Prosím poraďte s nákupem reprobeden
Prosím poraďte s nákupem reprobeden
Dobrý den všem
Potřeboval bych poradit s výběrem sloup. reprobeden.
Jsem začátečník v hifi ,mám bohužel hodně omezené finance a nemůžu si dovolit koupit něco za xtisíc ,tak prosím o pochopení.Převážně poslouchám starší rock,symfonic rock ,pop ,heavy metal, občas i nějakou tu klasiku.
Používám Denon DRA-500AE a repro Pure Acoustic Supernova8 ,ale chtěl bych nějaké lepší repro.
Mám vyhlídnuté tyto typy:
Tannoy Mercury MX3 ,Infinity ALPHA 30 ,KEF Q35 ,DANTAX Century Main ,MISSION MV-8 ,Gale 4040 ,Cabass Jersey 220 ,CANTON Fonum 530,HECO Superior 730
Jedná se většinou o bazarové kousky.Bohužel nemám možnost si je poslechnout ,takže se ptám odborníků jaké mají s těmito typy reprobeden zkušenosti.
Děkuji
Potřeboval bych poradit s výběrem sloup. reprobeden.
Jsem začátečník v hifi ,mám bohužel hodně omezené finance a nemůžu si dovolit koupit něco za xtisíc ,tak prosím o pochopení.Převážně poslouchám starší rock,symfonic rock ,pop ,heavy metal, občas i nějakou tu klasiku.
Používám Denon DRA-500AE a repro Pure Acoustic Supernova8 ,ale chtěl bych nějaké lepší repro.
Mám vyhlídnuté tyto typy:
Tannoy Mercury MX3 ,Infinity ALPHA 30 ,KEF Q35 ,DANTAX Century Main ,MISSION MV-8 ,Gale 4040 ,Cabass Jersey 220 ,CANTON Fonum 530,HECO Superior 730
Jedná se většinou o bazarové kousky.Bohužel nemám možnost si je poslechnout ,takže se ptám odborníků jaké mají s těmito typy reprobeden zkušenosti.
Děkuji
Re: Prosím poraďte s nákupem reprobeden
100 000x zde opakované: jenom zkušební poslech na vlastní zesík a CD či co to posloucháš. Jinak sázka do lotérie, zajíc v pytli a...nejčastěji zklamání.
Při nákupu reprobeden se těžko radí, leda by někdo měl některý z tebou uvedených modelů doma.
Dovolím si navrhnout pouze pár tipů:
- bedny s impedancí 8 Ohm, citlivost cca 90 dB;
- vyhnout se neosvědčeným značkám;
- pokud je to jen trochu možné, neváhat a vydat se poslechnout si bedny na vlastní uši;
- v ideálním případě vypůjčit si bedny domů proti zaplaceni záruky.
Víc si doporučit neodvažuji.
Dovolím si navrhnout pouze pár tipů:
- bedny s impedancí 8 Ohm, citlivost cca 90 dB;
- vyhnout se neosvědčeným značkám;
- pokud je to jen trochu možné, neváhat a vydat se poslechnout si bedny na vlastní uši;
- v ideálním případě vypůjčit si bedny domů proti zaplaceni záruky.
Víc si doporučit neodvažuji.
...sloupáky a bass-reflex, třípásma, lépe dva menší basáky v sestavě než jeden velký, nepotřebují stojany jako regálovky, mají výšku cca 1m a mohou stát na podlaze, doplnil bych.
Vsechny zminovane reproduktory jsou minimalne 10 az 15 let stare a tak je pomerne slozite radit predbezny poslech pred zakoupenim. (Pokud ho ovsem jejich nynejsi majitel neumozni, coz by bylo samozrejme vyhodne.
)
Znam pouze KEF Q35 (Q 35.2 - bylo to me prvni setkani s koaxialnim menicem „UniQ“
) a take ty Cabesse 200. Oboji pouzivali mi kamaradi k lampovym zesilovacum, ke kterym ale uz nevim.
KEF maji, prave diky tomu „koaxu“, vynikajici prostorovost, prilis ale „nebasuji“ (coz ale neznamena, ze zadne basy nezahraji!) a hodi se i do mensi mistnosti.
Cabasse jsou takove „teplejsi“ a v basech zdatnejsi. (Na rock tedy asi priznivejsi.
)
Obe maji ucinnost nad 90dB, nekladou tak prilis velke naroky na vykon zesilovace a pokud jsou v solidnim stavu a muzes je koupit za rozumne penize (tak kolem 200€ za par), neni se ceho bat, myslim, ze nezklamou.

Znam pouze KEF Q35 (Q 35.2 - bylo to me prvni setkani s koaxialnim menicem „UniQ“

KEF maji, prave diky tomu „koaxu“, vynikajici prostorovost, prilis ale „nebasuji“ (coz ale neznamena, ze zadne basy nezahraji!) a hodi se i do mensi mistnosti.
Cabasse jsou takove „teplejsi“ a v basech zdatnejsi. (Na rock tedy asi priznivejsi.

Obe maji ucinnost nad 90dB, nekladou tak prilis velke naroky na vykon zesilovace a pokud jsou v solidnim stavu a muzes je koupit za rozumne penize (tak kolem 200€ za par), neni se ceho bat, myslim, ze nezklamou.

Jeden odstrašující příklad, i když...nic proti gustu a kdo si hraje...
http://www.electronic-star.cz/Beng-V9B- ... fgodTh0A4Q
O kvalitách té firmy svědčí i neschopnost napsat český popis s normálními popisy, bez hrubek a překlepů. Jejich obchodní zástupce mě jednou navštívil před mnoha (asi deseti) lety, kdy jsem se tím ještě živil a jak jsem mírumilovný člověk, tak tenhle letěl za deset minut. Ne kvůli shitným produktům - každé zboží má svého kupce - ale kvůli hypertrofovanému sebevědomí a nafoukanosti. Od té doby k té firmě nějak nechovám důvěru.
Paradigm jistě roní slzy...lechos píše:Jeden odstrašující příklad, i když...nic proti gustu a kdo si hraje...
Proboha!
Kde tenhle „Beng Ohlušsen“ set vyrabeji? Za tuhle cenu to dneska nesesroubuje snad uz ani Cinan!
(Ale jako dekorace do obchodaku s nabytkem zase docela dobry!?
)

Kde tenhle „Beng Ohlušsen“ set vyrabeji? Za tuhle cenu to dneska nesesroubuje snad uz ani Cinan!

(Ale jako dekorace do obchodaku s nabytkem zase docela dobry!?

Ale, mají tam na tý stránce, v sekci DJ, audio, gramofony, přenosky, slipmaty a také repro bedýnky trochu střízlivějšího ražení...a tak podobně.