Propojení meka se starším zesilovačem
-
- Kontaktovat uživatele:
Propojení meka se starším zesilovačem
Zdravím, mám starší zesilovač SONY (model STR D265), který jsem se pokusil propojit s mekem (macOS High Sierra, iMac 27-inch), ale bohužel mi hraje vždy jen jeden kanál - zkoušel jsem kombinovat zapojení. Použitý kabel - audio 3.5" jack (M) - 2x cinch. Cinche jsem dal u zesilovače do sekvence PHONO, kde byl zvuk nejsilnější a pěkný. Zesilovač má dál možnosti VIDEO, TV/LD, TAPE/MD, CD, TUNER.
Karel
Karel
Re: Propojení meka se starším zesilovačem
Phono?

Jack3.5 mas pichnuty kde? Vystup na slúchadlá?
Cinch pekne pichni do linkoveho vstupu na zosiku napr cd! A tak začni.. Pozri nastavania zvuku ci nemáš ubrane jeden kanál.. Ked prehodís cinch lavy za pravy hra ten istý kanal vždy, ci opačný? Kábel je v poriadku?

Jack3.5 mas pichnuty kde? Vystup na slúchadlá?
Cinch pekne pichni do linkoveho vstupu na zosiku napr cd! A tak začni.. Pozri nastavania zvuku ci nemáš ubrane jeden kanál.. Ked prehodís cinch lavy za pravy hra ten istý kanal vždy, ci opačný? Kábel je v poriadku?
Naposledy upravil(a) Jason dne 19 úno 2019 11:04, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
je to špatně? Jinak je to pro gramo.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jack v meku je ve sluchátkách a když dám cinche do CD, signál je velmi slabý. Když prohodím připojení reprobeden, prohodí se i signál. Myslím, že už jsem všechny varianty propojení vyzkoušel. Jinak zesilovač funguje dobře.
Ked prepojís cinche opačne?
-
- Kontaktovat uživatele:
u cinchu funguje jen jeden, červený.
Tak zrejme kabel zlý
-
- Kontaktovat uživatele:
je to záhada - to jsem udělal jako první věc, že jsem šel koupit nový ...
Ine zariadenie ked pichnes do zosiku hra ako ma? Skus mobil napr
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pokud je kabel ok, zesilovač ok, propojení zesilovače a beden ok, bedny ok, výstup z notebooku ok (např. se sluchátky to hraje normálně), musí být chyba v nastavení zvuku notebooku. Že to hraje potichu je tím, že máš volume nastavené na potichu, že hraje jeden kanál bude taky nastavením.
-
- Kontaktovat uživatele:
nastavení v meku jsem také kontroloval, vše je v pořádku. Normálně hudbu poslouchám přímo z meka z jeho reproduktoru, ale chtěl jsem zkrátka zkusit zprovoznit zvuk ještě touto cestou, přes bedny je zvuk samozřejmně silnější.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak teď jsem zkusil připojit mobil a vše hraje jak má. Takže asi zdířka v meku ... Všem moc děkuju.
Do Phono bych to fakt nedával, je to dělané na slabý signál a při běžných 2-3V RMS to zcela slyšitelně zkresluje.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dík za info
v nouzi krajní i ten vstup phono můžeš použít (pokud běžný linear CD, tuner, aux...) nestačí ale musel by se v cestě signálu zařadit odporový dělič - vypočítaný nebo stanoven způsobem pokus-omyl k dosažení optima