Prosím o pomoc s výběrem sestavy

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
slon
Kontaktovat uživatele:

Prosím o pomoc s výběrem sestavy

Příspěvek od slon »

Ahoj,
už nějakou dobu pokukuji po výběru vhodné sestavy. Žádné podobné téma jsem nenašel jak na to aby to hrálo = abych se na to pokaždé domů těšil , ale podmínka za normalní peníze.
Hlavní poslouchací místnost by byla z počítače ze zvukovky přes digitál, cd přehravač bohužel padá nevedu placky což je škoda tam by rozhodování bylo jednoduché v podobě Siria II. No nic vyhlídl jsem si zatím dva kandidáty na základě co jsem si delší dobu na forech pročítal a to "velký dac od Tomáše Tichého" plus nějaký zesilovač nebo "modul Deneb od Casea" plus zesilovač případně celou Lyra digital. Na čem budu poslouchat kompromisnější aktivy od Dynaudio a kvalitní sluchátka světlého charakteru což by mohlo vyhovovat i lampám.
Tady bude asi trochu problém v podobě kompromisu, já myslím že pro bedny asi bude lepší řešení vše DIY velký dac plus Dispre, kdežto pro Lyra digital asi bude silnou stránkou hlavně ta sluchátka.

Budu rád za názory, nové tipy, rady, zkušenosti, pokud měl někdo možnost dokonce vše slyšet tak by to byla uplná supa.

Rado
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o pomoc s výběrem sestavy

Příspěvek od Rado »

Četl jsem to 2x....Ale vůbec nevím, co chceš poradit....Pleteš sluchátkový poslech s aktivama, neuvádíš cenový limit, neuvádíš žánr poslechu, velikost místnosti, poslechové zkušenosti.
Jedinou věc jsem pochopil, nemáš "placky", což zjednodušeně znamená, "kradu hudbu z netu"...Nic proti Tobě, neznám Tě, ale tento fakt bych moc na internetu nezmiňoval, i přesto, že je to v ČR zatím "legální".

Na téma poslech přes počítač, nebo externí hardisk tu toho bylo napsáno vcelku dost. Zkus popátrat...A pak zkus specifikovat, s čím bys potřeboval pomoc, jinak to je dotaz do větru...

knopi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knopi »

Když už se ti nelíbí slovo "placky nevedu" tak si to tedy pěkně nafoukl.

slon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slon »

Rád si poslechnu všechno melodický metal, balady, pop, českou hudbu, country, klasiku...
Velikost místnosti 3m šířka a 5 délka.
Zkušenosti z výstav, doma sluchátka s aktivy na zvukovce Lynx. V minulosti jsem ještě měl nějaké sluchátkové zesilovače které jsem prodal na upgrade celého systému.
Cenový limit kolem třiceti plus mínus.

Jsem lajk nerozumím tomu, každý nějak začínal. Z toho co jsem napsal myslím vyplivá že mi jde o poslech jak přes sluchátka tak aktivy na jednom. A spíše mě zajímá jestli aktivy stačí pouštět z převodníku, protože aktivy nějaký ten zes v sobě už mají nebo je lepší mít k tomu předzes. Pokud by nebyl problém z převodníku tak by bylo o starost mín a pořídil bych zesilovač sluchátkový. Dále pokud měl někdo možnost slyšet něco co jsem jmenoval co je podle něj lepší a proč, případně nějaký jiný návrh do mého cenového limitu.

Jinak děkuju Rado za příspěvek, na druhou stranu "na můj vkus" si to zase napsal zbytečně rázně *fnuk* ale nic proti tobě neznám tě, tim si mě dorazil :) zkusím si dát na to příště pozor.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Tak si jednoduše kup Casea převodník + Casea sluchátkový PRE. Domluv se s p. Vránou na paralelním výstupu na cinch pro připojení aktivu. P.S. Uveď i typ sluchátek, Casea upraví výst. impendanci.

