quadral shogun-upgrade
quadral shogun-upgrade
Potřebuji poradit s upgrade repro soustav qadral shogun.Zdají se mi slabé ve výškách.jakéjsou možnosti a kolik by to asi stálo.Díky za příspěvky, Jiří .
Re: quadral shogun-upgrade
Bastlíři ,co vy na to .Myslíte si ,že by bylo dobré vyměnit kondíky ve výhybkách a vylepšit kabeláž?
Nevěřím,že zde nikdo nedokáže poradit.
Slovo bastlíř mi moc nevoní, a rada na tokovýto dotaz není jednoduchá a jednoznačná, pokud se nad tím člověk zamyslí komplexně. Ten "problém" nemusí být v bednách, může být v komponentech, kabelech, ale i v dotazujícím. Pokud nebude jasné, že ty bedny němčouři vyladily opravdu poddekově(což u nich nebývá zvykem, spíše naopak) těžko radit s úpravou a laděním. Použité vnitřní prokabelování i kondíky před výškáčem budou mít samozřejmě na zvuk svůj vliv, kor v této třídě, kde se šetří na všem.
Noble Audio - výroba a prodej
Omlouvám se za ty "bastlíře" zvláště pokud se ozval slovutný NA 

Vyměnit kondíky ,i kabely. mám skušenosti s Heco. Hrálo to o jedu třídu .
věci které fungují zásadně neotvírat, neopravovat. násilný tuning na koleně doma přinese z 80% zklamáníjirie píše:Bastlíři ,co vy na to .Myslíte si ,že by bylo dobré vyměnit kondíky ve výhybkách a vylepšit kabeláž?
Já jen reagoval na základě příspěvku některých účastníků föra.Např. takový Vít je úžasně šikovný,když udělal z Play station téměř High Endový CD player a ještě si lajznul tuning repro ProAc.Klobouk dolů pře takovými "kutily".Těm bych se to nebál svěřit.
Mám zkušenost s výměnou součástek ve výhybce za jiné stejných hodnot, ale kvalitnější.Totéž jsem provedl i s kabeláží a svorky jsem nahradil poctivým připájením.Výsledek byl výborný.Byly to starší bedny od philipsu a po úpravě hrály velmi dobře.Na výškách se charakter zvuku také změnil k lepšímu.Na tvém místě bych pokusně sestavil výhybku jen pro jednu bednu a pak porovnal projev s bednou neupravenou, aby se ti to zbytečně neprodražilo,ale přímou úpravu konstrukce výhybky ti nedoporučuji.Není to tak jednoduché, jak to vypadá.Výměna součástek dělá divy.Hodně zdaru Vince
Ahoj, taky přidám svou i zprostředkovanou pozitivní zkušenost s výměnou kondíků v komerčních bednách. Přínos byl slyšitelný a rozeznatelná jedna bedna od druhé (upgradovaná/neupgradovaná).
Které Shoguny konkrétně to jsou, ty úplně staré a velké trojpásma? Ty jsem kdysi slyšel na jakémsi lampáči a hrálo to pěkně.
Zkus vyfotit vnitřek výhybky nebo vypsat použité kondenzátory včetně modelu a výrobce, pokud tam vůbec nějaký bude uveden...
Které Shoguny konkrétně to jsou, ty úplně staré a velké trojpásma? Ty jsem kdysi slyšel na jakémsi lampáči a hrálo to pěkně.
Zkus vyfotit vnitřek výhybky nebo vypsat použité kondenzátory včetně modelu a výrobce, pokud tam vůbec nějaký bude uveden...