Rada ohledně nového zesilovače
Rada ohledně nového zesilovače
Ahojky, znalci hifi, jsem tu nový a potřeboval bych od Vás poradit, prosím...
Něco jsem si tady už přečetl, ale každá rada dobrá.
Chtěl bych obnovit věž, před léty jsem koupil Kenwooda, tuner, CD přehrávač a zesilovač .
Kenwood zesilovač KA-7050 R. Repro mám Infinity Kappa 8,1 i.
No a vzhledem k tomu, co a jak poslouchám, bych chtěl vyměnit zesilovač,... repro a ostatní si chci- zatím - nechat.
Je tu sice vlákno- jaký zesilovač k Infinity Kappa 8, ale tyto mé repro jsou asi trochu jiné.
Zatím to vidím nejspíš na zesil- Vincent SV- 234, nebo nějaký takový..
Zkrátka 200-300 W na kanál, bez elektronek,cenově tak do 50 tisíc..
Předem děkuju za rady.
Luboš
Něco jsem si tady už přečetl, ale každá rada dobrá.
Chtěl bych obnovit věž, před léty jsem koupil Kenwooda, tuner, CD přehrávač a zesilovač .
Kenwood zesilovač KA-7050 R. Repro mám Infinity Kappa 8,1 i.
No a vzhledem k tomu, co a jak poslouchám, bych chtěl vyměnit zesilovač,... repro a ostatní si chci- zatím - nechat.
Je tu sice vlákno- jaký zesilovač k Infinity Kappa 8, ale tyto mé repro jsou asi trochu jiné.
Zatím to vidím nejspíš na zesil- Vincent SV- 234, nebo nějaký takový..
Zkrátka 200-300 W na kanál, bez elektronek,cenově tak do 50 tisíc..
Předem děkuju za rady.
Luboš
Re: Rada ohledně nového zesilovače
ale tyto mé repro jsou asi trochu jiné-To znamená jako co?Můžeš upřesnit?
Ohledně zesilovače se tu prodával(prodává) Lyngdorf 2200 s výkonem 2x365W/ 4ohmy , což by mohlo stačit pro tyto repro. Jistě je v sekci prodám dohledáš.. 

Ahoj, noo, nemůžu najít technický popis,- čili papíry od nich - z r 1993, a vzadu na těch kappách je
typ označ- Inf Kappa 8,1 i.
Takže je to 8čková řada- všechno stejné ?
Díky L.
typ označ- Inf Kappa 8,1 i.
Takže je to 8čková řada- všechno stejné ?
Díky L.
Joo, díky, ten Lyngdorf vypadá báječně ale na mou potřebu je asi až předimenzovaný..tomasz70 píše:Ohledně zesilovače se tu prodával(prodává) Lyngdorf 2200 s výkonem 2x365W/ 4ohmy , což by mohlo stačit pro tyto repro. Jistě je v sekci prodám dohledáš..
A já bych chtěl určitě nový přístroj,
Díky Lub.
Slovo předimenzovaný neznám. Akorát výkonová rezerva a ta se vždy hodí. Ten lyngdorf není moc starý a máš tam velkou slevu. Ale pokud chceš nový tak to je jiná. Tady bys ušetřil a zbytek můžeš použít na další nákupy. Za poslech nic nedáš kromě trochu svého času. 

Tento je nový.
je nový, ale pokud to nevadí je polodigitální. Není plně digitální, protože má analogový předzesilovač. Proto je i levnější. Ale pokud to neva zbytek je stejný,, 

Jasně, máš pravdu, výkonová rezerva, tak je to přesně...tomasz70 píše:Slovo předimenzovaný neznám. Akorát výkonová rezerva a ta se vždy hodí. Ten lyngdorf není moc starý a máš tam velkou slevu. Ale pokud chceš nový tak to je jiná. Tady bys ušetřil a zbytek můžeš použít na další nákupy. Za poslech nic nedáš kromě trochu svého času.
Joo, prosím Tě, jaký je rozdíl mezi polodigitálem a plně digitálním zesil ?tomasz70 píše:je nový, ale pokud to nevadí je polodigitální. Není plně digitální, protože má analogový předzesilovač. Proto je i levnější. Ale pokud to neva zbytek je stejný,,
A analog. předzesilovač je plus, či mínus?
Díky L.
No rozdíl je už v názvu: koncový stupeň mají oba stejný , ale jeden zesilovač a to je model 2200, 2200ADC a vyšší modely mají plně digitální předzesilovač a model 2175 má předzesilovač analogový. U digitálu stačí použít jakýkoliv zdroj signálu, který má na výstupu optiku nebo koax ( NOTEBOKE,HTPC, CD PŘEHRÁVAČ S TĚMITO VÝSTUPY NEBO JINÝ DIGITÁLNÍ ZDROJ) a bez jakéhokoliv převodníku přímo do zesilovače a ven do repro. Zesilovač je takový převodník. Celá cesta je tedy digitální a navíc nezáleží na kvalitě kabelu, jelikož tam nevznikají žádné ztráty. U Analogového předzesilovače zapojiš klasicky rca kabely jako u standartního zesilovače. V čem je výhoda toho nebo onoho zesilovače vidím v přímé cestě signálu bez převodu dat . Ale já mluvím zaujatě neboť v podpisu si můžeš přečíst na čem hraji. 

[quote="tomasz70"]No rozdíl je už v názvu: koncový stupeň mají oba stejný , ale jeden zesilovač a to je model 2200, 2200ADC a vyšší modely mají plně digitální předzesilovač a model 2175 má předzesilovač analogový. U digitálu stačí použít
Aha, díky ze perfektní expozé....
Než se rozhodnu, tak budu ještě pilně studovat vše, co se dá..
Moc děkuju L.
Aha, díky ze perfektní expozé....
Než se rozhodnu, tak budu ještě pilně studovat vše, co se dá..
Moc děkuju L.
V pohodě studuj a pozorně poslouchej. Jestli chceš utratit více peněz tak s rozvahou. Drží palce.