Propojení AVR + koncový zesilovač

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
petjan
Kontaktovat uživatele:

Propojení AVR + koncový zesilovač

Příspěvek od petjan »

Zdravím, příští týden očekávám dodání AVR Mazantz SR 7012 a k němu šestikanálový zesilovač Vincent SAV P 150. Kino budu zatím provozovat v režimu 5.1 , kde přední repro jsou Focal Cobalt 826. Otázka zní: Jak správně propojit AVR se zesilovačem , bednami a repro tak, abych použil zapojení Bi-amping? Manuály samozřejmě ještě nemám a chtěl bych se na to připravit a koupit ty správné propojovací kabely.
marantz_sr7012 back.jpg
VINCENT SAV-P150_Silber_Back.jpg

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Propojení AVR + koncový zesilovač

Příspěvek od lidumil »

No vzhledem k tomu, že ten Marantz nemá XLR výstupy, tak musíš použít RCA a propojit s koncovým zesilovačem a pak jeden pár kabelů k předním repro z AVR a druhý z Vincenta. (Tady asi bude nepoměr výkonů). Pak mě ještě napadlo udělat "rozbočovací" RCA kabel do koncáku a subwoofer a centr přímo z AVR. Ale neznám specifikaci ani jednoho. Třeba se pletu a zkušenější mě opraví.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Ještě je tu teoretická možnost, kterou má třeba ONKYO AV preamp, kde v softwaru zapojení biamp dává na surround back stejný signál jako na přední L+R. Pak by nebylo třeba rozdvojovat RCA kabel. U Marantze nevím.
Já mám na předek kabely rozvojeny - tj. z AVR se R i L kanál rozdvojuje a nacpe do koncáku. Takto se zaberou v koncáku 4 kanály. Ještě bys tedy mohl takto rozdvojit centr, což vřele doporučuji a dát ho do biampu taky. A zadní efekty hnát rovnou z AVR.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Především připomenu základní pravidlo, že pro biamping se vřele doporučují stejné zesilovače. Lze předpokládat, že Marantz bude mít dost odlišný zvuk než Vincent.
Pokud by to bylo na mně, použil bych AVR jako preamp a bedny bych zapojil na Vincenta jako biwiring
Ale budiž biamping. Předpokládám, že jen přední bedny! Pokud má Vincent všechny zesilovače stejné, a to je důležité*, lze to zapojit takto : Do výstupů AVR "PREOUT - FRONT" zasunout rozdvojku a vést celkem čtyři kabely do vstupů Vincenta "FR,SR a FL,SL" . Pokud má i tvůj center reprobox čtyři svorky pro bi/a, bi/w , tak z AVR výstupu "CENTER" opět přes rozdvojku do Vinc. vstupů "C a SC". Určitou nevýhodou toho zapojení je nemožnost individuálního nastavení zesílení pro výškový a basový vstup u repra.
Pokud tohle nutně požaduješ v bi/a režimu, tak jedině basovou větev z výkonových výstupů AVR a druhou větev z Vincka. Podmínkou je, že úroveň na výkonových svorkách a výstupech "PRE OUT lze nezávisle regulovat (pro odlišnost zesilovačů tohle moc nedoporučuji)
Surroundy a subw. samozřejmě ve všech případech napájet z AVR.
/takhle bych to řešil já/
*/ to si ověř, někdy bývají koncáky pro surround "ošizeny" výkonově !

petjan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petjan »

Díky všem za reakce, snad to dopadne :-)

merfas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od merfas »

Ahoj, kdysi jsem to zkoušel nějak podobně a moc mi to neladilo, buď bych se vzdal Biampingu pokud poslechem nepůjde poznat rozdíl od Biwire, nebo bych dokoupil monoblock Vincent třeba 997 a dal ho pro centr. Každopádně by byl nejlepší k Vincentovi nějaký AV procesor nejlépe s xlr výstupy.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Já bych v tom problém neviděl, tři přední kanály do biampu na Vincentu a zadek z AVR. Preamp je přece stejný pro všechny kanály. Pokud tam nebude nějaký zásadní nesoulad v koncových stupních tak to bude hrát dobře....
Taky mám centr + zadní na konci Primare a hlavní na Cambridge. A jde to.

Odpovědět