Mamut
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

Když plánuješ velkou Opavu,proč se rovnou tedy nezeptáš TT?Jinak za mě,na tom převodníku v základu régl není,jinak to Tom má už pořešené.Samo,že ne zadarmo.Můžeš ho však dát externě na jeden analog výstup.Nevidim v tom pokud nemáš daší analogové zdroje sign.důvod.V případě provozu s počítačem můžeš třeba prozatim než došetříš měnit hlasitost digitálně ve Foobaru.Jinak to má 2 analog výstupy na jeden pověsíš activy,nebo předzes a pak aktivy a na druhý přes redukci sluchátka,ten výstup je spolehlivě vybudí.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

To slon:
Z toho úvodního příspěvku jsem také trochu zmatený, ale jestliže tomu (dobře) rozumím, máš v PC zvukovku LYNX. Bohužel nepíšeš jakou, ale věř, že již typ ONE bude v úrovni přehrávačů okolo 30.000 Kč, vyšší a nové typy ještě dále. Takže mi "jaksi" nedochází tvá potřeba dalšího DACu, protože to bys do něj musel obětovat hodně peněz, aby ses dostal "výše".
Jestliže ale správně čtu, potřebuješ k aktivům ještě sluchátka = to by vyřešil předzesilovač se sluchátkovým výstupem, optimálně s DO. Tím budeš mít vyřešen jak poslech na sluchátka, tak i regulaci hlasitosti při poslechu reproduktorů.

*offtopic* To rado - skoro bych věřil, že jsi (byl) prodejce CD, ale je to jen otázka názoru a pohledu na věc.
......Jedinou věc jsem pochopil, nemáš "placky", což zjednodušeně znamená, "kradu hudbu z netu"...Nic proti Tobě, neznám Tě, ale tento fakt bych moc na internetu nezmiňoval, i přesto, že je to v ČR zatím "legální"....
Já hudbu z netu nestahuji, ale CD měním s kamarády a co se mi líbí, jde na HD, pro moji osobní potřebu. Takže je to vlastně totéž (dle tebe kradu) a věř, že to dělám s klidným a čistým svědomím. Ten rozvoj stahování hudby z netu (jak píšeš krádež) byl zapříčiněn jen a jen tím, že prodejci CD si řekli naprosto nesmyslné částky za dodaná CD (prostě byli nenažraní). A přitom by to šlo řešit jednoduše, stejně jako se (skoro) vyřešil "problém" stahování filmů - když si můžeš koupit DVD skoro v každé prodejně za akceptovatelnou částku, proč by je někdo stahoval ?

PS: A až se rozhodnu stahovat, tak opět s klidným svědomím, protože ať koupím, co koupím (nejen do PC, ale i tiskárnu, disketu, prostě cokoliv), tak je to rovnou zatíženo příslušnými procenty, které se odvádí autorským svazům = takže mám vlastně předplaceno. Ale jak říkám, jde o můj (osobní) pohled na věc.

slon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slon »

Jo jo máte pravdu uvodní příspěvek se nepovedl měl jsem napsat rovnou co chci, jak babka na nákupu se tam vykecávám.

Ty návrhy se mi moc zamlouvaj, jak TT dac, Casea tak jen Lynx s nějakým předzesem.
Teď už jen zjistit co by mohlo mím uším sedět nejlépe.

Mám Lynx one s kterou jsem za ty prachy max. spokojenej, ale ještě přemýšlím nad tím že by nemuselo být špatné řešení vyměnit ji za Lynx two (cca necelých dvacet z ebay). Kamarád tvrdí že to hraje na stejné urovní jako přehravače v cenové relaci 100.000-200.000,-Kč, ale raději se tím nikde nechlubí. Tomášův Dac se zdá být také high-endová mašina za dostupné peníze, na digitální moduly od Casea je také samá chvála. No je to makačka si něco vybrat.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Jestliže máš Lynx ONE a kamarád TWO, demontuj svoji ONE a popros kamaráda, aby ji do case dal paralelně k TWO. Ty dvě zvukovky se "nepohádají" a můžete obě sluchově porovnat. Já vím, že demontáž a montáž je věc otravná, ale jeto to optimum, co můžeš udělat. Nevěřím mezi zásadní (velký) rozdíl, raději bych osobně ty peníze obětoval na koupi dobrého předzesilovače s DO, ať máš pohodlí.

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Caseu Lyra Digital som mal doma požičanú, veľký TT DAC vlastním. Obidva prístroje sú, vzhľadom na svoju cenu, veľmi dobré. TT DAC po dokončení bude absolútna bomba. Bude vedieť (alebo už vie) prepínať 6 digi vstupov, ovládať hlasitosť aj z diaľkového. Keď máš iba digitálne zdroje, nebudeš potrebovať iný predzos. Diaľkové ovládanie Casee chýba. Ako to hrá budeš musieť vyskúšať sám. Každému sa páči niečo iné. Ja meniť nebudem :-)

Rado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rado »

To Slon:
- teď když jsi dopsal podrobnosti, tak bych Ti doporučil zaměřit se na Casea Lyra digital a také vyzkoušet Benchmark DAC1 PRE. O benchmarku je psáno v jednom z díle časopisu "Highend". Podrobnosti o obou si přečteš na netu. Pro casea hraje dle mého názoru kvalita a cena.

