Rameno SME 3009 S3
Rameno SME 3009 S3
Dobrý den všem, už léta používám rameno SME 3009 S3, můj problém je asi úsměvný, ale prostě a jednoduše, nemohl by mi někdo poradit, jak se fixuje ten nerezový držák na rameno. Viklá se (vlastně pootáčí...) a nepodařilo se mi přijít na to, co se mi kde uvolnilo nebo vypadlo. Je tam někde nějaký červík...něco mi uniká? Moc děkuju, doufám, že je můj problém takto srozumitelný. Event uvítám jakoukoliv další diskuzi o nastavení či zkušenostech s tímto ramenem.
Re: Rameno SME 3009 S3
Tohle sis asi uměl najít, co?
To video je o uplne jinym rameni nez na ktery se taze taze Milo 

Zdravím Vás pánové oba a díky za reakce - a oba máte svým způsobem pravdu - zkoušel jsem něco takového najít, ale cokoliv zavánělo "dvojkou" jsem odsunul... Nicméně uchycení může být u obou identické, ten chlapík na videu tam zjevně ze strany něco šroubováčkem povoluje než při demontáži ten stojánek vytáhne. Posílám to co jsem měl udělat už včera - telefon docela zabojoval a fotka inkriminovaného místa je docela fajn. Jediným adeptem je asi ten otvor vedle závlačky, dokonce je uvnitř vidět závit - jenomže včera jsem i našel odpovídající šroubek a zkusil jsem ho tam dostat, pustil mě dovnitř tak na 4mm, dál to nešlo a viklan zůstal viklanem. Otázkou je: je to správná ďoura? závit má jinou metriku? nebo tam patří nějaký speciál šroubek se špičkou bez závitu, který přitlačí dále v hlubinách kam má? Podle stop okolo tam ale rozhodně něco bylo a teďtam není:-) Přičítal jsem to včera odstraněnému olejovému bazénku, což je u trojky kapitola sama o sobě.. Chlapi, mrkněte prosím trpělivě ještě jednou, dík.
A ta fotka...
rek bych ze je to jina metrika, ja mel 3009 S2 a poridlil jsem se k nemu sadu imperialnich imbusu
btw to mas na Thorensu TD-126?

btw to mas na Thorensu TD-126?
...ano, přesně tak, přiznám se, že už nejsem vysloveně fajnšmekr, před deseti patnácti lety jsem nějaké ty gramce vystřídal, na Thorensy jsem dělal takové ty roztodivné (a zbytečné:-) masívní bedny, spíš pro zábavu - a teď už jsem ustrnul. Navíc jak je vidno z diskuze, karburátor u Babety už je na mě příliš tajuplné zařízení... Zkusím se dopátrat jak je to s tou metrikou...nebo herdek, není tam uvnitř něco prostě nedotaženého... ale okolí kolem toho vnitřního závitu nazančuje, že tam i zvenku "něco bylo"... třeba se objeví někdo kdo S3 má a udělá stejnou fotku co tam je v originále vidět, každopádně fakt moc dík, Milo
Tak to mě mrzí. Na videu povoluje někde v hloubce, červíka s inbusem, ale detail na něj asi není.
a malý přídavek, pokud tam něco chybí či je volné, měl by jít ten držák vysunout - což nejde. zkusil jsem do hlubin toho závitu přitlačit malým imbuskem a verglovat stojánkem, jestli ucítím nějaký kontakt, taky nic...
sem ses asi dival, ze?
https://sme.co.uk/wp-content/uploads/SE ... N_BOOK.pdf
https://sme.co.uk/wp-content/uploads/SE ... N_BOOK.pdf
Ano ano... ten manuálek je známý... Můžu ještě něco přidat - snad to bude užitečné pro více posluchačů, neznáte někdo skutečný rozměr téhle kartičky?:-), a nejbezpečnější by byl přímo rozměr viz šipka...
Tak to nevim zda nekdo bude vedet... nicmene pokud ti jde o sablonu, tak je asi nejjednodussi si vygenerovat a vytisknout vlastni, jediny co k tomu potrebujes vedet je montazni vzdalenost, viz:
https://alignmentprotractor.com/arc-pro ... .00#result
https://alignmentprotractor.com/arc-pro ... .00#result
Dokážeš odhadnout odměřit, jestli je ta dira volna, do hloubky, nebo tam neco je? Kdyby tam byl červík, tak bude dlouhý určitě kolem 3mm minimálně. To bys měl být schopný poznat. Ten inbus byl pro M3 šroubky? Nebo na kolik bys tu díru tipoval?
Nejdřív k tomu generátoru...no to je bomba!... včetně jednoduchých vysvětlivek, v češtině, fakt moc dík. Po létech bych to měl ověřit, co to tam německý soudruh inženýr nastavil:-) Ale jestli si správně pamatuju, tak byl fajn, napsal mi spoustu hezkých plků a vypadal, že se vyzná...na Ebay ovšem...
A ad šťourání v dírce - ano, jasné, rozpojím, znovu tu krávu postavím na stůl, odstrojím a udělám ještě detailnější vyšetření toho píštěle. Problém je taky v tom, že jsem už poloslepý, po kovidu bez čichu a kolik toho slyším taky těžko říct. Ale ještě jednou moc dík za zájem a konkrétní rady...