Rada sestava s rozpočtem 200t Kč

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Mil4n
Kontaktovat uživatele:

Rada sestava s rozpočtem 200t Kč

Příspěvek od Mil4n »

Ahoj,
známý má hotel pro movitou zahraniční klientelu a rád by do 10 pokojů dal nějaké zajímavé sestavy na ozvučení.
Každá sestava by měla obsahovat CD přehrávač, zesilovač a bedny - zda to bude integrovaný zesilovač nebo předzes + koncový, nehraje roli. Plus k tomu bedny. Vše bude ozvučovat místnosti cca 30 m2 s vysokými stropy.
Všechny sestavy mají být stejné a bylo by velmi dobré, aby CD + zesilovač byly od jednoho výrobce - mělo by to vypadat dobře designově na oko.

Rozpočet na každou sestavu je 200 tisíc Kč v nákupu. Osobně mi to přijde pro hotel celkem dost, ale když jsem viděl ceny za ubytování, je to investice s rozumně rychlou návratností.

Pomáhal jsem mu nedávno s ozvučením automobilu a nyní mne požádal o pomoc s tímto.

CD+zesilovač mne tak zatím napadly od CA, Yamahy nebo Arcam, ale rád si nechám poradit. Moc rád bych mu pomohl, ať je spokojen.
Chci komponenty, které vydrží a nebudou s tím problémy.

Nehledám konkrétní nabídky prodejců, spíše jenom orientačně jestli máte tipy na to, na jaké značky se v této ceně zaměřit?

Předem moc díky ;-)

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Rada sestava s rozpočtem 200t Kč

Příspěvek od NIN »

V tomto případě bych volil komponenty dle vybavení a interiéru jednotlivých pokojů. Předpokládám, že nejsou jeden jako druhý, ale i kdyby ano, volil bych zrovna opak. Co pokoj, to jiná sestava. Ať to má panstvo pestřejší. S takovým rozpočtem se dá vybrat spoustu pěkných aparátků. Předpokládám, že to není hotel pro audiofily, takže návštěvníci to tam nebudou hulit od rána do večera a lovit detaily. Strach o to, aby komponenty vydržely je tím pádem zbytečný (pokud se někdo nezleje a něco neroztříská). Prostě bych zvolil dle dizajnu. V této cenové relaci ta kvalita zvuku bude určitě dostačující. Jenom gramofon bych raději vyloučil. :D

rotr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotr »

Nebylo by rozumnější jít cestou HTPC s daty uloženými někde na síti ? Hosté si asi moc vlastních CD vozit nebudou, chodit se je poučet na recepci mi taky nepřijde úplně ono ....

Mil4n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mil4n »

2 NIN: tyto vybrané pokoje jsou si v interiéru velmi podobné, takže stejné sestavy nevidím jako takový problém, ale možná by to bylo zajímavější vybrat více druhů. Díky za tip... předám dál :-)

2 rotr: jj, pravda. Nemuselo by to být špatné řešení. Předpokládal jsem automaticky, že by na každý pokoj nakoupili pár desítek CD, ale HTPC by mohlo být lepší řešení

tinariwen
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tinariwen »

*offtopic* toto mi cele pripada ako vtip.

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Ať se mrkne na stránky Bang&Olufsen,tam si pro bohaté oko určitě vybere ;-)

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

A co takhle juke box *sunglases*

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Za svůj život jsem navštívil spoustu hotelů, ale představa vybavovat pokoje audiofilským vybavením mi připadá, jako by majitel/investor neměl všech pět pohromadě.

Dotaz mi připadá jako špatný vtip.....

V každém případě bych přivítal, kdyby tázající uvedl jméno dotyčného hotelu :P

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Obrázek

Já bych tam fouknul pořádný orchestrion. Určitě by to vyšlo na stejno.

Mil4n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mil4n »

Nějak jsem se sem dříve nedostal. Vtip to není, ale nemám potřebu někoho přesvědčovat.
Jméno hotelu sem psát nebudu, nicméně cena té sestavy se zaplatí za několik dní.

Nevím, jaké máte kdo zkušenosti např. s ruskou klientelou. Ta mentalita je trošku jiná než česká a snaha hotelu odlišit se od ostatních a nabídnout hostům něco více mi přijde jako přirozený krok. Pokud tohle host, který platí za noc hodně velké peníze, ocení a nenajde jinde, je velká šance, že se za rok vrátí opět do stejného hotelu, což je pro hotel nejcennější odměna - zákazník, který se vrací aniž byste museli platit zahraničnímu zprostředkovateli hotelových pobytů velkou část marže. Myslím, že ten člověk naopak ví moc dobře co dělá.

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Tak v tom případě je jasný vítěz Bang&Olufsen,dělají na zakázku veškeré hifi pozlacené *2thumbsup*

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Ten hotel sem napiš, já mám zájem se tam jet vyspat. Nevím, proč to tajíš. Jinak nás uvádíš do přesvědčení, že si z ás děláš dobrejden *hura*

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Jj, jako Patmann - B & O je nejlepší volba. Ale jinak asi opravdu nejlepší je streamování z HDD úložistě, protože představa, že bych si na dovolenou do hotelu tahal svá oblíbená CD .....

Odpovědět