lachim píše:...výběru plátna věnuj větší pozornost než výběru projektoru! plátno je vlastně součástí projektoru.
je to stejné jako např. s káblema. kvalitní plátno vytáhne i z obyčejného projektoru zcela jiný "výkon".
Tak potvrzuji a plně se podepisuji pod výše uvedené. Projektor zatím nový nemám, ale udělal jsem první krok a vyměnil plátno a nestačím se divit. Ten můj starý projektor není až tak špatný

. Výměna bílého plátna bez rámečku za šedé s černým rámem a jemnější strukturou způsobila, že má obraz mnohem více detailů, lepší barvy a hlavně má po celé ploše stejnou intenzitu, což u starého plátna díky bílé ploše kolem obrazu nebylo...
Tak teď musím udělat ještě krok dva - výměna projektoru a bude vystaráno.

. Zatím jediným vážným kandidátem, splňující moje požadavky na rozměry, velikost obrazu atd je OPTOMA HD50. Už se s ním i u mne doma stavoval prodejce a s velikostí je to "jakžtakž" na hraně - musel bych odbouchnout u skříňky záda a ještě udělat cca 2cm "záškrab" do zdi a pak by to sedělo. Výhodou je barevné podání, rozlišení, možnost kalibrace atd.. Nevýhodou nutnost výše uvedených úprav (což jsou ale ve finále maličkosti) a pak i relativně vyšší hlučnost. I když - asi je to asi opravdu jen relativní, protože když jsem slyšel projektor SIM, také mne překvapilo jak je slyšet...
Ještě si to nechám chvilku projít hlavou..