Rada s repro Xavian
Rada s repro Xavian
Zdravím pánové. Mám zesilovač Naim XS a k němu repro Xavian 125 evo. Hraje to uspokojivě ale uvažuji o ubgradu repro. Nabízí se mě tyto repra - Xavian XN Carisma - Xavian Piccola - Xavian Ambra. Nikdy jsem je neslyšel tak vás chci požádat jestli má někdo zkušenost s poslechem těchto repro s obdobným zesilovačem. Mám místnost středně zatlumenou 20 m2
Za vaše názory předem děkuji
Za vaše názory předem děkuji
Re: Rada s repro Xavian
Zvolil bych Carisma, protože jsou nejživější, mají 4ohmy a citlivost 89db, tudíž budou pro Tvůj zesilovač asi nejvhodnější.
Mám taky Carisma, hraju na dělený Brassany, ale zkoušel jsem je i s Arcamem Alfa8, 100w na kanál a hráli velmi pěkně. NaimXS má 90w/4ohmy a je dvakrát dražší než Arcamem, takže bych neviděl problém.
Mám taky Carisma, hraju na dělený Brassany, ale zkoušel jsem je i s Arcamem Alfa8, 100w na kanál a hráli velmi pěkně. NaimXS má 90w/4ohmy a je dvakrát dražší než Arcamem, takže bych neviděl problém.
Díky za odpověď. Ještě jsem zapoměl zdělit že poslouchám převážně, Rock - Blues - Jazz
Ze všech uvedených Xavianů jsou Carisma na uvedené žánry nejvhodnější
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No na blues-jazz jsou vhodnější regály. A 125 EVO (ale i ES) jsou velmi povedené. Co ti u nich chybí? Budeš mít v místnosti místo okolo sloupů? Otázkou taky je, co očekáváš za posun?Niuk píše:...poslouchám převážně, Rock - Blues - Jazz
Dinosaur, naprosto souhlasím, reagoval jsem pouze na modely, které byly uvedeny v dotazu. Jeho zesilovač je vhodný spíše pro stojanové reproduktory. Carisma by evezl myslím bez problémů. Důležitější je co od zvuku očekává.
Tak děkuji. Zůstanu u regalů Xavian XN 125 Junior.
Ked chces regal,tak preco teda neskusis Xavian AmbraNiuk píše:Tak děkuji. Zůstanu u regalů Xavian XN 125 Junior.

Já slyšel všechny a pro mě 125 nejlepší.Měnit jedině přímým srovnáním doma na svým zesilovači.
Picoly jsou vpodstate regály ve větším těle,neslyšel jsem 125,takže těžko srovnávat,ale Piccolo se mi v menší místnosti hooodne libily