Propojení TV+STB s DVB-C+DVD rekorder
Propojení TV+STB s DVB-C+DVD rekorder
Jako technický antitalent bych potřebovala poradit, dříve než si pořídím DVD rekorder s HDD. Nevím na koho se obrátit, protože v obchodech vůbec neví o čem mluvím (asi nemají zkušenosti s kabelovkou)
Mám televizi Panasonic TX-P42X10Y, která má DVB-C tuner. Do CI slotu jsem si koupila CAmodul a kartu Conax. V této době se můžu dívat na kabelovou televizi i v HD rozlišení bez nutnosti používání STB. Chtěla bych si pořídit DVD rekorder s HDD DMR-EX79EP-K, abych mohla nahrávat digitální vysílání, alespoň to v SD rozlišení. STB Handan 6000 s HDD, který UPC pronajímá mi nevyhovuje, ten jsem měla a už ho nechci. Z diskuzí na internetu jsem pochopila, že bych mohla nahrávat jen to co sleduji v TV, což je nepraktické. Pochopila jsem správně, že by to mohlo fungovat takto: Anténní kabel bych zapojila do anténního vstupu STB Handan 5000 (UPC pronajímá zdarma a mám ho nevyužitý ve skříni)) a z anténního výstupu bych zapojila anténní kabel do TV. Pak bych propojila kabelem SCART STB s DVD rekorderem a kabelem SCART STB s TV a DVD s televizí kabelem SCART a HDMI. Pak bych si mohla nastavit na STB kanál, který chci nahrávat (třeba i dopředu načasováním)a současně se na TV dívat na jiný kanál?
Ještě mě zaráží, že v manuálu k DVD rekordéru, který jsem si stáhla z internetu je napsáno:
Tento DVD rekordér slouží ke sledování a
záznamu pouze bezplatných kanálů a nikoli
placených či kódovaných kanálů.
Na mé kabelovce je z těch 90 kanálu jen šest neplacených, ostatní jsou placené a rozkodovává je právě ta karta Conax od UPC. Doufám, že bych nemohla nahrávat jen těch 6 kanálů.
Mám televizi Panasonic TX-P42X10Y, která má DVB-C tuner. Do CI slotu jsem si koupila CAmodul a kartu Conax. V této době se můžu dívat na kabelovou televizi i v HD rozlišení bez nutnosti používání STB. Chtěla bych si pořídit DVD rekorder s HDD DMR-EX79EP-K, abych mohla nahrávat digitální vysílání, alespoň to v SD rozlišení. STB Handan 6000 s HDD, který UPC pronajímá mi nevyhovuje, ten jsem měla a už ho nechci. Z diskuzí na internetu jsem pochopila, že bych mohla nahrávat jen to co sleduji v TV, což je nepraktické. Pochopila jsem správně, že by to mohlo fungovat takto: Anténní kabel bych zapojila do anténního vstupu STB Handan 5000 (UPC pronajímá zdarma a mám ho nevyužitý ve skříni)) a z anténního výstupu bych zapojila anténní kabel do TV. Pak bych propojila kabelem SCART STB s DVD rekorderem a kabelem SCART STB s TV a DVD s televizí kabelem SCART a HDMI. Pak bych si mohla nastavit na STB kanál, který chci nahrávat (třeba i dopředu načasováním)a současně se na TV dívat na jiný kanál?
Ještě mě zaráží, že v manuálu k DVD rekordéru, který jsem si stáhla z internetu je napsáno:
Tento DVD rekordér slouží ke sledování a
záznamu pouze bezplatných kanálů a nikoli
placených či kódovaných kanálů.
Na mé kabelovce je z těch 90 kanálu jen šest neplacených, ostatní jsou placené a rozkodovává je právě ta karta Conax od UPC. Doufám, že bych nemohla nahrávat jen těch 6 kanálů.
Re: Propojení TV+STB s DVB-C+DVD rekorder
S 1 pronajatou UPC kartou jsou 2 nezávislé příjmy běžným způsobem neřešitelné (nepočítám hackerské "řešení").
V tom STB Handan 5000 mám také placenou kartu. Používala jsem ho když jsem měla starou CRT TV, do nové plazmy jsem si dokoupila CA modul+kartu CONAX, ten STB nepodporoval HD rozlišení a pronajímat si od UPC jiný za 150,- Kč měsíčně, který HD umí jsem nechtěla, proto jsem to vyřešila tou další kartou. STB s funkční předplacenou kartou jsem šoupla do skříně.
Myslím, že jsi propojení mezi recordérem a TV popsala výborně, tak s těmi znalostmi to nebude tak špatné, spíše naopak....
Zmínka v návodu o nemožnosti záznamu placených programů se, podle mne, týká příjmu DVB-T. U nás sice zatím žádný placený program neběží ale venku ano.
Panasonic má v sortimentu pouze recordéry pro příjem analogu(?)a DVB-T. Jako novinka přijdou na jaře na trh recordéry (250/500 GB)s dvěma tunery DVB-S s možností nahrávat programy v HD rozlišení. Dva tunery napovídají nezávislé nahrávání na sledovaném pořadu, taktéž budou mít 2 sloty pro karty pro příjem placených programů.
