Receiver + repro sestava - 20k Kč

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Zizkin
Kontaktovat uživatele:

Receiver + repro sestava - 20k Kč

Příspěvek od Zizkin »

Ahoj, prosím o radu a vysvětlení:

Kdybych chtěl pořídit k TV domácí kino, ale ne klasické od Samsung, LG, Sony ..., ale raději AV Receiver + repro, kvůli větší možnosti konektivity (více HDMI vstupů) i lepšímu zvuku, jaký byste mi doporučily? Nejsem audiofil, spíš mi jde o konektivitu/funkce - a samozřejmě slušný moderní zvuk.

Chci k tomu připojit:
  • Výstup: TV
  • Vstupy: set-top box, konzole, appleTV
přehrávaný obsah: TV, filmy z NAS (přes appleTV,), hudba Spotify buď přímo z receiveru nebo z mobilních zařízení přes Bluetooth, Youtube z appleTV

Nejsem v tom tolik zběhlý a plno věcí je dost možná pro mě zbytečných nebo nereálných kvůli rozpočtu, ale klasická 1. otázka, která se nabízí => co všechno to má umět.
  • podpora Dolby (a ted jaké tam jsou rozdily ATMOS vs VISION a jestli správně chápu, nestačí mít podporu v receiveru, ale musí to umět i samotný repro?
    HDR, 3D, TrueHD, DTS ...
    4-6x HDMI vstup
    AirPlay
    WIFI, Bluetooth, LAN a další blbiny
Co se týče značky, tak údajně topka jsou Yamaha, Pioneer ...

vyhlédl jsem si tyto favority: ad 1) Pioneer se mi líbí nejvíce =>
  • + všechny technologie
    + cena s odřenýma ušima
ale jaké repro k němu??? - jakou repro sestavu, abych se vešel do rozpočtu a využil podporu toho zvuku?

-------
Vlastním starý obyč systém domácího kina JVC TH-S66 - návod
Kdybych nyní pořídil pouze Pioneera a časem si našetřil na repro, lze k němu do začátku (je to vůbec možné) připojit repro z toho JVC kina?? repro mají impedanci 4 ohm.
vím, že subwoofer nepůjde.

manuál k pioneer: str. 26
-------

ad 2) Denon je dle mého stejná skupina, možná vyšší výkon (pro mě zbytečný), a cenovka vyšší než 1), za kterou mě víc nenabídne.

3) YAMAHA nemá ATMOS a další, cena setu více než příjemná, ale otázka je zda to má smysl??

zde je porovnání Pioneer a Yamahy: https://www.czc.cz/271801,261381/porovn ... 1461297248
dle srovnání to plno potřebných funkncích má, ale jak je na tom zvukově netuším.

Děkuji moc za pomoc.

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Re: Receiver + repro sestava - 20k Kč

Příspěvek od marvinnrv »

Budu psát sem, ať nemícháme vedlejší vlákno.

V téhle cenovce asi nic speciálního nevymyslíš, myšleno po stránce kvality samotného zvuku.

Špatnou kombinací by nemusel být set Jamo
https://www.gramofony-desky.cz/produkty ... /6928.html
a k němu pořídit bazarový Denon nebo Marantz ... částkou by ses vešel možná do 25 000,- max.

Odpovědět