Dobrý den vespolek. Mám takový "problém".
V týdnu jsem odpojil komponenty včetně PPP a po zapojení PPP začala ukazovat : napětí vstup 234V a na výstupu 242V ( dříve bylo nastaveno 230V přes "šroubek" na spodní části PPP ). Změřené výstupní a vstupní napětí nyní odpovídá hodnotě na displeji. Když se podívám na PPP na rozdíl ( DIFF ) tak v horním levém rohu svítí BOOST . Dříve, pokuď se nepletu bylo v dolním levém rohu CUT.
Zkoušel jsem i tento postup : http://www.psaudio.com/vanilla/discussi ... -displayed - po nastavení sice na displeji svítí mnou nastavených výstupních 230V, ale na výstupu ( změřeno )se to neprojevilo.
Nenapadá někoho, co by to mohlo způsobit ?
Děkuji moc
Tom
PS audio power plant
Re: PS audio power plant
BOOST znamená, že výstupné napätie (242V) je vyššie ako vstupné (234V) a CUT by signalizoval opačne: keď na výstupe bude napätie niššie ako na vstupe. Je to len info.
Aké je %THD na vstupe a na výstupe?
Aké je %THD na vstupe a na výstupe?
THD na vstupu je 1,9 a na výstupu 1,5.
No mě i mate to, že když se snažím nastavit "šroubkem" vespod ps audia, tak to nemá vliv na výstupní napětí - jak na displeji, tak i po změření na výstupu.
No mě i mate to, že když se snažím nastavit "šroubkem" vespod ps audia, tak to nemá vliv na výstupní napětí - jak na displeji, tak i po změření na výstupu.
Tom,
asi tam nebude niečo v poriadku. Ja som dnes pozeral na môj PPP a THD som mal na vstupe 2,3%, na výstupe 0,5%. Predtým ako si to vytiahol zo siete to bolo OK? Mne sa to moc nezdá, že by malo mať odpojenie negatívny vplyv.
Spodným šrobom by to malo ísť v pohode nastaviť. Ten návod z psaudio fóra je OK. A čo MultiWave (MW)funkcia? Neskúšal si ju prepnúť, či to nezmení chovanie?
asi tam nebude niečo v poriadku. Ja som dnes pozeral na môj PPP a THD som mal na vstupe 2,3%, na výstupe 0,5%. Predtým ako si to vytiahol zo siete to bolo OK? Mne sa to moc nezdá, že by malo mať odpojenie negatívny vplyv.
Spodným šrobom by to malo ísť v pohode nastaviť. Ten návod z psaudio fóra je OK. A čo MultiWave (MW)funkcia? Neskúšal si ju prepnúť, či to nezmení chovanie?
Před odpojením byly hodnoty napětí : vstup 338V / výstup 230V , THD vstup 2,1% / výstup 0,3-0,5%.
Při zapnutí MW se hodnoty trochu změní, ale né tolik, jako před odpojením. (třeba THD vyskočí z 1,5 na 1,8 )
No mě i zarazilo, že když jsem PPP zapojil, tak asi 10x zacvakaly relátka a pak začala ukazovat tyto divnosti.
( ještě jen pro upřesnění - otáčím li šroubkem ve spod do leva, mělo by se výstupní napětí snižovat a do prava zvyšovat ? )
Při zapnutí MW se hodnoty trochu změní, ale né tolik, jako před odpojením. (třeba THD vyskočí z 1,5 na 1,8 )
No mě i zarazilo, že když jsem PPP zapojil, tak asi 10x zacvakaly relátka a pak začala ukazovat tyto divnosti.
( ještě jen pro upřesnění - otáčím li šroubkem ve spod do leva, mělo by se výstupní napětí snižovat a do prava zvyšovat ? )
Malo by to byť tak - točením šróbika doprava by sa mala nastavovaná hodnota zvyšovať.
Tak otáčením se nic nemění. Dokonce ani po 4 hodinách provozu se neohřála - zůstává stále "studená".
Takže to vypadá na nějaký technický problém s funkčností.
Neporadil by mi prosím někdo, kde by se dala případně "opravit" ?
Děkuji moc.
Tom
Takže to vypadá na nějaký technický problém s funkčností.
Neporadil by mi prosím někdo, kde by se dala případně "opravit" ?
Děkuji moc.
Tom
Zkus napsat přímo výrobci...
Tady jsem našel staré vlákno, kam někdo od výrobce dokonce přispěl: http://www.psaudio.com/vanilla/discussion/comment/14959
Na konci je poznámka, která třeba pomůže, ale pročti si to vlákno zběžně celé:
I believe the unit went into 'safe' mode and connected the output to the input via the bypass relay. So now the regenerator isn't working, hence the cool chassis. To fix it, disconnect all power both from input and output, let it sit 30 minute (I think) and then plug the PPP back in and it should reset.
Tady jsem našel staré vlákno, kam někdo od výrobce dokonce přispěl: http://www.psaudio.com/vanilla/discussion/comment/14959
Na konci je poznámka, která třeba pomůže, ale pročti si to vlákno zběžně celé:
I believe the unit went into 'safe' mode and connected the output to the input via the bypass relay. So now the regenerator isn't working, hence the cool chassis. To fix it, disconnect all power both from input and output, let it sit 30 minute (I think) and then plug the PPP back in and it should reset.