Merhaut - na jednu smlouvu s UPC můžeš mít 3-4 karty pro použití v různých přístrojích. Samozřejmě se prodávají pouze s modulem s kterým jsou spárovány.
Zmínka v návodu o nemožnosti záznamu placených programů se, podle mne, týká příjmu DVB-T. U nás sice zatím žádný placený program neběží ale venku ano.
Panasonic má v sortimentu pouze recordéry pro příjem analogu(?)a DVB-T. Jako novinka přijdou na jaře na trh recordéry (250/500 GB)s dvěma tunery DVB-S s možností nahrávat programy v HD rozlišení. Dva tunery napovídají nezávislé nahrávání na sledovaném pořadu, taktéž budou mít 2 sloty pro karty pro příjem placených programů.
Merhaut - na jednu smlouvu s UPC můžeš mít 3-4 karty pro použití v různých přístrojích. Samozřejmě se prodávají pouze s modulem s kterým jsou spárovány.
Ja by som to urobil takto: kupil by som si nejaky poriadny HDTV receiver na kablovku s HDD (napr. Vantage HD-8000 C - nie je podmienka je to len o peniazoch).
Vyhody:
- Twin tuner HDTV DVB-C PVR přijímač - moznost jeden program nahravat a druhy sledovat
- PVR ready - funkce nahravání na interni nebo externí HDD
- USB 2.0 pro PVR-funkce
- USB pro update firmware, kopírování nahrávek STB->PC, PC<-STB
- možnost kopírování nahrávek přes LAN rozhraní (RJ45), protokol FTP
- funkce Time-Shift - k nezaplateniu!!!
Nahrane programy na HDD by som preniesol do PC po LAN kde sa daju lahko zeditovat reklamy a nasledne (ak je to potrebne) by som ich vypalil na DVD. Alebo este lepsie dokupil by som nieco ako WDTV Live a vsetky programy nahrane na PC by som mal k dispoziici na TV takpovediac Online...
Vyhody:
- Twin tuner HDTV DVB-C PVR přijímač - moznost jeden program nahravat a druhy sledovat
- PVR ready - funkce nahravání na interni nebo externí HDD
- USB 2.0 pro PVR-funkce
- USB pro update firmware, kopírování nahrávek STB->PC, PC<-STB
- možnost kopírování nahrávek přes LAN rozhraní (RJ45), protokol FTP
- funkce Time-Shift - k nezaplateniu!!!
Nahrane programy na HDD by som preniesol do PC po LAN kde sa daju lahko zeditovat reklamy a nasledne (ak je to potrebne) by som ich vypalil na DVD. Alebo este lepsie dokupil by som nieco ako WDTV Live a vsetky programy nahrane na PC by som mal k dispoziici na TV takpovediac Online...
Pro běžného netechnicky založeného spotřebitele a pro toho kdo nemíní vypalovat filmy na DVD nosič, je v prodeji PVR KCF - B3001 HD (10.000,-) s možností nahrávat na HDD i HD programy.
Ale pro mne u všech těchto zařízení není příliš přívětivé uživatelské ovládání vč. výše zmíněného Handanu 6000 SD. Vše funguje jak má ale...Nejlepší a nejjednodušší ovládání je přímo na TV. A pokud TV s HDD, tak zase nejjednodušší to má Loewe, ale ta cena...
Ale pro mne u všech těchto zařízení není příliš přívětivé uživatelské ovládání vč. výše zmíněného Handanu 6000 SD. Vše funguje jak má ale...Nejlepší a nejjednodušší ovládání je přímo na TV. A pokud TV s HDD, tak zase nejjednodušší to má Loewe, ale ta cena...
Já jsem netechnicky založený uživatel, neumím si představit jak dostávám filmy do PC a předělávám formát, aby to šlo vypálit na DVD. Měla jsem Handan 6000 a hodně jsem nahrávala pohádky pro děti a za chvíli jsem měla plný HDD, děti mi nic nedovolí vymazat a dostat to do PC a vypálit na DVD, jsem ani nezkoušela, po přečtění všech diskusí mám stejně dojem, že to nejde. Proto jsem chtěla DVD rekorder, kde to bude bez problémů. Navíc u kabelovky třeba nezůstanu navždy a různé vámi navrhované stroje bych už pak nepotřebovala, ale ten DVD rekordér by fungoval i na pozemní vysílání. Myslím si že je tohle pro mě nejlevnější a nejjednodušší varianta, teď jen jestli to bude fungovat. V návodu na TV i DVD pořád kreslej anténní kabel nejdřív do DVD, ale to mi právě připadá divný, proto ho chci dát do STB a pak do TV
Tuner na DVD recordéru nebudeš používat, tak tam ant. kabel nemusíš zapojovat, jak jsi to popsala je to dobře. Pokud by jsi chtěla přijímat a nahrávat analog. signál z UPC, tak jej tam připojíš. Ale to raději přes ten Handan digitál. Případně do recordéru můžeš zapojit anténu pro DVB-T. UPC samozřejmě signál DVB-T nešíří, takže tam musí individuelní anténa příp. pokud má Váš dům společnou anténu přeladěnou pro DVB-T signál.
