bádání je už třeba trochu vědomostí,takže servis,hlavně né důlního elektrikáře :mrgreen:

Orix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orix »

Díky za radu.

ok, zesik vypadá jako novej, tak jsem si říkal, že nějaká mechanická porucha u tak dobrý značky jako je Marantz je málo pravděpodobná.

Jestli že je impedance v pohodě takže ho tedy dám do oficiálního servisu Maratnz na diagnostiku za 750,- a budu čekat tři tejdny než se k tomu dostanou.

Pak dám vědět jak jsem pořídil.

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

To,že vypadá jako nový, svědčí o tom,že majitel byl fanda a své hifi hýčkal.Ovšem zub času se asi podepsal.Není to zánovní věc,oxidace postříbřených kontaktů za ta léta vlivem exhalací je v našich podmínkách normální.Pokud nejsi alespoň trochu technický typ,tak servis je správnou volbou *palec*

Orix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orix »

Takže to mám vyřešené. V servisu mi řekli, že to je v pořádku. Naštěstí za to nic nechtěli, s tím, že se mě zeptali co tam mám zapojený. Já jsem tam zapojil notebook prostřednictvím jacku a cinch. Prej, že se divějí, že ten notebook je ještě celý. :shock: , že prej notebook má nějakej volnej sínus oprati tomu zesilovači. Takže to tam už nepřipojuji, s tím že jsem si koupil staronový gramofon a bedny jdou obě dvě. Jenom výškáče trochu srčejí, ale to přičítám jehle a tomu, že ten gramofon není seřízený (přítlak a anti-skating). Jinak bedny jdou úplně v pohodě a mají krásný zvuk.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Prosím tě co to je za servis? Hod jsem kontakt at víme co to je za profesionály. Volný sinus mě teda rozsekal :-) Je úplně šumák jestli hraješ ze zvukovky, notase, gramce, cdplayeru... Jsi koupil mono-jack nebo si to zapojil do mikrofonního výstupu či co. Musí to šlapat.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Orix píše:Já jsem tam zapojil notebook prostřednictvím jacku a cinch. Prej, že se divějí, že ten notebook je ještě celý. :shock: , že prej notebook má nějakej volnej sínus oprati tomu zesilovači.
nevim proc by to melo neco nicit, ale zvuk byl urcite hroznej - zkusil jsem to jednou, jen pro porovnani s externim DAC a zjistil jsem, ze se to vubec neda poslouchat ...

Orix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orix »

Byl to oficiální servis Marantzu: http://www.marantzaudio.cz/marantz/5-PODPORA/2-SERVIS

Takže ten notebook do zesilovače můžu zapojit? Z notebooku klasický jack na sluchátka a do zesilovače cinche?

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Je to možno tak zapojit,bude to hrát,pokud máš vyšší nároky na kvalitu zvuku,tak by bylo žádoucí použít externí USB zvukovku,třeba Creative X-Fi .

Odpovědět