Problém s Marantz PM-55SE
Problém s Marantz PM-55SE
Ahoj všem,
požádal bych vás o radu. Jsem teprve posluchač začátečník amatér a postupem času jsem si pořídil zesilovač Marantz PM-55SE, na kterém mám zapojeny bedny Wharfedale Valdus 400.
Bohužel, jak při zapojení počítače přes AUX, tak i gramofonu přes Phone hraje jenom levá reprobedna. Pravá hraje potichu.
Jinak repro-bedna hraje v pořádku, jelikož, když jí přehodím v zesilovači do levého kanálu, tak hraje standardně.
Takže jsem usoudil, že chyba je v zesilovači.
V servisu http://www.marantzaudio.cz/marantz/5-PODPORA/2-SERVIS mi odpověděli, že diagnostika bude stát 750,- Kč a bude trvat minimálně 3 týdny.
Chtěl jsem se zeptat, jestli by nemohla být chyba v technických parametrech zesilovače a reprobeden?
Jestli není problém v ochranném okruhu zesilovače, který se, dle manuálu, aktivuje v případě zapojení reprobeden s nevhodnou impedancí? Valdus mají 8 ohm a Marantz 8 – 16 ohm.
Můžete mi případně doporučit nějaký servis v Praze, kde by byli ochotnější se na zesilovač podívat?
Všem děkuji za jakoukoliv radu.
Jirka Orix
požádal bych vás o radu. Jsem teprve posluchač začátečník amatér a postupem času jsem si pořídil zesilovač Marantz PM-55SE, na kterém mám zapojeny bedny Wharfedale Valdus 400.
Bohužel, jak při zapojení počítače přes AUX, tak i gramofonu přes Phone hraje jenom levá reprobedna. Pravá hraje potichu.
Jinak repro-bedna hraje v pořádku, jelikož, když jí přehodím v zesilovači do levého kanálu, tak hraje standardně.
Takže jsem usoudil, že chyba je v zesilovači.
V servisu http://www.marantzaudio.cz/marantz/5-PODPORA/2-SERVIS mi odpověděli, že diagnostika bude stát 750,- Kč a bude trvat minimálně 3 týdny.
Chtěl jsem se zeptat, jestli by nemohla být chyba v technických parametrech zesilovače a reprobeden?
Jestli není problém v ochranném okruhu zesilovače, který se, dle manuálu, aktivuje v případě zapojení reprobeden s nevhodnou impedancí? Valdus mají 8 ohm a Marantz 8 – 16 ohm.
Můžete mi případně doporučit nějaký servis v Praze, kde by byli ochotnější se na zesilovač podívat?
Všem děkuji za jakoukoliv radu.
Jirka Orix
Re: Problém s Marantz PM-55SE
Mam Marantz 44SE a v posledni dobe mi parkrat zazlobil podobnym zpusobem - vypadek leveho kanalu nebo spatny zvuk, jako pri spatnem kontaktu, rekl bych, ze problem je ve volici vstupu. Mozna je to stejny problem.
Problém není v ochraně zesilovače,bedny jsou impedančně ok.Zkusil bych vyčistit přepínač vstupů,je tam mechanický.Když sundáš horní kryt,tak od kolečka přepínače vstupů vede bowden k tomuto přepínači.Ten je potřeba vyčistit a promazat.V prodejnách GM electronic najdeš takové přípravky na pohyblivé kontakty.Cena se pohybuje kolem 150-200 kč za sprej 200ml.Přepínač prostříkej,kolečkem přepínače vstupů vícekrát protoč všechny polohy.Chvíli počkej,cca 5 min než se odpaří těkavé složky a můžeš opravu otestovat.Pokud závada trvá,tak to může být už v signálové cestě cokoliv,studený spoj,vyschlý vazební kond,vadný předzesilovač,....Na další bádání je už třeba trochu vědomostí,takže servis,hlavně né důlního elektrikáře 

Díky za radu.
ok, zesik vypadá jako novej, tak jsem si říkal, že nějaká mechanická porucha u tak dobrý značky jako je Marantz je málo pravděpodobná.
Jestli že je impedance v pohodě takže ho tedy dám do oficiálního servisu Maratnz na diagnostiku za 750,- a budu čekat tři tejdny než se k tomu dostanou.
Pak dám vědět jak jsem pořídil.
ok, zesik vypadá jako novej, tak jsem si říkal, že nějaká mechanická porucha u tak dobrý značky jako je Marantz je málo pravděpodobná.
Jestli že je impedance v pohodě takže ho tedy dám do oficiálního servisu Maratnz na diagnostiku za 750,- a budu čekat tři tejdny než se k tomu dostanou.
Pak dám vědět jak jsem pořídil.
To,že vypadá jako nový, svědčí o tom,že majitel byl fanda a své hifi hýčkal.Ovšem zub času se asi podepsal.Není to zánovní věc,oxidace postříbřených kontaktů za ta léta vlivem exhalací je v našich podmínkách normální.Pokud nejsi alespoň trochu technický typ,tak servis je správnou volbou 

Takže to mám vyřešené. V servisu mi řekli, že to je v pořádku. Naštěstí za to nic nechtěli, s tím, že se mě zeptali co tam mám zapojený. Já jsem tam zapojil notebook prostřednictvím jacku a cinch. Prej, že se divějí, že ten notebook je ještě celý.
, že prej notebook má nějakej volnej sínus oprati tomu zesilovači. Takže to tam už nepřipojuji, s tím že jsem si koupil staronový gramofon a bedny jdou obě dvě. Jenom výškáče trochu srčejí, ale to přičítám jehle a tomu, že ten gramofon není seřízený (přítlak a anti-skating). Jinak bedny jdou úplně v pohodě a mají krásný zvuk.

Prosím tě co to je za servis? Hod jsem kontakt at víme co to je za profesionály. Volný sinus mě teda rozsekal
Je úplně šumák jestli hraješ ze zvukovky, notase, gramce, cdplayeru... Jsi koupil mono-jack nebo si to zapojil do mikrofonního výstupu či co. Musí to šlapat.

nevim proc by to melo neco nicit, ale zvuk byl urcite hroznej - zkusil jsem to jednou, jen pro porovnani s externim DAC a zjistil jsem, ze se to vubec neda poslouchat ...Orix píše:Já jsem tam zapojil notebook prostřednictvím jacku a cinch. Prej, že se divějí, že ten notebook je ještě celý., že prej notebook má nějakej volnej sínus oprati tomu zesilovači.
Byl to oficiální servis Marantzu: http://www.marantzaudio.cz/marantz/5-PODPORA/2-SERVIS
Takže ten notebook do zesilovače můžu zapojit? Z notebooku klasický jack na sluchátka a do zesilovače cinche?
Takže ten notebook do zesilovače můžu zapojit? Z notebooku klasický jack na sluchátka a do zesilovače cinche?
Je to možno tak zapojit,bude to hrát,pokud máš vyšší nároky na kvalitu zvuku,tak by bylo žádoucí použít externí USB zvukovku,třeba Creative X-Fi .