Ahoj všem Kolega mě požádal o radu na nákup receiveru do 8000,-kč k repro Tannoy Mercury V4.Pouze nový.Má to do místnosti 5x4x2,7m a na obyčejný panelákový poslech všeho ... Děkuji za Vaše rady a postřehy
Za 300euro novy receiver? Tak to ho obmedzuje na zakladne modely yamahy pioneeru onkyo a denon. V tejto cenovej kategorii je asi jedno co kupi z hladiska vybavy a zvuku. Tak nech navstivi najblizsi electrworld a nech si kupi co mu znie na posluch najlepsie, stejne je to vyrobene v jednej fabrike len to ma inu plastovu krabicu.
Pokud by se jednalo o mého kamaráda, zkusil bych ho přemluvit, aby šel spíš po něčem starším. Poslech v každém případě, ale některé konkrétní vintage receivery hrají mnohem líp než většina dnešních receiverů na úrovni 2 nebo vice tisíc Eur. Vlastní zkušenost! Doporučuju zejména mé oblíbené Sansuie. Nedávno jsem připravil jednoho prodejce o zákazníka, když jsme se s kamarádem sešli ohledně vlivu kabelů na výsledný zvuk. Při tom jsme poslouchyli dva z mých Sansui receiverů - Sansui 8 Deluxe a 7000 s jeho repro. Řekl, že to, co mu předváděl prodejce nehrálo ani z poloviny tak dobře a to za to chtěli 45 000. Za 7000 jsem dal nějakých 8600 a to to bylo ještě dost drahé, protože to je opravdu jak nové. Trochu obouchanější kousek by mohl být i za 5000 Kč. U nás to ale nesežene, spíš v Německu. Jediná nevýhoda, není k tomu dálkové ovládání.