Regálovky v úrovni 130KKč
Re: Regálovky v úrovni 130KKč
Do tvojej cenovej predstavy dokonale sedí táto ponuka:
http://www.highend.cz/Chario-Academy-S- ... i4772.aspx
Ja už roky fungujem s tandemom Yamaha - Chario (aj keď z nižšej cenovej skupiny) a hraje to celkom fajn. Aspoň pre mňa.
Chario môže mať trochu podobný charakter zvuku ako Sonus F.
Model Academi nepoznám, ale tie moje regále Premium sú na jazz, blues, folk a podobné žánre svojim pokojnejším prednesom ako stvorené. Je to také pohodové neunavujúce počúvanie.
Nejaké metalové besnenia im až tak nesedia, trochu sa to zlieva, ale môže to byť aj slabším zosíkom. Tento týždeň by som mal dostať kvalitnejší, tak som zvedavý či sa niečo zmení v podaní aj takých pre mňa okrajových žánrov.
http://www.highend.cz/Chario-Academy-S- ... i4772.aspx
Ja už roky fungujem s tandemom Yamaha - Chario (aj keď z nižšej cenovej skupiny) a hraje to celkom fajn. Aspoň pre mňa.
Chario môže mať trochu podobný charakter zvuku ako Sonus F.
Model Academi nepoznám, ale tie moje regále Premium sú na jazz, blues, folk a podobné žánre svojim pokojnejším prednesom ako stvorené. Je to také pohodové neunavujúce počúvanie.
Nejaké metalové besnenia im až tak nesedia, trochu sa to zlieva, ale môže to byť aj slabším zosíkom. Tento týždeň by som mal dostať kvalitnejší, tak som zvedavý či sa niečo zmení v podaní aj takých pre mňa okrajových žánrov.
Mohu-li přidat svůj názor, tak toto vlákno mě velmi zaujalo. To z důvodu, že jsem v minulosti vystřídal řadu malých beden, převážně od Dynaudia. Skončil jsem u stojanovek Special 25 - cca 5 roků zpátky šly z domu. A slyšel jsem kupu dalších, velmi povedených stojanovek, dokonce s vlmi arogantními cenami. Jeden starý hifista mi kdysi řekl, že časem dospěju a skončím u pořádných podlahových 3 pásmových plnohodnotných beden. Musím říct, že měl pravdu. A proč o tom píšu? projev malých a ultradrahých 2p beden (což za cenu 130kCZK) jistě jsou, je na první poslech skutečně vynikající. perfektní prostor, obvykle nádherné středovýškové pásmo, k tomu obvykle ultraprecizní provedení (SOnus Faber, Dynaudio). Ale časem se člověk při poslechu začne jaksi ošívat a odvědomě si uvědomuje, že muzice něco chybí. Když pak náhodou jeho podvědomí zavelí vyzkoušet lsušné 3. v ceně oněch 2p, záhy zjistí, že muzika z onoho 2p je vlastně celá špatně. Dejmě tomu, že malá tělesa, jako např. smyčcový kvartet a pod jsou reprodukovány výborně. Jenže-zbylé žánry už nikoliv. Jazz by se mohl zdát, že také ujde, ale není to pravda. V jazzu je basa, bicí-dokonce i barytonsax - to vše už zní tence, nemá to správný objem. A rocku ani nemnluvím, tam to je jasné. Ty zmíněné Special 25 měly 8´´ bas, takže nic extrémně malého a třeba komforní Flojdy (WYWH) zněli krásně. ALe... Z 3p. najednou vylezla muzika. Čili zkráceně, ač kdysi jsem souběžně provozoval dvě sestavy se stojanovými 2p, dnes už jsem skutečně došel k názoru, že onen hifsta nelhal a dospěl jsem k pořádným 3p s 12´´ a keramickými středya výškami. Středovýškové pásmo zahrají s gracií malých kvalitních regálovek, ale spodek je nesouměřitelný. A to vše za stejnou cenu.
PS: mám strašně rád Vaška Neckáře. V jeho skladbě Perla (ta mluvená pasáž) mi na velkých bednách naskakuje velká husí kůže. Na malých mi naskakovala malá husí kůže:-) Je to prostě nesrovnatelné.
PS: mám strašně rád Vaška Neckáře. V jeho skladbě Perla (ta mluvená pasáž) mi na velkých bednách naskakuje velká husí kůže. Na malých mi naskakovala malá husí kůže:-) Je to prostě nesrovnatelné.
Zdeny, asi si skusal len male regalovky. Pripadne si mal maly regal 