Anténní vstup-výstup je průchozí u všech zařízení se vstupem a výstupem.
Taky bych řekla, že je anténní vstup-výstup průchozí. Nejdříve jsem se smířila s tím, že budu nahrávat jen analog a budu mít kabel od UPC zapojen do DVD a pak do TV. Pro jistotu jsem, ale napsala do Panasonicu jestli se mi přes toto zapojení nestratí HD programy a oni mi napsali, že DVDčkem neprojdou, protože nemá MPEG4. Doma jsem si to vyzkoušela na tom Handanu, který taky nemá MPEG4 a HD programy naladěné na DVB-C tuneru TV mám i když šla anténa skrz STB.merhaut píše:Anténní vstup-výstup je průchozí u všech zařízení se vstupem a výstupem.
To nemohli střízliví napsat :-) To psaní bych chtěl vidět.
Zkopírovala jsem jejich odpověď:
Vážený zákazníku,
na základě Vašeho dotazu:
DVD rekorder s HDD
Vám zasíláme odpověď:
Vážená paní Buchbauerová,
těší nás Váš zájem o naše produkty.
Bohužel zatím nemáme žádný DVD rekordér, který by uměl MPEG-4 (neboli HD
vysílání). Takže by to ani do TV nepustil a vy by jste naladila pouze
vysílání v klasické kvalitě.
Děkujeme a přejeme Vám hezký zbytek dne.
Zákaznická podpora Panasonic
Thank you very much.
Best Regards,
customer support
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Panasonic ideas for life
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PANASONIC CZECH REPUBLIC, s. r. o.
Palac Karlin, Thamova 289/13, 186 00 Prague 8, Czech Republic, Europe
customer support: +420 236 032 911, Fax: +420 236 032 411
Internet: http://www.panasonic.cz, Email: panasonic.praha@eu.panasonic.com
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vážený zákazníku,
na základě Vašeho dotazu:
DVD rekorder s HDD
Vám zasíláme odpověď:
Vážená paní Buchbauerová,
těší nás Váš zájem o naše produkty.
Bohužel zatím nemáme žádný DVD rekordér, který by uměl MPEG-4 (neboli HD
vysílání). Takže by to ani do TV nepustil a vy by jste naladila pouze
vysílání v klasické kvalitě.
Děkujeme a přejeme Vám hezký zbytek dne.
Zákaznická podpora Panasonic
Thank you very much.
Best Regards,
customer support
Panasonic ideas for life
PANASONIC CZECH REPUBLIC, s. r. o.
Palac Karlin, Thamova 289/13, 186 00 Prague 8, Czech Republic, Europe
customer support: +420 236 032 911, Fax: +420 236 032 411
Internet: http://www.panasonic.cz, Email: panasonic.praha@eu.panasonic.com
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Takže by to ani do TV nepustil" a já si pustil do trenek :-) Jak říká klasik: Ještě větší blbec než jsme doufali.
Klasické nepochopení tvého dotazu. Někdy mi to připadá jako by tam neseděli lidé ale PC které si dotaz přeloží do čínštiny (japonštiny) a zpět.
To jsi psala na technické odd. ? Samozřejmě že se signál přenese i přes IN/OUT anténní svorky recordéru. Jen je to tam zbytečné připojovat, pokud tedy nebudeš používat analog. tuner v recordéru DVD.
To jsi psala na technické odd. ? Samozřejmě že se signál přenese i přes IN/OUT anténní svorky recordéru. Jen je to tam zbytečné připojovat, pokud tedy nebudeš používat analog. tuner v recordéru DVD.
Nevím na jaké oddělení to bylo, je to na ten email, který je vidět v mém příspěvku. Taky si myslím, že mě nepochopili, to se mi totiž stávalo i v obchodě, že mě vůbec nechápali, jako by na světě existovalo jen DVB-T.Mih píše: To jsi psala na technické odd. ?
Ještě bych se chtěla zeptat k tomu mému propojení. Je mi jasné, že si musím nastavit kanál, který chci nahrát do DVD na STB a pak se to, když navolím správný SCART, nahraje. Ale můžu třeba nahrávat i přímo kanál z TV na, který se zrovna dívám, když navolím druhý SCART, anichž bych musela přehazovat SCARTkabely. Jde mi o to, že na STB nemám HD kanály. NOVA HD a NOVA, HBO a HBO HD atd. vysílá stejné pořady na obouch svých kanálech, ale FILMBOX a FILMBOX HD vysílá něco jiného a třeba si budu zrovna chtít nahrát film, který je na FILMBOX HD a na STB ho nenaladím. Nejde mi o nahrávání rozlišení HD, to vím, že nejde, ale o nějaký konkrétní titul, který bych chtěla i když v horší kvalitě.