To Aleska:
- Promiň, ale předplaceno nemáš vůbec nic. Cena je jen za produkt, který kupuješ. Pokud se Ti zdá cena CD, nebo DVD vysoká, tak bych doporučil prostě neposlouchat, nebo si najít jiný koníček. Ale krást někomu jeho výtvor je podle mě amorální a říkat, že je to vlastně OK, je "hyenismus". Doba, kdy všechno bylo všech, je už doufám definitivně pryč. Teď to ještě dostat z hlav těch, kteří chápou slovo demokracie po svým.
Až budeš schopný mít vlastní tvorbu, něco vytvoříš a bez Tvého souhlasu se to bude vesele kopírovat, možná změníš svůj dosavadní názor.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Rado píše:
To Aleska:
- Promiň, ale předplaceno nemáš vůbec nic. Cena je jen za produkt, který kupuješ. Pokud se Ti zdá cena CD, nebo DVD vysoká, tak bych doporučil prostě neposlouchat, nebo si najít jiný koníček. Ale krást někomu jeho výtvor je podle mě amorální a říkat, že je to vlastně OK, je "hyenismus". Doba, kdy všechno bylo všech, je už doufám definitivně pryč. Teď to ještě dostat z hlav těch, kteří chápou slovo demokracie po svým.
Až budeš schopný mít vlastní tvorbu, něco vytvoříš a bez Tvého souhlasu se to bude vesele kopírovat, možná změníš svůj dosavadní názor.
Rado, amorální je, když si koupím tiskárnu a % z její ceny jdou autorským svazům. Amorální je, když si koupím náplň do tiskárny a % z její ceny jdou opět autorským svazům. A to samé i u jiného zboží IT charakteru. Tak co je amorální ? Až se bude autorským svazům platit % jen a jen z nahraných hudebních CD, LP, DVD a já nevím co ještě, tak to snad morální nebude, do té doby ne. Ano, to je skutečně hyenismus (od autorských svazů), jak píšeš.
A jen tak mimochodem, já jsem se živil jako profesionální studiový hudebník a jak jsem byl rád, když mi kamarád přinesl pálenku CD z doby mého mládí, na které jsem se aktivně podílel. A když šlo rapidně snížit ceny u filmových DVD, proč to nešlo u hudebních CD ? A ti hudebníci a muzikanti co na net dávají k volnému stažení své skladby a písničky komukoliv free, jsou podle tebe taky amorální ?.
Doba, kdy všechno bylo všech, je už doufám definitivně pryč. Teď to ještě dostat z hlav těch, kteří chápou slovo demokracie po svým.
A prosím tě, nepleť politiku do našeho koníčka. On internet a stahování z netu není výmysl Česka. Vzniklo to úplně někde jinde a hlavní rozvoj stahování taktéž. Takže: Češi nejsou vyjímkou.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

je to velmi OT, takze jen par postrehu

- u nas zavedene poplatky na autorska prava byly zduvodneny prave stahovanim a vypalovanim - de facto ho tedy legalizuji (pokud ne, tak jaky maji smysl ?). Na druhou stranu jsou samozrejme nesmyslne, nekoncepcni a nespravedlive jak ke kupujicim takto zatizeneho zbozi tak k interpretum a producentum hudby.

- stahovani neni jen otazka toho, ze to je zadarmo, ale i toho ze to je snadno a ihned dostupne - proc nebyl dodnes nikdo schopny vyresit prodej nahravek pres internet ? proc mam platit za vyrobu CD, distribuci, obchodni marze, dopravu atd, kdyz stojim pouze o vlastni nahravku ? proc mam platit 500kc za CD plus postovne a cekat na nej mesic, kdyz pak z teto castky interpret/nahravaci studio dostanou jen zlomek ? nez tahat neco z rapidu a mit spatne svedomi, radsi bych zaplatil treba stovku a stahnul si FLAC legalne.

- no a pak jsou tu otazky spis filozoficke - je kradez kdyz si stahnu CD, ktere bych si jinak stejne nikdy nekoupil ? Nikomu tim zadnou skodu nezpusobim. A co CD, ktere u nas ani nejsou dostupne ? Napr. ruzne exoticke nahravky.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Slone, tady máš předzesilovač i s DO: http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... highlight=.

Na netu je hodnocen dobře, zkus ho.

Odpovědět