Kolem 70k se daji z druhé ruky aktuálně pořídit Dynaudio Confidence 3 nebo Dali Epicon 2. Oboje jsou velice dospěle hrající dvoupásmové regály.
Při té cenovce, bych se ale taky asi přikláněl k té variantě 3p sloupu.
Při té cenovce, bych se ale taky asi přikláněl k té variantě 3p sloupu.
Kdybych měl větší místnost, taky bych se přikláněl spíše k 3p sloupům, ale mám strach, že v 15 m2 a dvoumetrovém odstupu posluchače od beden by ze sebe ty sloupy nedostaly všechno. Nebo? Víte o nějakých, kterým malá místnost nevadí?
V žebříčcích magazínu Audio je sloupů, co zahrají v malé místnosti, jako šafránu. Beru to čistě pro orientaci, ale pro většinu sloupů doporučuji alespoň 24 m2.
V žebříčcích magazínu Audio je sloupů, co zahrají v malé místnosti, jako šafránu. Beru to čistě pro orientaci, ale pro většinu sloupů doporučuji alespoň 24 m2.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Samozřejmě, že Zdeny i RedBaron mají pravdu s tím basem a kupodivu to ani nemusí být problém v 15m2. Zvlášť kdy máš úpravu akustiky od VMA, jak píšeš. Ale bohužel každá místnost je jiná a každý repro má jinej projev takže bez vyzkoušení konkrétních repro bys stejně nezjistil jestli zrovna u tebe je to oukej nebo ne. Nicméně dá se to řešit i regálem a dodatečně pomocí subu.
kabelguru.cz
Já už sice regálovky koupil, ale pak jsem se teprve dočetl o prý zázracích v ceně klidně i dvojnásobné a výš, nezjistil jsem, kde by je bylo možné slyšet, jsou to Elac Adante AS-61, nadšené recenze beden, kde cena je přátelská.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Zajímavý, že ELAC u svých nejvyšších řad ustupuje od pásků, kterými se proslavil a které má prý nejlepší.
kabelguru.cz
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto přesné. Z malé bedničky nemá zvuk tělo, je neplnohodnotný. každý si na to musí přijít sám, ale dát 130 000 za 2p bedničku bych si sakra rozmyslel. Vždy z ní bude zvuk neplnohodnotný. Proč to kupovat, když můžu za stejnou cenu mít zvuk plnohodnotný?Zdeny píše: ↑14 led 2019 08:22Jeden starý hifista mi kdysi řekl, že časem dospěju a skončím u pořádných podlahových 3 pásmových plnohodnotných beden. Musím říct, že měl pravdu. A proč o tom píšu? projev malých a ultradrahých 2p beden (což za cenu 130kCZK) jistě jsou, je na první poslech skutečně vynikající. perfektní prostor, obvykle nádherné středovýškové pásmo, k tomu obvykle ultraprecizní provedení (SOnus Faber, Dynaudio). Ale časem se člověk při poslechu začne jaksi ošívat a odvědomě si uvědomuje, že muzice něco chybí. Když pak náhodou jeho podvědomí zavelí vyzkoušet lsušné 3. v ceně oněch 2p, záhy zjistí, že muzika z onoho 2p je vlastně celá špatně. Dejmě tomu, že malá tělesa, jako např. smyčcový kvartet a pod jsou reprodukovány výborně. Jenže-zbylé žánry už nikoliv. Jazz by se mohl zdát, že také ujde, ale není to pravda. V jazzu je basa, bicí-dokonce i barytonsax - to vše už zní tence, nemá to správný objem. A rocku ani nemnluvím, tam to je jasné.
I v 15m2 může být výborný zvuk, ale cesta k němu nevede přes 2p bedny. Každý na to přijde, jen to někomu bude trvat déle a vymění předtím mnoho kabelů.
Rozhodně se nebráním 3p sloupům, ale potřeboval bych tedy tip na nějaké, které by v tak malé místnosti mohly zahrát...
Za jakýkoliv tip bych byl moc vděčný!
Za jakýkoliv tip bych byl moc vděčný!
To je zase debata malá bedna vs.veliká, výsledku se nikdy nedobereme, jsou zastánci pidibudek a mají jistě své důvody a naopak, je to jako s tím usb kabelem, mohlo by to znovu vygradovat v nějakou menší rozepři. 

Já nejsem dogmatickým zastáncem ani jedné z variant. Když jsem vybíral současné bedny, dost jsem toho slyšel ve studiích a v souboji sloup / regál se mně v dané kategorii líbil víc zvuk regálů. Ve spojení s malou místností mi tak dávají smysl. V této kategorii už to bude dost možná jinak, ale pořád mě limituje místnost.
Ale jak říkám, každý tip i na sloup do malé místnosti mi dost bodne!
Ale jak říkám, každý tip i na sloup do malé místnosti mi dost bodne!

- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
15m2 se zdá být málo, ale pokud je místnost ošetřena akustický, není důvod se bát menších sloupků. ATC SCM 40v2 je z druhé ruky ideální kandidát. Toliko za mne.
Zkus nějaké uzavřené sloupky jako např. ATC SCM40 mk2 - ty už se dají sehnat kolem 80tis.
overgrounder mě předběhl