Propojení AV zesilovače+stereo zesilovače na jedny repro kab

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Uživatelský avatar
Cosanostra
Příspěvky: 38
Registrován: 03 dub 2013 19:12
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Propojení AV zesilovače+stereo zesilovače na jedny repro kab

Příspěvek od Cosanostra »

Prosím o radu se zapojením: DK - Denon AVC A1HDA a STEREO Denon PMA S10II aby mi od každého ze zmíněných zesilovačů nemusely vést repro kab. zvlášť a já je nemusel na bednách vždy při poslechu jednoho či druhého přehazovat, je možné propojit repro svorky na zesilovačích mezi sebou a vést následně jedny kybely k bednám ? Tzn. z DK z reprosvorek pro přední bedny na výstupy k repro svorkám PMA S10II a z nich kabelem k bednám ? Zapnut bude vždy jeden zesilovač a druhý vypnut.
Nejsem si jist zdali něco neodpálím, ať již při zapnutí jednoho, či druhého. Pokud by se někomu z rodiny podařilo zapnout oba zes.najednou, což se doufám nestane, co odejde ??? Předchozí oddělení DK a STEREO mi umožňovalo přepínání cest v monoblocích, po jejich vyřazení ze sestavy jsem nucen, za Vaší pomoci, zrealizovat jiné řešení. Doufám, že jsem to popsal dosti srozumitelně a za rady děkuji *thumbs up*


Uživatelský avatar
Cosanostra
Příspěvky: 38
Registrován: 03 dub 2013 19:12
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Propojení AV zesilovače+stereo zesilovače na jedny repro kab

Příspěvek od Cosanostra »

Neovlivňuje toto řešení zvuk ? Krom toho že to jsou další náklady...

Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3583
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Propojení AV zesilovače+stereo zesilovače na jedny repro kab

Příspěvek od PítrsPraha »

Signál tahle krabička nějak ovlivní. Jestli to na tvé sestavě bude slyšitelné, to ti nikdo nepoví.
Nicméně dovolím si s jistotou tvrdit, že výsledný zvuk sterea s touhle krabičkou bude pořád zřetelně lepší než kdybys vše jel jen přes AVR.

A náklady navíc...? Je to pidizlomeček ceny sestavy, takže bych neřešil.

Uživatelský avatar
Cosanostra
Příspěvky: 38
Registrován: 03 dub 2013 19:12
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Propojení AV zesilovače+stereo zesilovače na jedny repro kab

Příspěvek od Cosanostra »

Tak jedna možnost je přepínač zesilovačů, děkuji. Nic méně bych nerad jakkoli ovlivňoval zvuk ze stereo zesilovače. Nevím zdali jsem to popsal dostatečně výstižně, ale jde mi o propojení reprosvorek obou zesilovačů jedněma repro kabelama až bednám. Čili bych stereo poslouchal jen ze stereo zesíku a ne přes AVR - tu PítrsPraha. Může mi tedy někdo potvrdit, že tímto zapojením nic neodpálím. Děkuji...

tmwatch
Příspěvky: 29
Registrován: 09 říj 2013 15:12
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojení AV zesilovače+stereo zesilovače na jedny repro kab

Příspěvek od tmwatch »

Pokud bude zapnut vzdy pouze jeden, neodpalis nic. Nicmene ovlivnovat se budou navzajem i kdyz bude jeden vypnuty. Aby k tomu nedochazelo, musely by byt odpojene reprosvorky od zbytku uvnitr zesilovace. To neovlivnovani ti zajisti prave vyse uvedeny prepinac, ktery jeden ze zesilovacu vzdy odpoji.

Robur
Příspěvky: 85
Registrován: 26 led 2009 18:23
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojení AV zesilovače+stereo zesilovače na jedny repro kab

Příspěvek od Robur »

Ohledně toho přepínače,tak by neměl být problem v případě nespokojenosti vratit zpět. Dle diskuzí na hifionline kde je nabízeny,se dá s majitelem rozumně domluvit.

zabiny007
Příspěvky: 1278
Registrován: 26 kvě 2014 14:16

Re: Propojení AV zesilovače+stereo zesilovače na jedny repro kab

Příspěvek od zabiny007 »

Robur píše:Ohledně toho přepínače,tak by neměl být problem v případě nespokojenosti vratit zpět.
Ono to ale nebude jen o přepínači - ten sám nic neřeší. Abys měl výsledky relevantní (vadí mi či nevadí, jak škodí? nebo neškodí?), bylo by potřeba mít minimálně dvě, ideálně tři sady stejných kabelů.
Já jsem obdobné řešení také nedávno zvažoval, dokonce jsem pořídil i potřebný přepínač (ten jsem dával mezi stereo preamp a av preamp, koncák mám společný), ale po zkouškách jsem dospěl k názoru, že nejmenší zlo je mít napřímo napojeny hlavní bedny na stereo a pro "kino" hnát přední bedny z PREOUT výstupu na AV přes stereo.

Uživatelský avatar
Cosanostra
Příspěvky: 38
Registrován: 03 dub 2013 19:12
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Propojení AV zesilovače+stereo zesilovače na jedny repro kab

Příspěvek od Cosanostra »

Repro kabely budou stejný a pokud zvolím přepínač, tak i tři sady.

Robur
Příspěvky: 85
Registrován: 26 led 2009 18:23
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojení AV zesilovače+stereo zesilovače na jedny repro kab

Příspěvek od Robur »

Do přepínače z stereo a av zesilovače budou kabely kratší a pak k repro už potřebna delka.

S499_1023
Příspěvky: 1366
Registrován: 21 říj 2008 18:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojení AV zesilovače+stereo zesilovače na jedny repro kab

Příspěvek od S499_1023 »

Cosanosatra: Koukám, že tady chybí jasná odpověď na tvůj původní dotaz, která zní: Navrhovaným zapojením se vystavuješ obrovskému riziku odpálení jednoho nebo druhého zasilovače.


Uživatelský avatar
PítrsPraha
Příspěvky: 3583
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Propojení AV zesilovače+stereo zesilovače na jedny repro kab

Příspěvek od PítrsPraha »

S prepinacem ne, bez prepinace ano. Tedy pokud je prepinac konstruovany hlavou a ma tri oddelene polohy: jeden zes <--> zadny zes <--> druhy zes.

Uživatelský avatar
Lad2000
Příspěvky: 449
Registrován: 10 dub 2011 17:59
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Propojení AV zesilovače+stereo zesilovače na jedny repro kab

Příspěvek od Lad2000 »

JJJJ, ten původní návrh je volovina, ten přepínač je naprosto v pohodě, pokud se s ním nebude kvedlat při zapnutých zesilovačích se signálem.....

Uživatelský avatar
Cosanostra
Příspěvky: 38
Registrován: 03 dub 2013 19:12
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Propojení AV zesilovače+stereo zesilovače na jedny repro kab

Příspěvek od Cosanostra »

Všem moc děkuji, přepínač jsem objednal...

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot], kamilek111 a 1 host