Propojení TV se zesilovačem

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Renda70
Kontaktovat uživatele:

Propojení TV se zesilovačem

Příspěvek od Renda70 »

Dobrý večer.
Moje stará CRT televize měla audio výstup 2xcinch, takže jsem jí měl bez problémů propojenou zvukově se zesilovačem a poslouchal ji přes reprobedny.
Teď ta nová placka má audio výstup pouze digitální optický(toslink), na stereo zesilovači pochopitelně takový vstup nemám :( Existuje nějaká redukce (toslink-2xcinch) nebo něco takového, abych mohl poslouchat televizi zase přes reprobedny(např.stanici Rebel :) )?

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojení TV se zesilovačem

Příspěvek od S499_1023 »

Taková redukce neexistuje a z principu existovat nemůže. Pokud má ta televize nějaký volný obousměrný škart, tak lze využít ten, pokud ne, tak potřebuješ něco s digitálním vstupem.

Lake292
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lake292 »

Ja pouzivam pre rovnaky ucel tuto krabicku http://www.czc.cz/fiio-d03k-taishan/131116/produkt

S kvalitou zvuku som spokojny ale je treba si dat pozor na jednu vec. Tieto prevodniky vedia previest len digitalne stereo na analog. Ak televizia vysiela 5.1 alebo DTS tak to fungovat nebude. Na mojej televizii je funkcia, ze posiela len stereo (vola sa to myslim PCM stereo output) a tym to vie skonvertovat DTS alebo 5.1 zvuk na stereo.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Ak TV nemá analógové linkové výstupy cinch, najprimitívnejšie riešenie je prepojenie káblikom - stereojack 3,5mm/2x cinch. Zo sluchátkového výstupu TV (ten má každý TV) do vybraného vstupu zosilňovača. Cena cca 2€.

sekal

Příspěvek od sekal »

Před lety jsem si koupil LCD monitor s integr. tv tunerem a měl jsem stejný problém, jako tazatel. Jediným vyhovujícím řešením se nakonec ukázalo pořízení DA převodníku CA DacMagic, neboť audio část vestavěného set-top boxu (sluchát. výstup) silně šuměla a byla tudíž zcela nepoužitelná. DA převodník vše k plně spokojenosti vyřešil.

Renda70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renda70 »

Díky všem za rady. Mám v plánu si poziřovat DAC pro přehrávání hudby z notebooku přes stereo zesilovač, takže ho vlastně použiji i na toto. Jestli tomu tedy dobře rozumím.

sekal

Příspěvek od sekal »

V tom případě si ale musíš pořídit DA převodník s více vstupy a s možností jejich přepínání. Za celkem přijatelné peníze se nabízí převodník CA, který zmíněné požadavky splňuje, a který jsem už doporučoval výše. Záleží na tobě, jaké máš nároky..

Renda70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renda70 »

Máš na mysli třeba toto? http://www.hifikram.cz/hifikram/eshop/8 ... o-DacMagic
Cena dobrá, 2xdigit.vstup (TV a třeba ještě CD) a USB vstup (pro notebook). Sakra, že bych se k tomu dopracoval? :)

sekal

Příspěvek od sekal »

Ano, ale zkus ještě trochu smlouvat. Já jsem ten převodník koupil (z druhé ruky) za necelých 5000,- Kč.

Renda70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renda70 »

A to jde? A kdyby, to co bych usmlouval mě životní úroveň moc nezvedne. A nejsem extra trhovec.

sekal

Příspěvek od sekal »

Myslím, že smlouvání je dnes při obchod. jednání zcela běžná věc, zvláště jedná-li se o bazar. zboží. Ten příplatek (cca 1000,- Kč) je patrně za dovoz a za poskytnutou roční záruku. Každopádně za zeptání nic nedáš, a to např. i v tomto případě (http://elektro.bazos.sk/inzerat/44386409/DAC.php)..

Odpovědět