Redukce XLR-cinch vliv na zvuk
Redukce XLR-cinch vliv na zvuk
Vlastním CDP Vincent CD S1.1 a mohu poslouchat z výstupu cinch, jehož zvuk upravuje elektronka, která jej částečně patlá a ve vyšších pasážích činí ostrým. Toto se mi nezamlouvá a jediné, jak lze elektronku obejít je výstup XLR. Ten hraje "svižněji" a nezkresluje, proto bych jej chtěl používat. Problém je v tom, že mám signálový kabel Cinch-cinch a vstup do zesilovače není XLR, takže jsem zakoupil redukci XLR-cinch.
1. Nedochází redukcí k nějakému "zkratu" nebo něčemu, co může vyvolat poškození přístrojů?
2. Slyšel jsem o nějakém převaděči symetrického signálu na nesymetrický (zapojení cinch). Nemáte někdo zkušenost jaký je zvukový rozdíl přes redukci a přes tento "převodník".
Moc díky za vaše postřehy
1. Nedochází redukcí k nějakému "zkratu" nebo něčemu, co může vyvolat poškození přístrojů?
2. Slyšel jsem o nějakém převaděči symetrického signálu na nesymetrický (zapojení cinch). Nemáte někdo zkušenost jaký je zvukový rozdíl přes redukci a přes tento "převodník".
Moc díky za vaše postřehy
Re: Redukce XLR-cinch vliv na zvuk
A co tak vyměnit tu elektronku za jiný typ?
Poradí ti třeba Efičák. Ten to, myslím, také měnil...
Poradí ti třeba Efičák. Ten to, myslím, také měnil...
http://www.vandenhul.com/userfiles/docs ... rposes.pdf
na straně 4 to najdeš
na straně 4 to najdeš
Díky za rady.
O výměně elektronky v CDP jsem si s Efičákem psal a potřebuje to menší zásah do přístroje, čímž bych jistě přišel o záruku. Takže musím volit XLR výstup.
O výměně elektronky v CDP jsem si s Efičákem psal a potřebuje to menší zásah do přístroje, čímž bych jistě přišel o záruku. Takže musím volit XLR výstup.
Určitě bych měnil tu elektronku.Další přehrávač bude jednoznačně lampový.Nic lepšího není!
Jinak a to pouze ve špatném rozpoložení,to zapoj podle Renowna.GND je pin 1 a HOT je pin 2.Pin 3 COLD nezapojíš.Bacha na americké stroje.Samozřejmě to mají přehozené 2/3.Redukci bych nedával.Povětšinou zkratne GND s COLD.A to se většině přístrojů na výstupu nebude líbit.

Jinak a to pouze ve špatném rozpoložení,to zapoj podle Renowna.GND je pin 1 a HOT je pin 2.Pin 3 COLD nezapojíš.Bacha na americké stroje.Samozřejmě to mají přehozené 2/3.Redukci bych nedával.Povětšinou zkratne GND s COLD.A to se většině přístrojů na výstupu nebude líbit.

Pasul
takze když zapojím třeba tuto redukci,
http://obchod.nedis.cz/signys/signys?ac ... 8300100017
tak neúměrně zatěžuji výstupní obvody CDP. Má to ve výsledku jinak odlišný zvuk než kdyby se nic "nezkratovalo"?
takze když zapojím třeba tuto redukci,
http://obchod.nedis.cz/signys/signys?ac ... 8300100017
tak neúměrně zatěžuji výstupní obvody CDP. Má to ve výsledku jinak odlišný zvuk než kdyby se nic "nezkratovalo"?

Oni se úplně zbláznili. Odhaduji, že to v Číně bude stát asi 20 Kč.
Rabaty našich obchodníků jsou nechutné.

Když jsem minulý rok v Mnichově šel do samoobsluhy s potravinami, tak tam bylo všechno levnější než v ČR.
Rád bych požádal v "NSR" o ekonomický azyl. Myslíte, že mám šanci ?
Ano přesně o tohle mi jde.Redukce podle mě není do výstupu(A pokud,tak COLD není vůbec zapojen),ale do vstupu zařízení.Kdyby byla redukce na výstup a zratovala by COLD a GND,tak to žádný přehrávač nezvládne.Zato na vstupu do zařízení se propojí GND-COLD a z toho Cince jde GND na tyhlety dva spojené a HOT na HOT.
No i přes takovéto teoretické obtíže jsem redukci zapojil a hraje to normálně. Takže v čem by mohl být problém? CDP to zvládá.
Pokud to nevyhořelo, tak buď spokojený... 
Stejně bych to kuchnul a vyměnil elektronku...

Stejně bych to kuchnul a vyměnil elektronku...
A možno tam dajú aj to logo Neutriku... Ale z toho Nedisu to vyzerá na originál Neutrik.Odhaduji, že to v Číně bude stát asi 20 Kč.
Už som videl "jednorázové" XLR konektory z PRC

Inak XLR (symetrické)výstupy sú bežne riešené ako "virtualy floating", takže ak sa skratne "cold" na zem na "hot" sa úroveň 2x zdvihne a výstupu to nijako neublíži...