Rada - siťový kabel

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Cormack
Kontaktovat uživatele:

Rada - siťový kabel

Příspěvek od Cormack »

Zdravím všechny!

Prosím o neobvyklou radu. Včera jsem koupil novou televizi Panasonic. Ke staré LG jsem měl zapojený síťový kabel SupraLorad s třípolovou koncovkou. Super!

Avšak, světe div se, Panasonic mají dvoupolovou koncovnu síťové šnůry. No nic, mám naštěstí doma redukci třípol na dvoupol.

Avšak, umístění zástrčky je tak .... (nechci být sprostý po ránu), že ta redukce se nevleze do výřezu plastu na zadní straně TV - viz. obrázek.

Já vím, nejjednodušší by bylo koupit třeba od Audioquestu NRG1 (http://www.audioquest.com/power-cables/nrg-1), ale pak budu mít Supru zbytečnou.

Nešlo by nějak vyměnit třípol za dvoupol. Nikde na netu jsem nenašel dvoupolové koncovky. A dále Supra je "trojžíla", jak pak ukončit uzemnění?

Nebo ohnout o cca 15°tu redukci pomocí zahřátí?

Nejsem elektrikář a tak bych si na tuto operaci zřejmě netroufnul.

Díky moc za rady.
Obrázek

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada - siťový kabel

Příspěvek od Pytel »

Bohužel nejlepší je koupit ten Audioquest. Ty zásuvky C8 sice vyrábí např. Isotek, Furutech ,... ale mají veliké tělo a nevejde se tam. Osobně mám také LCD Panasonic a i když už kompletuji kabely několik desítek let, musel jsem si koupit od Audioquestu hotový set.
Cituji : Nebo ohnout o cca 15°tu redukci pomocí zahřátí? Probůh to nikdy nedělat, *taktone* i když jsem viděl za dobu praxe hodně výtvorů, které jen zázrakem nikomu neublížily.

Cormack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cormack »

Myslel jsem si to. Díky.

Pochopitelně je to nejlepší možnost, ale člověka naštve, že má redukci a ona se tam prostorově nevleze.

Jen na okraj, jak si vede ten NRG1 v porovnání se Suprou? Jsou cca na stejné úrovni?

Díky.

Ali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ali »

Nebo tenhle od Kabelguru http://www.kabelguru.cz/product/sitove- ... i-kabel/32. Je levnější a kvalitou určitě nebude o nic horší.

Cormack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cormack »

Hm...škoda, že se ty jejich stránky nechtějí zobrazit...

Ale díky!

Ali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ali »

Stránky Kabelguru ? Neměl by být problém http://www.kabelguru.cz/

Cormack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cormack »

Super! Ale má to jeden háček: ta dvoupólová koncovka je příliš široká. Pasuje tam pouze ta "obyčejná", taková jako u toho Audioquestu.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Ta od Kabelguru tam nejde je objemná a co se týče NGR1 je určitě na úrovni Supry. Nemám vůbec nic proti chlapcům z Kabel guru, ale jeden klient přímo vyžadoval na Supru jejich koncovky, tak jsem dva sety objednal ( cena přímo láká ke koupi ), ale po kompletaci trochu zklamání v porovnání např. s RichBay. Zvuk zapatlaný, bohužel docela kvalitní kabel Supra si takové koncovky nezaslouží, je to jen můj názor a předveden test dvěma posluchačům při testu u mě na mé sestavě.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Mirku jestli mluvíš o tech koncovkach oyaide tak ty mají daleko lepší provední nez ty richbay co jste dávali na vdh s renownem.

Cormack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cormack »

Pytel píše:Ta od Kabelguru tam nejde je objemná a co se týče NGR1 je určitě na úrovni Supry.......
Tak to jsem rád a půjdu do něj.

Pánové, všem Vám děkuji za rady a reakce a příjemný odpolední poslech!

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Davide, neříkám, že ty kopie od Oyaide mají horší provedení, jsou i vzhledově povedené, ale po zvukové stránce, zapomněl jsem napsat RichBay rhodium jsou někde jinde a ta cena není o moc jiná.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Aha tak jsi to myslel :-)
Ja mam to štěstí, ze koncovky hrat neslysim. Spis mne zajímalo to provedeni.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Tak to já mám Panasonic TV asi 3 roky a taky mu chci dát lepší kablík. Ovšem takový konektor jsem nečekal. Tenhle konec budu zřejmě muset zachovat.

Obrázek

Basstl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basstl »

Řešit hájendovej síťovej kabel k televizi, je vrchol hifikosmonautiky... :D

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Vždyť nikdo neřeší Hiendové kablíky k TV, ale pouze vyhodit dodávaný kabel k předvedení v obchodě a nahradit ho za lepší stíněný, nic víc nic míň.

NIN : bohužel ten konektor nenahradíš, ale už jsem se sním setkal, a výměna origo kabelu za VDH pomohla.

Odpovědět