ProJect Debut Carbon - predzesilovac?
ProJect Debut Carbon - predzesilovac?
Dobry den,
prosim o radu. K narozeninam jsem dostal gramofon - Pro Ject Carbon debut DC s OM 10, po pripojeni k zesilovaci NAD 316BEE je vstupni signal vyrazne(!) slabsi nez ostatni komponenty (kazety, digitalni hudba ...) a kvalita zvuku je velmi nizka (prevazne vysky, temer bez stredu a zadne basy). Me dotazy:
1) Muze to byt zpusobene tim, ze nemam predzesilovac? (gramofon zrejme zadny integrovany nema)
2) Vyresi koupe predzesilovace pouze hlasitost, nebo i "zkvalitni"(resp. konecne vytvori) zvuk, ktery by desky mely mit?
3) Jaky predzesilovac byste doporucili? Bohuzel mne omezuje rozpocet, napadlo me bud Pro-Ject Phono Box S nebo Pro-ject Phono Box MM? Pripadne jiny v podobne cenove relaci? Dulezity je pro mne vysledny zvuk (hlasitost asi oba zvysi na uroven ostatnich komponent?)
Otazky jsou hodne amaterske, nevyznam se, velice ocenim Vasi pomoc.
prosim o radu. K narozeninam jsem dostal gramofon - Pro Ject Carbon debut DC s OM 10, po pripojeni k zesilovaci NAD 316BEE je vstupni signal vyrazne(!) slabsi nez ostatni komponenty (kazety, digitalni hudba ...) a kvalita zvuku je velmi nizka (prevazne vysky, temer bez stredu a zadne basy). Me dotazy:
1) Muze to byt zpusobene tim, ze nemam predzesilovac? (gramofon zrejme zadny integrovany nema)
2) Vyresi koupe predzesilovace pouze hlasitost, nebo i "zkvalitni"(resp. konecne vytvori) zvuk, ktery by desky mely mit?
3) Jaky predzesilovac byste doporucili? Bohuzel mne omezuje rozpocet, napadlo me bud Pro-Ject Phono Box S nebo Pro-ject Phono Box MM? Pripadne jiny v podobne cenove relaci? Dulezity je pro mne vysledny zvuk (hlasitost asi oba zvysi na uroven ostatnich komponent?)
Otazky jsou hodne amaterske, nevyznam se, velice ocenim Vasi pomoc.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: ProJect Debut Carbon - predzesilovac?
Ak nemas na zosilnovaci Phono vstup (co by zodpovedalo popisu), tak kupa phono predzosilnovaca je samozrejmost. Ak chces nieco z Project, osobne by som siel do Tube Box-u, alebo aj taky Phono Box DS+ je na to paradny 

Diky za tipy, oba jsou bohuzel mimo muj rozpocet. Ten Pro-Ject Phono Box S ma spatny zvuk? Nebo neni kompatitibilni s mou "sestavou"? Cena okolo 4 tisic je strop, za to se neda sehnat predzesilovac, ktery by vyresil mou situaci?
Kdyz je tvuj strop 4000,-, tak ti Phonobox S musi (a taky by mel) k OM 10 zatim stacit.
Do rozpoctu by se jeste vesel napr.Thorens MM 005, Cambridge 640 P, Nad PP3 nebo Vincent PHO 111.
Ani jeden z nich neni opravdu spatny, presto by ale mel (jako vzdy
) jejich koupi predchazet poslech.
Na kolik je to ale pro tebe realizovatelne nevim.(?)

Do rozpoctu by se jeste vesel napr.Thorens MM 005, Cambridge 640 P, Nad PP3 nebo Vincent PHO 111.
Ani jeden z nich neni opravdu spatny, presto by ale mel (jako vzdy

Na kolik je to ale pro tebe realizovatelne nevim.(?)
Prospero diky! Urcite bych si ho rad poslechl pred koupi, snad se da najit nejake studio v Praze ... ? Vsech 5 typu bude asi kvalitativne srovnatelnych a rozhodujici bude zrejme poslech ... ?
)

Srovnatelne jsou, presto je mezi nimi rozdil jak ve vybaveni tak i zvukovy. Z tech peti bych asi jako “nejdospelejsi” oznacil Cambridge a po nem pak asi Phono Box S.
Za uplne nejlepsi “jen” MM pre do 150,-€ si ale troufam oznacit Graham Gram Amp 1, ten mne kdysi opravdu uzasne prekvapil. Bohuzel uz se ale nevyrabi a jeho “nasledovnik” Amp 2 uz je, samozrejme, o dost drazsi. (Rozhodne nad tym stropem.)
Takze ten jedine pouzity z druhe ruky (i tak by stal za to) a nebo dosetrit na „Dvojku“.
Za uplne nejlepsi “jen” MM pre do 150,-€ si ale troufam oznacit Graham Gram Amp 1, ten mne kdysi opravdu uzasne prekvapil. Bohuzel uz se ale nevyrabi a jeho “nasledovnik” Amp 2 uz je, samozrejme, o dost drazsi. (Rozhodne nad tym stropem.)
Takze ten jedine pouzity z druhe ruky (i tak by stal za to) a nebo dosetrit na „Dvojku“.

Zrejme zkusim ten Phono box S, do zacatku, jak rikas
Jen nevim, jestli se mi podari najit obchod v Praze (nebo okoli), kde by bylo mozne ho poslechnout. Stranky vsech maji v nabidce jen podstatne drazsi modely ... A objednat ho na blint neni uplne OK. Snad bude nejaky kamenny obchod, kde to pujde poslechnout ... ?

Ahoj, vůbec se Phono box S neboj, jsem jeho spokojenym majitelem, do tvé sestavy myslím optimální řešení. Pro-ject gramo + phono spolu fungovat budou, uvidíš. Já hraju na xPression classic olive a nadu 326ce a funguje to. Samozřejmě phono je Phono box S
Nikdy jsem předzesilovače takhle neposlouchal, budu rád když se podělíš o svou zkušenost postavit x preampů vedle sebe.
Jaký máš repro a jaký kabely?
Jinak krááásný dárek.
Jaký máš repro a jaký kabely?
Jinak krááásný dárek.