Rada pre nováčika

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Kathy4
Kontaktovat uživatele:

Rada pre nováčika

Příspěvek od Kathy4 »

Ahojte, som čerstvopečená vlastníčka gramofónu Audio Technica AT-LP 120 USB a ako to už u nováčikov býva zvykom, aj ja potrebujem poradiť. Som v tomto úplná amatérka, ako zistíte podľa ďalších riadkov môjho dotazu, ale nejak sa to naučiť musím :) Rada by som vedela, či je normálne a teda nemusím sa strachovať, že môj tanier sa netočí úplne 100%tne rovno? Neviem ako inak to vysvetliť, jednoducho som si myslela, že mám zvlnenú platňu (ale nemám), pretože prenoska v pravidelných intervaloch ide hore a dole aj bez platne, ten rozdiel je cca 2-3 mm. Je to vada gramofónu a mám to riešiť alebo je to úplne normálne a ja som zbytočne hysterická? Ďakujem za odpoveď :)

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada pre nováčika

Příspěvek od LawIAR »

Normálne to nie je, ale first things first: ako si zistila, ze prenoska sa pohybuje hore a dole bez pouzitia platne?

edit: pre novacika/laika dobry navod. Mne dost pomohol http://www.graled.cz/files/gramo/gramof ... taveni.pdf .

Kathy4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kathy4 »

To vyznelo hlúpo, ale aj bez použitia zvlnenej platne, pretože taká mi zrovna v gramofóne hrala, keď som si to všimla, tak som si myslela, že je to iba ňou. Ale je to bohužiaľ aj tanierom :-/ Prenoska sa samozrejme nepohybuje bez použitia platne, to by ma vyšlo draho :D Pustila som tanier iba sám o sebe aby som videla, či je v rovnováhe a všimla som si ten pár mm rozdiel. P.S. Ďakujem za návod! :)

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

A gramofon je úplně nový ? Pokud ano, tak to není úplně nejlepší stav. Protože LP můžou mít "vlnu" cca 2mm a když se k tomu přidá i talíř, tak +/- 5 mm už je pro přenosku jízda na horské dráze.

Kathy4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kathy4 »

Áno, gramofón je úplne nový (3 týždne), kúpila som si ho k Vianociam. Bohužiaľ už ho nemôžem vrátiť, ani by som nechcela, keby bol OK, ale táto vada ma dosť mrzí, obzvlášť, keď som výberu gramofónu venovala energiu a čas. Takže to vidím na reklamáciu. Myslela som si, že je to správna voľba a teraz pravdupovediac neviem čo si o tom myslieť :-/

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

akoze ja ho vlastnim tiez a na zaciatok za tu cenu to skutocne nie je zla volba, no má pár neduhov, ktoré by ale nemali vadit pri nenáročnom počúvaní. Kazdopadne krivy tanier medzi ne nepatri :D ten by nemal taky byt a dost sa cudujem, preco tomu tak je.

Kathy4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kathy4 »

Ja sa tomu takisto čudujem, pretože recenzie vraveli v jeho prospech aj odporúčania ľudí, čo v tom majú väčší prehľad ako ja. ALE..Kupovala som to cez CZC a dosť sa bojím toho reklamačného procesu a hlavne v akom stave mi ho vrátia a či to nebude ešte horšie :-/ Keď človek vidí ako sa v skladoch zaobchádza s tovarom, tak mi nie je všetko jedno, hlavne ak ide o takéto krehké zariadenie. Ale asi nemám na výber :-/

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

u czc z 99% nebyla problem s reklamaci ;)

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

ak je to zabalene v tej povodnej krabici, tak to je v bezpeci ako krava v Indii.

Kathy4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kathy4 »

Tak aspoň dobrá správa na záver, ďakujem a budem dúfať, že to tak bude aj v tomto prípade :)

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Kdybys chtela asi by nebyl problem tam s stebou zajit...

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

a zajít i na kafíčko :D

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Jako ze bys sel s nima? :))

Kathy4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kathy4 »

Ďakujem za ponuku, snáď to zvládnem aj sama :)

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

JJ, když "šmajdá", jak píšeš, tak to vypadá na reklamaci zmetku. Docela se divím, jak to to u AT prošlo výstupní kontrolou ?
Zdejší HiFi-network Ti rád a ochotně pomůže. Když tak napiš průběh reklamace, pokud bude zádrhel.

Odpovědět