RCA-XLR konektor

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Steve
Kontaktovat uživatele:

RCA-XLR konektor

Příspěvek od Steve »

Chlapi, nemáte někdo zkušenosti s tímto propojením?
http://www.ebay.com/itm/High-Quality-Lo ... 3a6df435dc

Mám CD přehrávač pouze s výstupem cinch (RCA) a předzesilovač Xindak XA8250 má vstupy a výstupy jak symetrické (XLR) tak i nesymetrické cinch (RCA). Náhodou jsem si v recenzi Xindaků XA8250 a XA8800Mnu všiml, že testující doporučuje rozhodně využít vstupy a symetrické, a zvláště mezi CD a předzesilovačem. Já mám propojení XLR mezi předzesem a monobloky, a tam je ten rozdíl oproti nesymetrickému (RCA) propojení dost velký (dynamika, prostor,transparentnost) Otázka tedy je, jestli ten konektor RCA-XLR použít a jestli tedy ten efekt bude jako u klasického symetrického propojení, i když z CD bude použit jen RCA výstup...Cena toho konektoru je zanedbatelná, tak by se to asi mělo zkusit, myslím si, i když je to článek navíc.
A nebo když tak použít asi tento:
http://www.ebay.com/itm/1-pair-Neutrik- ... 3f0d3a0060

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RCA-XLR konektor

Příspěvek od efičák »

Plná symetrie je jiné zapojení a takový konektor má smysl při opačné možnosti : plně symetrický zdroj - RCA-Cinch zesilovač.

XLR má 2 x větší počet zesilovačů, krmení nesymetrickým zdrojem není zvukem přínosné.

Máš-li důvěru v plně symetrické řešení děleného zesilovače použij plně symetrický zdroj .

Když si chceš nechat Pincka, buď ho doplň DAC s XLR, nebo dej Danovi upravit výstup modulem Casea Sirius Emotion XLR.
SADC bude hrát v rozlišení CD, nebo jen z Cinch, které tam Dan nechá zapojené.

Obrázek

Můj Teac dělaný u Thule je na externím DAC udělaného z Casea Sirius II. XLR o třídu lepší.
Co nechápu je, proč jen v režimu Coax z PC.
Na mechanice CA340 (Sanyo) je to jedno zda Cinch nebo XLR...
:|

Steve
Kontaktovat uživatele:

Re: RCA-XLR konektor

Příspěvek od Steve »

to eficak: To mě jen tak napadlo, že by to stálo za pokus, protože nárůst prostoru u symetrického zapojení mezi předzesíkem a koncáky je fakt velký...No a do přehrávače určitě nijak vrtat nechci, ani ho měnit, protože je zvukově opravdu vynikající, zvlášť při napájení Harmonixem X-DC2 přes stříbrnou pojistku *thumbs up*

Odpovědět