Ahoj borci.
Potřebuji poradit od těch obzvášť vypečených (technicky).
Mám Linn Majik CD, který má pouze RCA výstupy (A,B). Zesilovač Electrocompaniet, který má vstup pro CD symetrický a i konstrukce je plně symetrická.
Před tím jsem měl CD s XLR výstupy, které dávalo "větší páru" zesilovači a zvuk se mi líbil.
Jak to mám propojit nyní ?
1) kabel XLR - XLR a použít redukce RCA - XLR ? Toto jsem zavrhl - je to další spoj navíc a redukce by se asi nevešly za přístroje.
2) kabel RCA - XLR ?
3) kabel RCA - RCA a použít na zesilovači vstup RCA ? ( i když je konstrukce symetrická – neprodělám zvukově ? A CD bych musel zapínat třeba jako DVD )
Díky za radu
RCA - XLR
-
enregistree
Re: RCA - XLR
Hlasuji pro 2/ (nebo 3/, vysledek bude podobny). U 2/ bude vyhodou spravne pojmenovany vstup (CD) a aspon na jednom konci kabelu kvalitni kontakt XLR. Googlovanim "RCA to XLR" zjistis zapojeni kabelu - bud tremi nebo dvema vodici. Pri trech vodicich bude na RCA konektoru signal z pinu 3 XLR (cold) zkratovany na zem. Pri dvou vodicich: u XLR pin 1 bude zem, pin 2 signal a pin 3 se nejspis zkratuje na zem /nebo necha odpojeny/).
--
L_u_k_a_s
--
L_u_k_a_s
4. Poridit model s XLR ??
To HSA:
Díky za odpověď. Do teď jsem používal Nordost Tyr a zůstanu mu věrný = 3 vodiče.
To Tomas T:
Také možnost, ale když já jsem s tímto CD velmi zvukově spokojený. Na druhou stranu si říkám, že firma Linn nejsou žádný ořezávátka a jestli nemají XLR výstupy tak je asi nepovažují za úplně podstatné ?!
Díky za odpověď. Do teď jsem používal Nordost Tyr a zůstanu mu věrný = 3 vodiče.
To Tomas T:
Také možnost, ale když já jsem s tímto CD velmi zvukově spokojený. Na druhou stranu si říkám, že firma Linn nejsou žádný ořezávátka a jestli nemají XLR výstupy tak je asi nepovažují za úplně podstatné ?!
Ja by som isiel do Akurate CD a este lepsie do Akurate DS s XLR.
Tak tomu rikam naivita, kazdy dostane to, co si zaplati, vsude... Dotuji pouze supermarkety a EU -)) Jestlize nemaji xlr, tak je nemaji proto ze budou ve vyssich modelech, nebo treba az v tech nejvyssich. Nepovazuju xlr za nutnost, ale v hajendu spis za standart... Jenze pokud to nema byt osulene, neco to stoji...JJR píše:Také možnost, ale když já jsem s tímto CD velmi zvukově spokojený. Na druhou stranu si říkám, že firma Linn nejsou žádný ořezávátka a jestli nemají XLR výstupy tak je asi nepovažují za úplně podstatné ?!
Díky chytrolíne. Fakt si mi poradil.
Myslim ze poradil. A nejlip
A kdyz je nepovazuje za podstatne takova firma jako je LINN
, tak to bude proste zbytecnost